project home 13 updates 34 donateurs

Global Village 2012 - An exhibition IRL

door Global Village

 • 100%

  1053 dagen geleden

  4facaf903d0ef_albert_van_loon_jpg

  We zijn er! De financiering is rond! De exposities in Frankrijk en Denemarken gaan plaatsvinden en we kunnen de kunstwerken er ook heen brengen. Onze dank is groot aan alle donateurs!

  Het project loopt nog 3 dagen op voordekunst, bijstorten kan nog steeds. Extra geld zullen we in eerste instantie gebruiken om eventuele onvoorziene kosten bij het vervoer te dekken. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een afslag mist en een stukje om moet rijden. Als er dan nog geld overblijft gaat dat in de grote pot en wordt het ondermeer gebruikt om de artiesten die optreden bij de openingen te betalen. Of voor publiciteitskosten. En als er dan nog geld overblijft, wat niet echt in de lijn van de verwachting ligt, dan zijn we nu ook al bezig met Global Village 2014, dat onder meer in Finland gaat plaatsvinden.

  Dus extra donaties zijn van harte welkom, maar we zijn al zooo blij dat we de 100% bij elkaar hebben gekregen om de vervoerskosten van de kunstwerken te kunnen dekken. Nogmaals: Hartelijk bedankt voor jullie steun en vertrouwen in ons project! En wees welkom als je tussen 7 en 15 juli in de Bourgogne bent, of tussen 10 augustus en 15 september in de buurt van Kopenhagen bent. We ontmoeten je graag!


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Nog 11 dagen

  1061 dagen geleden

  4fa2f9efb7d8d_broenden_jpg

  Wauw, nog 9% en we hebben het doelbedrag gehaald! Onze dank is nu al groot aan alle donateurs! Zowel degenen die hier op de site gedoneerd hebben, als degenen die daar buiten een donatie hebben gedaan.

  De kunstwerken kunnen met dit huidige bedrag al naar Frankrijk en we halen zelfs al bijna de Deense grens......wie helpt ons Denemarken in? Nog 11 dagen....Steun Global Village!


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Acts bekend voor Kulturhuset Brønden

  1077 dagen geleden

  4f8dfd73ba63f_afb0212_jpg

  De acts voor de openingsavond in Kulturhuset Brønden in Brøndby Strand in Denemarken zijn bekend. En het gaat een mooie avond worden:
  De Nederlandse singer / songwriter Yori Swart treedt op met band. Eind vorig jaar won zij de finale van de Grote Prijs van Nederland, afdeling singer-songwriter.
  Daarnaast treedt Anat Ben-David op. De in London wonende performance artiest Anat Ben-David is één van de  pioniers van het videoperformance-genre in Israel, ze is ook bekend geworden door haar samenwerking met Chicks On Speed. De opening in Denemarken is op vrijdagavond 15 september 2012. Wees welkom als je toevallig, of minder toevallig, in de buurt bent!
  Met een kleine donatie help je ons om ook al de kunstwerken daar te krijgen....


  reageer Reacties tonen (1)
   • Global Village zegt De openingsavond in Kulturhuset Brønden is natuurlijk op vrijdagavond 10 augustus 2012 en niet op 15 september....dat is de afsluiting van de tentoonstelling.
    1076 dagen geleden
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Dobbelstenen

  1082 dagen geleden

  4f874fc369d16_19untitledfloorpiece_jpg

  800 (of waren het er 8000?) dobbelstenen vormen de installatie 'Untitled Floor Piece' van de Engelse kunstenaar Joe Moran. We zullen je niet vragen om ze neer te leggen in Frankrijk, maar je kan ons wel helpen om ze daar te krijgen.
  Steun Global Village en je steunt ook Joe Moran!


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Tumors

  1082 dagen geleden

  4f874bffe016e_tumor_jpg

  Afgelopen maandag, 2e Paasdag, een succesvolle inzamelingsactie gehouden tijdens Kunstboulevard in Alkmaar. Waar in een andere stand ook de installatie 'Tumors'  te zien was van Ed Hanssen, een Nederlandse kunstenaar die meedoet aan Global Village. Ook dit werk willen we graag naar Frankrijk brengen.
  Steun Global Vilage en je steunt ook Ed Hanssen!

