Leven met een hazenlip: een verhaal rond strijd en overwinning.
Mijn boek is klaar De afgelopen tijd heb ik mijn levensverhaal op papier gezet. Met daarin een hoofdrol voor de worsteling met mijn hazenlip en de impact die het oorlogsverleden van mijn vader op mij heeft gehad.
Jouw hulp nodig Om mijn boek ''Verdrongen, verwerkt, versterkt'' te kunnen laten drukken (400 exemplaren) is een bedrag
Leven met een hazenlip: een verhaal rond strijd en overwinning.
Mijn boek is klaar
De afgelopen tijd heb ik mijn levensverhaal op papier gezet. Met daarin een hoofdrol voor de worsteling met mijn hazenlip en de impact die het oorlogsverleden van mijn vader op mij heeft gehad.
Jouw hulp nodig
Om mijn boek ''Verdrongen, verwerkt, versterkt'' te kunnen laten drukken (400 exemplaren) is een bedrag van € 7000 nodig. Het boek heeft 165 pagina's waarvan 8 pagina's met (kleuren) foto's.
Een traumatische dag
Mijn verhaal begint: Voor mijn ouders was het een dag met een zwarte rand, de geboorte van hun eerste kind. Hun hele leven zouden ze deze dag herinneren als een traumatische.
Vele jaren van operaties en behandelingen volgden
Jaarlijks worden in Nederland 350 baby’s geboren met een schisis (hazenlip): een spleet in de lip-, kaak en/of gehemelte. In 1956 was ik één van hen. Net als veel baby’s in die tijd werd ik na zes maanden zonder verdoving geopereerd. Er volgden vele jaren van operaties en behandelingen. Jaren waarin ik me alleen, anders en buitengesloten voelde en soms wenste dat ik nooit was geboren. Het oorlogsverleden van mijn vader, met wie ik altijd een moeilijke relatie heb gehad, heeft mijn trauma nog versterkt. In dit boek beschrijf ik mijn worsteling en hoe ik er uiteindelijk versterkt uit ben gekomen.

Geworden wie ik ben
Een van de laatste zinnen van mijn boek: Ik kan nu, na zestig woelige jaren oprecht zeggen dat ik blij ben met mezelf, met wie ik geworden ben. Ondanks of misschien wel dankzij de trauma’s in mijn leven.

Waarom financiering belangrijk is
Ziekenhuisbezoeken en operaties laten psychische sporen na zowel bij kinderen als hun ouders en andere familie. Dat geldt niet alleen voor kinderen met een hazenlip maar voor heel veel ziekten en aandoeningen. Dit boek helpt de lezer zich te verplaatsen in de worsteling en verdere ontwikkeling van zowel het kind als de familie.
Ook is dit levensverhaal interessant voor professionals en vrijwilligers die betrokken zijn bij de (medische) behandeling en begeleiding van kinderen en volwassenen.
Tenslotte geeft dit boek inzicht in de verstrekkende gevolgen die het NSB-lidmaatschap van ouders had voor hun (klein)kinderen in het naoorlogse Nederland.
Ik zie jouw financiële bijdrage graag tegemoet.
Nieuwste donaties

Een donateur
30-12-2018 10:37Goed verhaal van Jantina. Ben benieuwd!

Veroni Smidt
27-12-2018 09:50Ik steun dit project omdat ik het heel dapper vind van Jantina dat ze dit boek geschreven heeft en wil publiceren.

Iemand
26-12-2018 14:40Interesse in geschiedenis geboortedorp Exloo