Wat als je wilt geven aan kunst en cultuur? Luister de podcast de Kunst van het Geven

Wat als je wilt geven aan kunst en cultuur? Luister de podcast de Kunst van het Geven

Stel, je wilt geven aan kunst en cultuur - waar begin je dan? 

In deze podcast 'De kunst van het geven' gaat cultuurjournalist en podcastmaker Veerle Corstens op pad en spreekt met makers, donateurs, en alles wat daar tussenin zit over de mogelijkheden rondom geven aan kunst. 

Nederland is een vrijgevig land, toch weten donateurs niet altijd af van de verschillende manieren om bij te dragen aan kunst en cultuur. Vriend worden van een museum, of donateur worden van een fonds zijn bijvoorbeeld bekende opties. Maar wat als je nou een individuele maker of een collectief wilt steunen? Wat zijn dan de mogelijkheden? 

Maar ook: hoe kun je als maker mensen bewegen om jouw kunst te steunen. En wat levert het beide partijen op? 

 

In zes afleveringen neemt Veerle je mee in haar zoektocht. Zo bezoekt ze een releaseparty van Marcy Lou die mede dankzij particuliere donateurs haar EP mogelijk maakte, spreekt ze met hoogleraar Mecenaatstudies Helleke van den Braber en onderzoeker Rocco Hueting over de mooie maar soms ingewikkelde relatie tussen gever en kunstenaar en ontmoet ze Jan Paul Buijs van Circus Treurdier over hun structurele donateurs; traandeelhouders. 

 

En in de laatste aflevering? Dan weet Veerle waar ze aan wil geven… 

 

Benieuwd naar deze zesdelige podcastreeks? Je luistert de eerste drie afleveringen vanaf nu via je favoriete podcastapp! Luister 'De kunst van het geven' op SpotifyApple PodcastGoogle Podcast of een van de andere mogelijkheden.

 

 

© 2024