“De herontdekking van vrijheid in stedelijke ruimte”.
De stad als levend lab voor creatief en inspirerend onderzoek. Wij willen dit graag laten zien, maar ook laten beleven.
Om dit te kunnen realiseren hebben wij uw hulp nodig.
Hacking the City is een 10-daagse expositie rondom stedenbouw, design, kunst en architectuur. We selecteerden meer dan 20 nationale en internationale deelnemers die hun werk laten zien. Zij richten zich
“De herontdekking van vrijheid in stedelijke ruimte”.
De stad als levend lab voor creatief en inspirerend onderzoek. Wij willen dit graag laten zien, maar ook laten beleven.
Om dit te kunnen realiseren hebben wij uw hulp nodig.
Hacking the City is een 10-daagse expositie rondom stedenbouw, design, kunst en architectuur. We selecteerden meer dan 20 nationale en internationale deelnemers die hun werk laten zien. Zij richten zich op stedelijke interventies, street art, experimenten en onderzoek.
Vijf creatieve professionals gaan voor Hacking the City nieuw werk maken. Zij zullen interventies laten zien en beleven met beeld, geluid, techniek en media. Bezoekers en donateurs van Hacking the City worden getrakteerd op verrassende ervaringen.
- Ralph Brodruck | architect, beeldend kunstenaar (techniek)
Ralph Brodruck bedenkt interventies waarbij er een nieuwe gewaarwording van de omgeving ontstaat die meer dan zintuiglijk is. Tegelijk is er door de heldere eenvoud een kracht die lang bijblijft.
- Marcel Sloots | grafisch ontwerper (beeld)
Marcel Sloots ontwikkelde eerder een ‘illegale foto expositie’ in Eindhoven, waarbij een reeks van foto’s gemonteerd werd op vervallen achterzijdes van de diverse winkels en andere verlaten plekken.
- Kees Tazelaar | componist (geluid)
Kees zijn autonome werk speelt zich af binnen de geluidskunst en het componeren van elektronische muziek. Daarbij is er vaak een sterke relatie aanwezig met het Natlab op Strijp-S.
- Sander Veenhof | beeldend kunstenaar (media)
Zijn werk richt zich op nieuwe modellen van interactie en communicatie, waarbij augmented reality zijn voornaamste fascinatie is. Op dit moment verkent hij nieuwe mogelijkheden om de virtuele publieke ruimte open te stellen en iedereen hierin te laten bijdragen.
- Bas Geelen | ontwerper (beeld)
Het startpunt van Bas Geelen zijn altijd bestaande symbolen, archetype, infrastructuren of concepten. Om deze vervolgens opnieuw te interpreteren, te combineren of in een andere situatie te plaatsen. En op die manier een nieuwe waarde te creëren, zowel op grote als kleine schaal.
Hacking the City vindt plaats in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week, van 22 t/m 30 oktober 2011.
Om het nieuwe werk van de vijf creatieve professionals mogelijk te maken, hebben we uw steun nodig. Help mee om Hacking the City te realiseren! Uiteraard krijgt u daar van ons wat voor terug. Wij bieden leuke en interessante tegenprestaties voor donaties die we ontvangen.
Alvast hartelijk dank!
Website:
Hacking the City wordt georganiseerd door MAD emergent art center, lab voor creatieve vertaling van technologie naar maatschappij. Hacking the City is het thema van PULS 2011, een jaarlijks terugkerend event, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt tijdens de Dutch Design Week
Nieuwste donaties

FJ Kresin
14-10-2011 12:57Goed project, zeer inspirerend!

wvhulst
14-10-2011 11:02De publieke ruimte is van ons allemaal! En zoals initiatiefnemer Rene Pare zegt: "Beschaving wordt spelenderwijs ontwikkeld." Helemaal mee eens.

Leo Bakx
14-10-2011 10:53De ironie van autonome kunst die aan crowdfunding doet is onbetaalbaar ;-)