Ondersteun dit muzikale en theatrale eerbetoon aan Éva Gauthier, de"high priestess of modern music". Ze was de schakel tussen Ravel en Gershwin, tussen klassieke muziek en jazz. NIEUW DOEL We hebben een nieuw doel: boekjes drukken met de volledige versie van de teksten uit "Is jazz music too?" zodat mensen ook thuis van dit verhaal kunnen genieten. En omdat het oog ook wat wil, hebben we
Ondersteun dit muzikale en theatrale eerbetoon aan Éva Gauthier, de"high priestess of modern music". Ze was de schakel tussen Ravel en Gershwin, tussen klassieke muziek en jazz.
NIEUW DOEL
We hebben een nieuw doel: boekjes drukken met de volledige versie van de teksten uit "Is jazz music too?" zodat mensen ook thuis van dit verhaal kunnen genieten.
En omdat het oog ook wat wil, hebben we Rotterdamse illustratrice Eline Jetten gevraagd om een portret van ons te maken.
Help je mee dit mooie aandenken aan "Is jazz music too?" te verwezenlijken?

ÉVA GAUTHIER
“Is jazz music too?” is een ode aan zangeres Éva Gauthier (1885-1958). Éva was een vrouw, artiest, en een luis in de pels. Zij bracht talloze composities in première en werkte nauw samen met componisten zoals Maurice Ravel die haar “a perfect friend and a perfect interpreter” noemde.
In 1923 gaf ze een concert in New York samen met musical componist George Gershwin. Nog nooit eerder had iemand gedurfd jazz naast klassiek te plaatsen in een “serieus” concert. Het concert werd een groot schandaal maar ook een schakelpunt in de muziekgeschiedenis.
En toch is Éva in vergetelheid geraakt.
Saxofoniste Femke IJlstra en pianiste Celia García-García (samen Duo IJlstra-García) vinden dat haar verhaal verteld moet worden, en willen haar weer tot leven wekken met hun theatrale concert “Is jazz music too?”
HET PROJECT
Om dit verhaal te vertellen hebben we meer middelen nodig dan alleen muzikale composities.
Corinne Heyrman gaat fictieve dagboekfragmenten en brieven schrijven aan de hand van bewaarde documenten uit die tijd. Regisseuse Annechien Koerselman gaat vervolgens aan de slag met die teksten en ze laat Celia en Femke in de huid kruipen van Éva Gauthier, maar ook van Ravel en Gerswhin.
16 februari 2020 geven we een speciaal concert voor donateurs in het Batavierhuis, het nieuwste concertpodium in Rotterdam.
WAAROM JE NODIG BENT
Zonder deze campagne, kunnen wij deze voorstelling/concert niet uitvoeren omdat we simpelweg de regie en teksten niet kunnen betalen uit eigen zak.
Je donatie wordt voor de volle 100% geïnvesteerd in het schrijven van de teksten, de regie van de voorstelling en het uitgeven van de boekjes.
Wil je mee helpen dit project mogelijk te maken? Steun ons! Alle donaties zijn welkom.

Femke IJlstra (saxofoniste).
Hoofdvakdocent saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze remplaceert bij orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Philharmonisch Orkest en ze speelt in het Syrène Saxofoonkwartet. Veel van haar solistische optredens vinden plaats op kamermuziekfestivals of in samenwerking met hafabra- en symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Verder heeft ze al verschillende opnames gemaakt voor Radio 4 en was ze te zien in het tv-programma Vrije Geluiden.
Celia García-García (pianiste).
Veelgevraagd begeleidster en kamermusicus in de meest uiteenlopende bezettingen, bijvoorbeeld met sopraan Bernadeta Astari, tubaïst David Kutz, het Paradiso Orchestra en de slagwerk- en contrabassecties van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast remplaceert ze bij orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze is pionier in het bespelen van celesta als solo-instrument. Celia is lid van het Batavierhuis in Rotterdam.
Annechien Koerselman (regisseur)
Muziek vormt de rode draad in al haar werk. Niet voor niets is Annechien daarom als regisseur actief in toneel, muziektheater en opera. Haar producties spelen in binnen- en buitenland. Zo was de nieuw geschreven opera Was lauwert da im Labyrinth in haar regie te zien bij de Berliner Philharmoniker Berlin.
Ook bij festivals als het International Kamermuziekfestival en Het Grachtenfestival weet ze musici tot een aansprekende wijze van het vertellen van muziek te inspireren.
Annechien regisseert zowel acteurs, zangers als musici en heeft voor eenieder een aparte aanpak ontwikkeld, waardoor ook musici zich in haar werk als performers thuis voelen op het podium.
Corinne Heyrman (schrijfster)
Corinne studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio. Corinne was writer in residence bij Duizel in het Park en droeg voor op onder andere Lowlands en Oerol. Haar werk verhoudt zich in alle vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan bij kan dragen. In november verscheen bij Uitgeverij Wintertuin haar chapbook Mogelijke eigenschappen, waarin zij het onderzoeken onderzoekt.
Corinne heeft een grote affiniteit met de muziek en personages in deze productie. Ze heeft vroeger zelfs enkele van de composities die uitgevoerd zullen worden gezongen.
Speeldata
-13 februari 2020: Het Veur Theater (Leidschendam, ZH)
-16 februari 2020: Batavierhuis (Rotterdam)
-23 februari 2020: Abcoude Concerten (Abcoude, UT)
-16 april 2020: Podium Azijnfabriek ('s Hertogenbosch, NB)
-19 april 2020: Houseconcert Amsterdam(Amsterdam, NH)-26 april 2020: Kunstkring Ommen (Ommen, NB)
-03 mei 2020: Stichting MuziS Landerd (Reek, NB)
-20 oktober 2020: Concert aan de Zaan (Wormerveer, NH)
Nieuwste donaties

John screeton
17-11-2019 20:32More arts the better

Een donateur
16-11-2019 16:02Succes dames!

Een donateur
16-11-2019 11:01Ik ben fan van Femke geworden door haar optredens tijdens het Emmy Verhey Festival. En dit is een geweldig project!