  Het ingezamelde geld is inmiddels bijgestort en samen met een paar nieuwe donateurs via voordekunst.nl staan we nu op 65%. Onze dank is groot, nog 35% te gaan!


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Nederland, Frankrijk, Denemarken......Finland?

  1089 dagen geleden  De stad Helsinki heeft via onze Finse kunstenares kennis gemaakt met Global Village en we zijn uitgenodigd om tijdens een groot festival in Helsinki in augustus 2014 mee te doen op een zeer bijzondere locatie.  Elk jaar trekt dit festival rond de 200.000 bezoekers.


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Iraanse beeldhouwer

  1091 dagen geleden  Aan Global Village 2012 doet ook een Iraanse beeldhouwer mee met heel subtiel en bijzonder werk van hout. Wat deelname van deze kunstenaar nog bijzonderder maakt, is dat hij in zijn eigen land niet kan exposeren vanwege censuur. Hierdoor was hij naarstig op naar expositiemogelijkheden in het buitenland. Global Village heeft hem deze mogelijkheid geboden en zijn werk werd in Alkmaar zeer gewaardeerd door de toeschouwers. We hebben hem ook in contact kunnen brengen met een andere organisator, die bezig is met een grootse expositie over kunst uit het Midden-Oosten (Jemen, Saoedi-Arabië, Egypte, enz.). Global Village is niet alleen kunstenaars die elkaar en het publiek ontmoeten, maar ook kunstenaars in contact brengen met andere, zodat ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen voor het oog van het publiek.

  Steun Global Village en je steunt ook onze Iraanse deelnemer.
  Ook zijn werk brengen we graag naar Frankrijk en Denemarken.
   


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • 2e paasdag – Kunstboulevard – Hal 25

  1091 dagen geleden

  4f7b83f2708ee_poster_kb_jpg

  Op 2e paasdag staan wij op Kunstboulevard in Hal 25 te Alkmaar met een stand over Global Village. Naast video’s van de 2012-editie van Global in Alkmaar is daar ook een heel bijzonder project te zien, dat is ontstaan op Global Village 2010. Het project is een internationale samenwerking tussen diverse kunstenaar uit binnen- en buitenland. Elke kunstenaar heeft 1 artikel van de Universele Rechten van de Mens uitgebeeld. De Deens/Peruaanse kunstenaar Victor Vidal is dit project gestart naar aanleiding van de vele ontmoetingen met andere kunstenaars op Global Village 2010.  Alle 30 artikelen worden nu tezamen in onze stand getoond.  
  Naast onze stand is er meer te beleven op Kunstboulevard. O.a. een paasbrunch, cartoontekenen voor kids, een VJ en modeltekenlessen voor beginners.
   
  Kunstboulevard is op 2e paasdag (9 april) van 12 tot 17 uur in Hal 25, Pettemerstraat 25 te Alkmaar.
  In onze stand op Kunstboulevard is het ook mogelijk om cash bij te dragen aan Global Village 2012.


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Lekker bezig

  1096 dagen geleden

  4f7480f55cff6_impressions_jpg

  De voorbereidingen voor de tentoonstellingen van Global Village 2012 gaan gestaag voort.

  Langzaam aan worden de plannen van de deelnemende kunstenaars voor Frankrijk duidelijk. Een deel was al duidelijk, zoals de interactieve installatie 'Kiss' van de Zwitserse kunstenaar Alain Pousset (zie foto). Die installatie was ook al te zien, en vooral te beleven, op de tentoonstelling in Alkmaar. Met hulp van de donaties gaat deze naar Frankrijk en Denemarken gebracht worden. Steun Global Village en je steunt ook Alain Pousset!
  Maar van de kunstenaars die in Alkmaar twee dimensionaal werk hadden hangen wordt voor deelname in Frankrijk enige creativiteit en aanpassing verwacht, omdat we hun werk niet allemaal kunnen ophangen op Chateau de Sully. De voorstellen zien er veelbelovend uit.

  Ook aan de tentoonstelling in Denemarken wordt hard gewerkt, onder andere aan het programma voor de openingsavond, want Global Village is meer dan alleen beeldende kunst. En dat we naar Denemarken komen is daar inmiddels bekend. Het prestigieuze Deense kunsttijdschrift ' KUNST' heeft Global Village al genoemd in een artikel over twee deelnemende Deense kunstenaars.

