Voor het eerst alle SOLOFANTASIEËN VAN TELEMANN in een cd-album bij elkaar! EEN SPECTACULAIRE VONDST
Ruim een jaar geleden werden de verloren gewaande solofantasieën voor viola da gamba van Georg Philipp Telemann teruggevonden. De fantasieën die hij voor viool en fluit schreef behoren tot het standaard repertoire voor deze instrumenten en die voor viola da gamba zullen dat ongetwijfeld ook
Voor het eerst alle SOLOFANTASIEËN VAN TELEMANN in een cd-album bij elkaar!
EEN SPECTACULAIRE VONDST

Ruim een jaar geleden werden de verloren gewaande solofantasieën voor viola da gamba van Georg Philipp Telemann teruggevonden.
De fantasieën die hij voor viool en fluit schreef behoren tot het standaard repertoire voor deze instrumenten en die voor viola da gamba zullen dat ongetwijfeld ook worden.
Johann Mattheson: „Ein Lulli wird gerühmt, Corelli lässt sich loben / Nur Telemann allein ist übers Lob erhoben“:
2017 TELEMANNJAAR

In 2017 is het 250 jaar geleden dat Telemann overleed. Om die gelegenheid luister bij te zetten, zijn we van plan een album uit te brengen, waarin voor het eerst alle fantasieën voor (blok)fluit , viool en viola da gamba, twaalf voor elk instrument samen te beluisteren zijn. Het album bestaat uit drie cd’s, elk gewijd aan één instrument en wordt in een hand-genummerde oplage van 1000 stuks uitgebracht.
Met Bonustrack!
Triosonate in a mineur voor viool, blokfluit en viola da gamba
Telemann: „Gib jedem Instrument das, was es leiden kann, so hat der Spieler Lust, du hast Vergnügen dran“

Donaties
Voor dit project zijn we op zoek naar € 5.000. Hiemee kunnen we de kosten voor opnametechnici, musici, de huur van de ruimte etc. dekken.
Om dit project mogelijk te maken doen wij een beroep op uw hulp. Uiteraard bieden we in ruil daarvoor een aantal tegenprestaties.

Het album komt uit in oktober 2017
Saskia Coolen studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast bekwaamde zij zich op de viola da gamba en studeerde zij musicologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.
Saskia Coolen maakte jarenlang deel uit van La Fontegara Amsterdam, Brisk Recorder Kwartet Amsterdam.
Met Camerata Trajectina bepleit zij de Nederlandse muziek van Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw. Ze was als hoofdvakdocente jarenlang verbonden aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam en ze geeft talloze masterclasses en cursussen.
Shunske Sato (1984) werd geboren in Japan en is een van de meest veelbelovende violisten van zijn generatie. Hij soleerde bij verschillende orkesten in de Verenigde Staten en bij onder meer het orkest van de Deutsche Oper in Berlijn, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks in München en de Academy of Ancient Music onder leiding van Richard Egarr. Shunske Sato is als hoofdvakdocent barokviool verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds seizoen 2013-2014 is hij concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging.
Rainer Zipperling studeerde viola da gamba en cello bij Anner Bijlsma en Wieland Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Vanaf 1980, na beëindiging van zijn studie, concerteerde hij met onder meer het Orkest van de Achttiende Eeuw, La Petite Bande, het Ricercar Consort en Camerata Köln. Zipperling doceert aan het Conservatorium voor muziek en dans in Keulen, Krakow, en aan het Lemmensinstituut in Leuven.
Nieuwste donaties

Een donateur
28-10-2017 14:51Blokfluitfan

Han van der Hart
28-10-2017 13:50Interessant project. Veel succes

Een donateur
28-10-2017 06:40prachtige CD