World Opera Lab brengt met operatheater verschillende culturen samen. Op een heel persoonlijke manier en midden in de maatschappij. Met deze crowdfunding campagne kan het Gemaal op Zuid de productiekosten dekken om voor het eerst een prachtige serie workshops en voorstellingen naar Rotterdam-Zuid te brengen.
Een serie van 3 operatheater voorstellingen
Het Gemaal op Zuid is een cultureel platform in het hart van de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Van
World Opera Lab brengt met operatheater verschillende culturen samen. Op een heel persoonlijke manier en midden in de maatschappij. Met deze crowdfunding campagne kan het Gemaal op Zuid de productiekosten dekken om voor het eerst een prachtige serie workshops en voorstellingen naar Rotterdam-Zuid te brengen.
Een serie van 3 operatheater voorstellingen
Het Gemaal op Zuid is een cultureel platform in het hart van de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Van exposities tijdens de Art Rotterdam, SouthExplorer en de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam, tot workshops met het Londense TATE en de Willem de Kooning kunstacademie. Ook op het gebied van podiumkunst zijn er interessante verbindingen te maken waarbij er letterlijk en figuurlijk ruimte is voor lokaal en nationaal talent. In januari en februari 2018 willen we daarom met het World Opera Lab de bewoners van Rotterdam-Zuid een serie van 3 bijzondere voorstellingen maken.

World Opera Lab verbindt traditie met actualiteit
Het Amsterdamse World Opera Lab opereert onder leiding van Miranda Lakerveld vanuit Amsterdam West en maakt operatheater. Met de bijzondere workshops en voorstellingen weten ze een divers (multi cultureel) publiek actief te betrekken en verbinden ze verhalen uit het verleden met de dagelijkse actualiteit. Het werk van World Opera Lab is geïnspireerd op onderzoek naar muziekdramatische tradities buiten Europa, zoals onder andere het Iraanse Ta’ziyeh en de Tibetaanse opera Ache Lhamo. In de voorstellingen wordt niet alleen gezocht naar fusies tussen muzikale stijlen, maar ook in het samenbrengen van verhalen en mise-en-scene uit verschillende stijlen en tradities.

De start van een bijzondere samenwerking
Het World Opera Lab heeft als thuisbasis Amsterdam West waar het een uitgebreide netwerk van betrokken bewoners en muzikanten heeft. Het Gemaal heeft zo'n netwerk in Rotterdam en zou er graag het werk van het gezelschap laten zien.
Speciaal voor het opera-theaterproject 'Het Offer' gaan het Gemaal en het World Opera Lab voor het eerst een artistieke samenwerking aan. Elke workshop en voorstelling heeft een ander thema: 'Abraham & Isaac, 'Sati' (het offer vanvrouwen' en 'Afro meets Arab'. Miranda Lakerveld doet de regie, de muzikale leiding is in handen van Haytam Safia, zang van Sinan Vural, Alvin Sezer en Chetna Sahni Sehgal en de Rotterdamse kunstenaar Boris van Berkum ontwierp er prachtige maskers bij.
Om dit bijzondere project naar Rotterdam te kunnen halen zijn we middelen aan het werven. Hierbij kan jouw bijdrage doorslaggevend zijn. Een laatste duwtje in de rug om begin 2018 in het Gemaal op Zuid een eerste serie van 3 workshops en voorstellingen te geven.
Het Offer in de media
In november gaf de Theaterkrant de voorstelling 4 sterren en omschreef het als 'Sterke multiculturele barrok'.
https://www.theaterkrant.nl/recensie/het-offer/world-opera-lab/
In september stond er een recensie over 'Het Offer' op de website van het NRC. In het stuk komt niet alleen de kwaliteit van de voorstelling, maar ook het gemêleerde publiek mooi naar voren.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/17/een-spannende-opera-met-orgel-en-oed-13047245-a1573757



Nieuwste donaties

Marjon
8-12-2017 00:54Gemaal op Zuid. Alleen de naam al ademt sfeer uit. De mensen zijn er oprecht en authentiek. Het gebouw & zijn 'inwoners' verdienen dit.

Stichting Freehouse
7-12-2017 15:04Mooi initiatief. Daar draag ik graag aan bij.