project home 0 updates 66 donateurs

Breng een ruim 1300 jaar oude muurschildering naar Amsterdam

door Hermitage Amsterdam
 • De Hermitage Amsterdam bereidt op het ogenblik de voorjaarstentoonstelling van 2014 voor: Expeditie Zijderoute.

  Een grote tentoonstelling over een legendarische route waarbij eeuwenoude luxe zijde, schitterend zilver, monumentale wandschilderingen en vele sporen van spirituele werelden zullen schitteren. 

  Onder de vele prachtige kunstwerken die vanuit St.-Petersburg naar Amsterdam komen, bevindt zich een gigantische muurschildering die in de jaren ’30 werd gevonden bij de blootlegging van Varakhsha. Deze verloren gewaande stad in het koninkrijk Sogdië is thans voorgedragen als UNESCO-werelderfgoed. 

  Maar voordat deze zeer spectaculaire, ruim 1300 jaar oude muurschildering mag en kan reizen moet het eerst dringend worden gerestaureerd. Daar hebben wij uw hulp bij nodig!
  Door  uw bijdrage staat u straks in Amsterdam oog-in-oog met een van de wonderen van de Zijderoute. De meer dan negen meter brede schildering getuigt van hoe een mix van culturen, religies en volkeren tot een onvoorstelbaar hoog artistiek niveau leidde.

  U kunt meedoen op tal van niveaus waarbij u ook meteen Vriend van de Hermitage Amsterdam kunt worden. Behalve dat u dan dit bijzondere project steunt,  verkrijgt u de voordelen en voorrechten van deze vriendschap (vanaf 75 euro):

  - Gratis toegang tot de Hermitage, zowel in Amsterdam als St.-Petersburg
  - Per jaar twee exclusieve Vriendenopeningen van de nieuwe tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam
  - Exclusieve toegang tot de Vriendenlounge, gehuisvest in de schitterende regentenkamer
  - De nieuwsbrief van de Vrienden
  - 10% korting op uw rekening in Restaurant Neva
  - 20% korting in de winkels van de Hermitage Amsterdam en Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg (uitgezonderd boeken)

  Oftewel, steun de restauratie van deze prachtige negen meter brede Sogdiaanse muurschildering en geniet in ruil daarvoor als Vriend van de Hermitage van het vele moois dat de Hermitage Amsterdam biedt.

  Kijk voor meer informatie op www.hermitage.nl

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

Hermitage Amsterdam
project van Hermitage Amsterdam

... (meer)

Dit project is 103% voordekunst
€ 10.395 doel van € 10.000 bereikt
66 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.