  Al met al lekker bezig dus. Zelfs met ideeën voor Global Village 2014.
  Maar we zijn er nog niet. 27% van onze vervoerskosten is nog te weinig om al het werk in Frankrijk en Denemarken te krijgen....


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Tom Hughes, Cardboard-fort

  1106 dagen geleden

  4f677f490fc8e_thughes_fort_sully2_jpg

  Hartelijk dank aan alle donateurs tot nog toe!
  Na een gezellige afsluiting van de tentoonstelling in Projekt 072 in Alkmaar, zijn de voorbereidingen voor de tentoonstelling in Chateau de Sully in Frankrijk in volle gang. Na een bezoek aan het chateau worden de plannen steeds concreter:
   
  De band voor de opening op 7 juli 2012 is ook bekend. Het zal de Belgische band Newtown worden.
   
  De laatste dag van de tentoonstelling in Frankrijk (15 juli) zal er een diner voor alle deelnemende kunstenaars zijn in de balzaal van het chateau. Steun ons met € 200,- en je mag aanschuiven!
   
  We weten nu wat mogelijk is op het chateau. De tentoonstelling zal iets anders worden dan de tentoonstelling in Alkmaar. In Frankrijk is door de inrichting weinig ruimte voor tweedimensionaal werk en mogen geen spijkers de muur in. Wel hebben we heel veel ruimte buiten om het kasteel. Een uitdaging voor de kunstenaars met tweedimensionaal werk. Ook is het chateau in Frankrijk, meer dan de andere locaties, een locatie voor het hele gezin. We willen het daarom ook voor kinderen extra leuk maken.
   
  Graag stel ik de Amerikaanse kunstenaars Tom Hughes aan je voor. In Alkmaar had hij een prachtig licht-object op Global Village 2012. Zijn idee voor Frankrijk is om met kinderen live een 'Cardboard-fort' te maken op de center court van het chateau.
   
  Steun Global Village en je steunt ook Tom Hughes!


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • 10 maart 2012: Eindfeest Alkmaar, wees welkom!

  1119 dagen geleden  Deze week is de laatste van de tentoonstelling ‘Global Village 2012 – An exhibition IRL’ in Projekt 072. Nog een paar dagen dus om de tentoonstelling in Nederland te bezoeken. Daarna hopen we, met jullie steun, door te kunnen gaan naar Frankrijk en Denemarken.
   
  Zaterdag 10 maart hebben we een extra afsluitingsfeest georganiseerd.
 We nodigen ook jou van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. We willen je graag ontmoeten.
  Tijdens de afsluitingsavond in Projekt 072 wordt onder meer een laatste rondleiding gegeven door de curator van de tentoonstelling, Jeroen van Paassen, en zullen drie niet eerder vertoonde video’s van deelnemende kunstenaars te zien zijn. Daarnaast treedt de Amsterdamse band Capeman live op.
   
  Het feest begint om 20.00 uur in Projekt 072, Koelmalaan 310, 1813 JE Alkmaar.
  De toegang is GRATIS!


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • Chateau de Sully, 7 t/m 15 juli 2012

  1124 dagen geleden

  4f5001f6e9311_chateau_de_sully610px_jpg

  Op 11 maart eindigt de eerste tentoonstelling uit het project 'Global Village 2012- An exhibition IRL' in Projekt 072 in Alkmaar. Maar niet voordat we op zaterdag 10 maart nog een spetterend eindfeest hebben gehouden, waarbij ook jij van harte welkom bent! De toegang is gratis! 
  Kom kijken en besluit dan of je wil bijdragen om dit project de grens over te helpen.

  De tweede tentoonstelling is gepland van 7 t/m 15 juli 2012 in Chateau de Sully in de Bourgogne in Frankrijk.


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

 • De opbouw in Alkmaar

  1124 dagen geleden  IRL wordt een tentoonstelling opgebouwd. Een filmpje met muziek van Channah, de singer/songwriter, die ondanks dat haar band niet kon komen door de sneeuw, een schitterend optreden verzorgde tijdens de openingsavond van Global Village 2012 in Alkmaar.


  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van Global Village

... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 3.350 doel van € 3.350 bereikt
34 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.