Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Op voordekunst.nl vind je vele crowdfundingcampagnes van creatieve makers. Kan je niet kiezen? Mies en Laura van het voordekunst-team selecteren iedere maand een project die het doneren driedubbel en dwars waard zijn.

 

Publicatie Afro-Surinaamse Klederdracht 

 

Door de liefde en de waardering voor Surinaams cultureel erfgoed zijn Jane, Ella en Michelle, ‘op elkaars pad gekomen’. Met de publicatie ‘Afro-Surinaamse Klederdracht’ wordt er gekeken naar de techniek en de beleving van Surinaams Creoolse klederdracht.

Laura: “De meerwaarde van deze samenwerking is dat daarmee verschillende achtergronden en generaties bij elkaar komen. We leven in een land met veel verschillende culturen en achtergronden, dat is soms een uitdaging. Maar zolang we geïnteresseerd in elkaar blijven en de tijd nemen om naar elkaar te luisteren, dan zullen we elkaar goed blijven begrijpen. Er is niks leukers dan elke dag weer iets nieuws te weten te komen daarom moet dit boek er komen!’’

Het boek is een handleiding voor het vouwen van de angisa, het vervaardigen van de koto en anderzijds een reflectie op deze klederdracht. Aangevuld met prachtige beschrijving van sfeer, omgeving, actoren, uitspraken en met fotoportretten. 

UBD8g9mQCrlPJJ81

 

 

Fotoboek Tijdelijke Tekeningen

 

Beeldend kunstenaar Nico Laan maakt tijdelijke tekeningen in landschappen, met bijvoorbeeld licht en schaduw! En deze tijdelijke tekeningen zijn vanaf tientallen meters uit de lucht gefotografeerd. Over een periode van 15 jaar zijn dit zo’n 35 landschapstekeningen geworden, tijd om deze te bundelen in een boek!

Mies: ‘’Toen ik de afbeeldingen van de tijdelijke tekeningen van Nico zag (doordat Mieke (partner van Nico) ons een berichtje stuurde) viel mijn mond open. Ik vind het altijd enorm bijzonder om even met beide benen op de grond te worden gezet en te worden herinnerd aan het feit hoe klein we ook alweer zijn als mens op aarde, maar nog veel indrukwekkender vind ik het om te bedenken dat iemand het inzicht en overzicht had om dit te creëren. Het zet me aan het denken en dat vind ik gewoon heel cool!’’

Tot nu toe deden meer dan 250 mensen een donatie om het boek te realiseren, doe je ook mee? Je vind de campagne op voordekunst!

r5PbQEwIqPvxiGTc

© 2024