Debuutexpositie Het Rariteitenkabinet
Het Rariteitenkabinet is de eerste solo tentoonstelling van het jonge kunstenaars duo Edam & mcCullough. 23 juni is de feestelijke opening in de historische ruimte van de Boterhal in Hoorn! Met jouw hulp kunnen wij onze productie in gang zetten.
De tentoonstelling
De tentoonstelling zal bestaan uit zowel 2d werken als 3d werken. Samen vormen deze één ruimtevullende
Debuutexpositie Het Rariteitenkabinet
Het Rariteitenkabinet is de eerste solo tentoonstelling van het jonge kunstenaars duo Edam & mcCullough. 23 juni is de feestelijke opening in de historische ruimte van de Boterhal in Hoorn! Met jouw hulp kunnen wij onze productie in gang zetten.
De tentoonstelling
De tentoonstelling zal bestaan uit zowel 2d werken als 3d werken. Samen vormen deze één ruimtevullende installatie.
-
De Opzichter (3 werken uitgevoerd in 2D, groot formaat) krijgt een prominente plaats in de ruimte en is in zijn omvang niet te missen.
-
De Talismannen (meerdere werken uitgevoerd in 3D, verschillend formaat) bevinden zich op een sokkel of in kabinetten.
-
De Jury (meerdere werken uitgevoerd in 3D, 7x5cm) neemt plaats op de vloer.


Wat doen wij met uw geld?
Om de ruimte in te richten hebben we een groot aantal vitrines nodig, productiemateriaal in de vorm van gips, gietrubber en epoxy hars. Naast de materiaal & productiekosten zijn er kosten verbonden aan de tentoonstellingslocatie en de huur van onze werkplaats.
Tegelijkertijd nodigen wij je uit om op verschillende manieren mee te werken aan onze tentoonstelling:
- De mogelijkheid om mee te tekenen aan 3 grote 2-dimensionale werken. (Volg ons op facebook om te zien waar en wanneer)
- Ben je zelf kunstenaar? Dan stellen wij een kleine ruimte beschikbaar om een eigen kunstwerk in te dienen. (zie donatie-optie 100 euro)
- Tijdens de workshop Rariteiten maken, maak je kennis met ons werkproces en bestaat de mogelijkheid dat jouw werk wordt opgenomen in de tentoonstelling. (zie donatie-optie 75 euro)

Over ons
Niamh mcCullough en Susanne Edam hebben elkaar gevonden in de kunst, rariteiten en de natuur. In een digitale wereld waar kennis makkelijk te verschaffen is, maken zij hun eigen waarheid. Ze combineren de overblijfselen van massaconsumptie met zelfbenoemde talismannen en bouwen hiermee aan een moderne versie van een rariteitenkabinet. In tegenstelling tot de antieke kasten, wordt hier het woord “kabinet” vrij geïnterpreteerd. Hoe groot is het territorium van de rariteiten? En waar schuurt onze werkelijkheid met die van hun? De onderlinge relaties tussen de objecten en beelden in de ruimte geven hints van een opzichzelfstaande cultuur en mythologie.
Susanne Edam (1991 Schellinkhout) is in 2015 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. In haar afstudeerwerk onderzocht ze overeenkomsten van menselijk gedrag en structuren van organische fenomenen. “In hoeverre ontlenen wij op onderbewust niveau vaardigheden van verschijnselen in de natuur? En hoeveel invloed heeft natuur op onze cultuur?” zijn vragen die zij aan de kaak stelde in haar scriptie alsmede haar beeldend werk. De thema’s menselijk gedrag, natuur en cultuur blijven tot op heden steevast de hoofdrol spelen in haar projecten, maar vinden telkens een andere invalshoek. Wanneer wij besef van waarde verliezen door grote prijsvechters, liever en makkelijker opnieuw kopen dan repareren en kamerplanten benaderen als decoratie, is het tijd om nieuwe manieren te vinden om te verwonderen. Door verwaarloosde objecten te integreren in onze dagelijkse routines, bouwen we aan nieuwe tradities en zijn we in staat onze eigen mythe tot leven te brengen.
Niamh mcCullough (1985 Belfast, Noord-Ierland) is in 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Het uitbreken van gewelddadige conflicten in Noord-Ierland leidde tot grotere scheidslijnen en barrières tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen. Er ontstond een enorme verdeeldheid, deze segregatie speelt een belangrijke rol in haar werk, zowel beeldend als daarbuiten. Hoe kan kunst een bijdrage leveren om deze verdeeldheid te overbruggen? Met name; hoe kan community art bijdragen aan het tegengaan van racisme en religieuze discriminatie in Belfast of elders in de wereld?

Doneer nu!
En blijf verder op de hoogte via:
https://www.facebook.com/EdamMccullough
Nieuwste donaties

Nilan
15-03-2019 21:50Goud!

Valerie
15-03-2019 16:30Nog een keertje als verjaardagskadootje meiden.

Bert en Anneke
15-03-2019 11:07Sympathiek, energiek en heel leuk.