Draag bij aan een prachtig, geëngageerd boek dat zal worden gebruikt voor vele educatieve doeleinden.
Een filosofisch dierenverhaal voor alle leeftijden. Een beschouwing op de multiculturele en multidimensionale samenleving door de ogen van een nieuwkomer, een kat.
Waar ben ik? Waarom ben ik hier?
Shabby is een kat uit een andere dimensie die in Nederland belandt. Zij heeft een opdracht,
Draag bij aan een prachtig, geëngageerd boek dat zal worden gebruikt voor vele educatieve doeleinden.
Een filosofisch dierenverhaal voor alle leeftijden.
Een beschouwing op de multiculturele en multidimensionale samenleving door de ogen van een nieuwkomer, een kat.
Waar ben ik? Waarom ben ik hier?
Shabby is een kat uit een andere dimensie die in Nederland belandt. Zij heeft een opdracht, maar weet nog niet welke. Die moet ze ontdekken. Tijdens haar zoektocht ontmoet de kat bijzondere karakters met allerlei problemen: van een mus en een merel met een verboden liefde tot een gevluchte paradijsvogel worstelend met integratieperikelen, van een gigantisch standbeeld dat verliefd wordt op een rivier tot een voormalig circusolifant die naar een baan hunkert. Ook komt er een melkverslaavde kater met existentiële angsten voorbij en... een regenboogjongen die reist met de zon en de wolken.
[27000 woorden met illustraties.]

Een kinderboek voor grote mensen
Of is het een grotemensenboek voor kinderen?
Dit boek is voor lezers van 8 tot 100 jaar en ouder. Het is een moderne fabel met pratende dieren. Wie tussen de regels door leest, ontdekt een schat aan filosofische en maatschappelijke wijsheden, alles met een knipoog.
Geen genre.... hmmm.... moeilijk
Wij moeten alles in hokjes stoppen.
Daar worstelt Shabby ook mee.
Hoe noemt ze zich zelf?
Een allochtoon... Oeps, dat mag niet meer.
‘Een vreemdeling,’ suggereert het standbeeld bij de Maas. ‘Ben ik vreemd?’ vraagt de kat.
‘Een nieuweling ben je,’ zegt de voormalige circusolifant bij het gemeentehuis. Maar de kat vindt dat ook niks.
‘Ondefinieerbaar,’ beslist Shabby uiteindelijk, ‘dat klinkt verrukkelijk.’
Een regenboog in donkere tijden
Een lichte manier om grote thema’s te bespreken
Het boek spreekt voor jong en oud tot de verbeelding en daagt uit om de eigen omgeving met een filosofische ogen te beschouwen. Shabby en de Regenboogjongen geeft een nieuw perspectief op de dagelijkse werkelijkheid. Omdat het boek zowel jong en oud aanspreekt en een cultureel diverse insteek kent is het ook ideaal als (voor)leesboek in een multiculturele setting.
Met de toestroom van 'andere' mensen, worden de thema’s in dit boek nog relevanter: want hoe goed gaan wij eigenlijk écht met elkaar om? Hoe kunnen we elkaar verrijken door de verschillen te vieren en niet te ontkennen of te willen uitvagen?
O the places you will go....
Eindeloos veel educatieve mogelijkheden
Het boek leent zich uitstekend voor allerlei educatieve doeleinden, zowel voor kinderen als volwassenen. Lesplannen kunnen worden ontwikkeld bij elk hoofdstuk, bij personages, of gekoppeld worden aan een verhaallijn. Er is al contact gelegd met onderwijskoepels (o.a. met Stichting Fortior & Cultuurpad) om het boek in onderwijs te gebruiken. Tevens kan het verhaal worden gebruikt als basis en inspiratiebron voor toneelstukken, als politieke spelvorm of discussiemateriaal. Daarnaast zijn de creatieve toepassingen eindeloos, van teken- en knutselvormen tot het maken van een film.
Een fictieve stad...
U zult geen Hanendam op de landkaart van Nederland vinden. Maar ja… het is wel losjes gebaseerd op een bestaande Limburgse stad. Aan details zouden de Hanendammers hun eigen stadje kunnen herkennen. Niettemin zal een kind in Amsterdam of Antwerpen het ervaren als een plek die overal en nergens kan zijn.

Het team:
Lana Nasser:
Schrijver en podium kunstenaar. Een eco-feminist met passie voor taal, interculturele onderwerpen en mythologie. Geboren en getogen in Jordanië, universitair opgeleid in de VS (Psychologie, Consciousness Studies - specialisatie Dromen.) In 2013 geland in Limburg en geworteld. Shabby en de Regenboogjongen is haar eerste boek. Andere publicaties: toneelstukken, kortverhalen en academische artikels in Arabisch en Engels [Etel Adnan Award for Arab women playwrights]
Underneath it all... Lana is een simpel fellahaa, imker en dierenliefhebber.
www.lananasser.com
Annemarie Staaks: Annemarie Staaks (1980) is schrijver. Ze is geboren en getogen Limburgse, studeerde in Amsterdam, Nijmegen en Antwerpen en kwam daarna in Venlo terecht. Voor Shabby en de Regenboogjongen trad ze op als redacteur. Zelf schreef ze o.a. Anders denken kost niks, een ontdekkingsreis langs creatieve denkers, het kinderboek Alles is (on)mogelijk en Mijn groene pak, een geromantiseerde weergave van de ervaringen van een Afghanistanveteraan met moral injury.
www.annemariestaaks.nl
Illustratie: Isabella El-Hasan:
https://bellaelhasan.com
Vormgeving: Roy Rooijakkers / Studio Denk:
https://studiodenk.nl

Met uw hulp, zal Shabby begin november van de drukpers rollen... prrrrr.
Als u doneert, draagt u bij aan een vermakelijk, educatief, maatschappelijk en humoristisch boek met eindeloos veel mogelijkheden, dat ook nog eens prachtig geïllustreerd en vormgegeven is.
Dankzij financiële bijdragen van SAM fonds/Gemeente Venlo en Cultuurimpuls, konden we al een deel van de kosten van redactie, illustratie en vormgeving dekken. Als we het streefbedrag van onze crowdfundingcampagne halen, is onze begroting sluitend.
We brengen het boek uit in twee versies:
* Een Limited Edition van 50 exemplaren, met eentje (of meer) voor u – ons supporters hier. First come first serve.
* Daarnaast, drukken we 1500-2000 exemplaren om gratis aan scholen, buurthuizen, asielzoekerscentra, bibliotheken, toneelclubs en amateurtheaterscholen te geven.

Nieuwste donaties

Rabiha
8-10-2020 14:52Talent should be appreciated and supported.

Andy
4-10-2020 08:14Lana is an amazing multi-talent hyphenate of creative Sultanate! I love her work always!

Muayyad Karadsheh
3-10-2020 19:53Lana is a talented artist, and deserves all the success and support. Looking forward to read your book.