Een storytelling met soundcomposities van Siamak Anvari, het leggen van het Tapijt van de Verbinding onder leiding van het kunstenaarscollectief Villa van Heeswijk, een Arabische filmavond met inleiding van de journalist Jielis van Baalen. Een drietal activiteiten uit hetrandprogramma van het kunstproject de Orient 2.0.
55 kunstenaars afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika of woonachtig in Europa en Nederland doen mee aan dit project, ieder vanuit zijn of haar perspectief en genre.
Met het project de Oriënt 2.0 willen we naast het debat over dit onderwerp ook de andere kant van migratie en globalisering laten zien met humor en door verdieping. En vergeet niet dat voor veel kunstenaars, musici en schrijvers dit ook een bron van inspiratie is. Zo ontstaan nieuwe beelden en kunstvormen, ook in Nederland.
Geld is nodig om het randprogramma te financieren. De huur van de apparatuur en het materiaal voor de performances naast de vergoeding van reiskosten van de artiesten. Uw donatie is nodig en zeer welkom om de kunstenaars, musici en schrijvers, die meewerken aan het randprogramma niet het kind van de rekening te laten worden.
Voor uw donatie van 10 Euro ontvangt u deze poster van het Kunstproject.
Wat is het doel vande Crowdfunding?
De financiering van het randprogramma rond te krijgen. Het randprogramma is integraal onderdeel van het Kunstproject de Oriënt 2.0 en bestaat uit ‘performing arts’.
Waarom is het Kunstproject de Oriënt 2.0, uniek voor Nederland?
Het randprogramma gecombineerd met de expositie van 60 kunstwerken, ondersteunt en verdiept het debat over migratie en globalisering in Nederland. Het kunstproject is gekoppeld aan de expositie van de Oriëntaalse en romantische negentiende-eeuwse kunstenaar Marius Bauer en maakt het historisch perspectief zichtbaar hoe in de afgelopen eeuw onze kijk op de Oriënt is veranderd. De tegenstelling tussen de romantische beelden, en de harde realiteit, humorvolle en poëtische kunstgenres stimuleren nieuwe inzichten.
De randprogrammering is een essentieel onderdeel van het kunstproject, omdat fysieke interactie mogelijk is door middel van muziekoptredens, soundcompositions, storytellingen, film, debat en het met elkaar maken van een interactief kunstwerk.
Wat houdt deRandprogrammering in?
Vrijdag 17 november 19.00 uur: Storytelling Lubna Yaseen met soundcompositons van Siamak Anvari. Lubna Yaseen is een Syrisch beeldend kunstenaar, schrijver en journalist. Siamak Anvari is geboren in Teheran, studeerde Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Zaterdag 25 november 11.00 uur: Interactief kunstwerk maken, het Tapijt van de Verbinding,door het hele Pulchri gebouw o.l.v. Villa van Heeswijk.
Zondag 3 december 14.00 uur: Discussieforum, Artgalleries in een globaliserende wereld olv prof. dr. Filip Vermeylen, Erasmus Universiteit Rotterdam. Het vraagstuk gaat in op de functie van artgalleries, kunstenaarsverenigingen en verzamelaars voor de kunstenaars in de diaspora, in het bijzonder voor kunstenaars uit de Orient.
Donderdag 7 december 18.00: Podium Pulchri in gesprek met de deelnemende kunstnaars Saad Jasim, Dana LaMonda, Johannes Gerard en Ine van Son.
Zondag 10 december 13.30 uur: Arab Movie, met een inleiding van dr. Jielis van Baalen, journalist en docent aan de Hoge School Amsterdam. Moderator Anat Ratzabi.
Kan ik meedoen enwaar?
De activiteiten in het randprogramma zijn gratis omdat wij zoveel mogelijk bezoekers willen betrekken bij het Kunstproject. De activiteiten vinden plaats bij Pulchri Studio, 170 jaar oude kunstenaarsvereniging in Den Haag. Zie www. Pulchri Studio.