27 juni 2018 Geweldig! Het streefbedrag van 8000 EUR is binnen 12 dagen gehaald! Fantastisch! Mijn dank gaat uit naar alle snelle en genereuze donateurs en 'bestellers'. Dit had ik nooit verwacht! Het is echt hartverwarmend om zoveel steun te krijgen.
Maar ik ga natuurlijk door met crowdfunden want de daadwerkelijke drukkosten zijn veel hoger dan dit streefbedrag en iedere donatie en bestelling draagt eraan bij om die kosten te
27 juni 2018 Geweldig! Het streefbedrag van 8000 EUR is binnen 12 dagen gehaald! Fantastisch! Mijn dank gaat uit naar alle snelle en genereuze donateurs en 'bestellers'. Dit had ik nooit verwacht! Het is echt hartverwarmend om zoveel steun te krijgen.
Maar ik ga natuurlijk door met crowdfunden want de daadwerkelijke drukkosten zijn veel hoger dan dit streefbedrag en iedere donatie en bestelling draagt eraan bij om die kosten te dekken. En: wanneer je het boek NU bestelt ben je verzekerd van een exemplaar.
Laat je dus niet weerhouden door de 130%! Join the club and let's make this the best crowdfunding ever!
****
‘Ships move ninety percent of everything – it is the invisible industry that puts clothes on your back, gas in your car, and food on your plate’–Rose George, schrijver van Ninety Percent of Everything
Ik ging op zoek naar een schip Mijn zoektocht begon met een opdracht van de Provincie Noord-Holland en het Noord-Hollands Archief. Ik deed een fotografisch onderzoek rondom de bouw van de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden. De opdracht mondde uit in een persoonlijk project over het transport over zee, de onzichtbaarheid van dat transport en de manier waarop de scheepvaart het landschap beïnvloedt.
Donaties Het maken van een publicatie is kostbaar. Door mee te doen aan deze crowdfunding help je me om I went looking for a ship te produceren. De donaties worden geheel besteed aan de drukkosten van het boek en zijn daarom van essentieel belang. Op deze pagina staan veel tegenprestaties: er zit vast iets tussen! Deel deze pagina met familie, vrienden, kennissen en collega's en op social media. Dank je!

In 2016 bereidde het sluizeneiland in IJmuiden zich voor op de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Duikers onderzochten op de tast de bodem van het waterlandschap, geheime bunkers werden gevonden, Japanse oesters kleefden zich vast aan de krochten van de sluizen en in de haven ontstonden bergen die een week later weer verdwenen. Tijdens de verbouwing gold: schepen moeten altijd kunnen blijven passeren. Mijn werkterrein werd een afgebakend gebied van destructie en constructie, een landschap dat voortdurend veranderde.
Another day in paradise In een landschap waarin alles groot is zien we details gemakkelijk over het hoofd. Ik klom en kroop verder in de verborgen wereld van schepen, duikers, loodsen, vletterlieden, zeemannen, bergen en grondstoffen. En ik hield een logboek bij. Zo voer ik met 31 Polen mee op het vrachtschip Yeoman Bontrup naar Noorwegen. Daar werd het schip gevuld met tonnen steen. Een berg in een prachtig natuurgebied werd van binnen uitgehold en de inhoud ervan met schepen afgevoerd naar andere delen van Europa. Tussen deze bergen en machtige machines leek de mens haast verdwenen.


Structuur. Ontwerp Alle foto's, mijn zelf geschreven logboek en onderzoek zijn samengebracht in het prachtige ontwerp van Michaël Snitker. Iedere stap in het ontwerpproces resulteerde in een logisch vervolg waarin ontwerp, redactie, materialiteit, structuur en verhaallijn elkaar versterken en waarin het geologische karakter van het onderwerp tot uiting komt. Door mijn logboek in te zetten als leidraad, heeft dit boek een heel persoonlijk karakter ondanks de thematiek. Dit wordt aangevuld door research en archiefbeelden.
Met dit project had ik geen vooropgezet plan. Het was een zoektocht en hoe meer ik ontdekte en betrokken raakte, des te meer ik dacht aan het maken van een boek. In I went looking for a ship geef ik een persoonlijk perspectief op een wereld waarin alles gigantisch is.


Planning Boekpresentatie in Amsterdam september 2018.
Specificaties formaat: 205 × 300 mm | aantal pagina’s: 160 | fotografie + tekst: Natascha Libbert | ontwerp: Michaël Snitker | edit: Michaël Snitker, Natascha Libbert | taal: Engels | vertaling en redactie: Billy Nolan, Emily Williams, Vic Joseph | lithografie: Marc Gijzen | voorlopige oplage: 600 | isbn: 978-94-92051-38-7 | Uitgever The Eriskay Connection
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK Amsterdamse Fonds voor de Kunst.
Nieuwste donaties

Een donateur
19-07-2018 21:01Omdat jij het bent!

Iemand
18-07-2018 20:32Geweldige fotograaf en ontwerper!!

Carolien en Wouter
16-07-2018 10:59Fantastisch project, Natascha gaat er diep in en maakt ook nog eens met hart en ziel waanzinnige foto's. Erg benieuwd naar t boek (+print)!