Hello World! Crowdfund campagne Van 2 tot 4 november 2018 organiseert Creative Coding Utrecht (CCU) de eerste tentoonstelling waarin een overzicht wordt gepresenteerd van werken en experimenten gemaakt door de CCU community. In deze overzichtstentoonstelling hebben we een diverse selectie van werken bijeengebracht, van videoinstallaties, tekeningen en sculpturen tot een heuse Creative Coding Cabinet of Curiosities. Om alle werken de aandacht te geven die ze verdienen en langdurige impact te genereren hebben we jouw steun
Hello World! Crowdfund campagne
Van 2 tot 4 november 2018 organiseert Creative Coding Utrecht (CCU) de eerste tentoonstelling waarin een overzicht wordt gepresenteerd van werken en experimenten gemaakt door de CCU community. In deze overzichtstentoonstelling hebben we een diverse selectie van werken bijeengebracht, van videoinstallaties, tekeningen en sculpturen tot een heuse Creative Coding Cabinet of Curiosities. Om alle werken de aandacht te geven die ze verdienen en langdurige impact te genereren hebben we jouw steun nodig om het volgende te realiseren:
- Hoogwaardige presentatie en productie van de geselecteerde kunstwerken en feestelijke opening in Sensor Lab;
- Ontwerp en productie van de tentoonstellingscatalogus;
- Ontwikkeling en PR voor activiteitenprogramma om nieuwe doelgroepen te bereiken van alle leeftijden.

Expositie
Hello World! is de eerste overzichtstentoonstelling van digitale kunst community CCU. Kunstenaars, ontwerpers en creatieven werken met zelfgebouwde soft- & hardware om kunst te maken en de digitale technologieën die ons leven vormgeven kritisch te bevragen.
De expositie toont de diversiteit van de creative coding cultuur en heeft als doel om creative coding toegankelijk te maken voor een breed publiek. We doen dit niet alleen via het ontwerp van een mooie catalogus, maar ook door activiteiten te ontwikkelen waarbij zowel kinderen en volwassenen leren hoe ze creatief met code kunnen zijn en wordt er op speelse manier inzicht gegeven wat de slimme stad voor hen betekent.
Catalogus
In de tweetalige (Nederlands/Engels) catalogus die door Vera van de Seyp wordt ontworpen vind je een informatie van alle werken en deelnemende kunstenaars. We tonen high-res foto’s van de kunstwerken en het maakproces. Daarnaast zullen er ten minste drie essays gepresenteerd worden die de creative coding cultuur in context zet. Saskia Freeke vertelt over het ambacht van het programmeren en de rol van dagelijks oefenen en publiceren van werk online; Michiel Pijpe reflecteert in zijn essay Een oneindige verzameling aan beelden over de kunst van het werken met autonome systemen; Het derde essay zal bestaan uit materiaal uit kunstenaarsinterviews met die Fabian van Sluijs (oprichter CCU) en Axelle van Wynsberghe (antropoloog) en Costanza Tagliaferri (stagiair) hebben opgedaan in het onderzoek naar creative coding makers cultuur.

Programma
Het expositieprogramma loopt van 2 tot 4 november en vindt plaats bij Sensor Lab in de binnenstad van Utrecht. Binnen het programma wordt een selectie van werken getoond en een verschillende activiteiten georganiseerd.
12 Werken/projecten die de diversiteit toont van de community deelnemende makers zijn: Saskia Freeke, Sylvain Vriens, Jasper van Loenen, Bram Snijders & Carolien Teunisse, Cristina Cochior & Ruben van de Ven, Frederik Vanhoutte, Art van Triest, Sabrina Verhage, Wouter Willebrands, Ren Yuan, Mark van Koningsveld, Vera van de Seyp & Dora Kerekes (design)
Creative Coding Cabinet of Curiosities: rariteitenkabinet met een verzameling van tools, voorwerpen en video interviews met makers dat het proces van programmeren demystificeert en reflecteert op hoe we met data en algoritmes gebruiken om de wereld beter te begrijpen
Workshops: 2x beginner workshop geometrische vormen in P5.js door Saskia Freeke
Stadswandeling: The Data Flaneur: zien en gezien worden in de datagedreven stad met Ruben van de Ven en Cristina Cochior
Algorave: Dansen op algoritmes in de EKKO - co-productie CCU, HKU, Uncloud, EKKO op zaterdagavond.
ToekomstplannenMet jouw bijdrage investeer je niet alleen in de expositie Hello World! maar ook in de toekomst van CCU als platform. In 2019 willen we door gaan met het organiseren van meetups en workshops om creative coding als artistieke praktijk te stimuleren. De bijdrage zorgt er indirect voor dat we ons onderzoek voor het programma 2019 kunnen voortzetten en Utrecht kunnen verrijken met stimulerende programma’s en nieuwe publicaties op de cutting edge van digitale kunst en cultuur.
Nieuwste donaties

Hadewych Griffioen
13-10-2018 10:03Als creatieve tante 😑

Iemand
26-09-2018 16:40Kunst op wat voor manier ook inspireert mensen , trekt los uit de dagelijkse beslommeringen , laat dromen en wensen en vernieuwt.

Een donateur
21-09-2018 12:36kunst is fijn en maakt veel mogelijk in ieders leven