Breng jouw fotografieproject tot leven

Schakel je publiek in en maak jouw ideeën waar. Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe het werkt

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst.

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijk begeleider jou.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw fotografieproject waarmaken via voordekunst?

Het is niet altijd makkelijk is om zelf je foto's mooi af te drukken, een uitgever te vinden voor je boeken, of voor broodnodige apparatuur te financieren. Maar het mooie is dat je dat helemaal niet alleen hoeft te doen. Crowdfunding begint bij een goed idee. Eentje waar je graag over vertelt.  Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. In ruil voor een donatie krijgen je fans er iets voor terug: bijvoorbeeld een unlimited print van een van jouw foto’s, een fotoboek of een kaartje voor de foto-expositie. Wij kunnen jou daarbij helpen! Hier vertellen we je wat crowdfunding voor fotografen inhoudt.

Persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar.

Matchfunding en onze partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het.

De kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). En alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?


Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere fotografen

Bekijk project

Mondriaan Fonds

U BEVINDT ZICH HIER

Het tiende fotoboek van Martijn van de Griendt dat gelijktijdig verschijnt met zijn solo tentoonstelling...

Martijn vd Griendt
Martijn vd Griendt
fotograaf

Documentair fotograaf en filmmaker

Bekijk project

VSBfonds

VriendenLoterij Fonds

Shades of Pale

Een ode aan unieke schoonheid: Een fotoboek over vrouwen met vitiligo.

Elisabethva
Elisabethva
Fotograaf

Freelance Fotograaf & Grafisch Vormgever. Daarnaast spendeer ik al mijn tijd aan vrije fotografie projecten.

Bekijk project

Cultuurfonds

Provincie Gelderland

Leve het Geven

Lou's Summer

A unique collaboration between me and my 6-year-old son photographing our lockdown lives in NYC & Holland

Chantal Heijnen
Chantal Heijnen
Photographer

I love to write with light! Creating portraits- through people and landscapes- of communities around the world. With compassion and respect.

Bekijk project

Cultuurfonds

Leve het Geven

'Real Dreams'

Hét fotoboek over hedendaags China vol koddige ongerijmdheden van robotbarman tot huisdierdroger.

Ruben Lundgren
Ruben Lundgren
Fotograaf

Twee meter lang, woont in Beijing, werkt voor diverse media en als onafhankelijk curator van Chinese fotografie.

Fotografie

Het grootste netwerk van Nederland

51.591
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 4.454.522
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

579
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

530
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Fotografie: 530 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 51.591 donateurs inmiddels € 4.454.522 opgehaald waarmee 579 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee! Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap.

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan fotografieprojecten op voordekunst

© 2024