Dag lieve mensen!
Ik ben een cello juf en programmeur. Het lijkt mij supertof om kinderen programmeer lessen te kunnen geven, en om in mijn muzieklessen samen met kinderen dieper in te kunnen gaan op het schrijven en produceren van popnummers. Daarbij wil ik de kinderen dan vooral stimuleren om hun eigen creativiteit en (muzikale) ideeën vorm te geven. En niet alleen ik word hier
Dag lieve mensen!
Ik ben een cello juf en programmeur. Het lijkt mij supertof om kinderen programmeer lessen te kunnen geven, en om in mijn muzieklessen samen met kinderen dieper in te kunnen gaan op het schrijven en produceren van popnummers.
Daarbij wil ik de kinderen dan vooral stimuleren om hun eigen creativiteit en (muzikale) ideeën vorm te geven. En niet alleen ik word hier enthousiast van. Ook het Leerorkest Stichtse Vecht, verschillende ouders en natuurlijk de kinderen hebben er ontzettend veel zin in!
Hiervoor heb ik wel 15 tablets met toebehoren nodig, en dat kost geld. Vandaar deze actie. Hieronder kunt u gedetailleerdere informatie vinden.
Groetjes Rinske Bosma
www.rinskebosma.com
Muzieklessen
Één van de doelen met onderstaande materialen is het geven van verdiepende muzieklessen aan basisschool leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8. In deze muzieklessen leren kinderen hun eigen creativiteit en muzikale ideeën vorm te geven. Ze leren popnummers begrijpen en ontrafelen, en oefenen met basisvaardigheden die nodig zijn om zelf een popsong te kunnen schrijven, arrangeren en opnemen. Bij dat laatste maken ze gebruik van hun eventueel eerder opgedane vaardigheden op hun instrument, en van de website soundtrap.com.
Om deze muzieklessen te kunnen geven heeft ieder groepje van twee of drie kinderen een microfoon nodig, één of meer koptelefoons, toegang tot de website soundtrap.com, en een device om te kunnen werken op soundtrap.com.
Codeerlessen

Daarnaast zou ik graag programmeerlessen geven aan leerlingen van deze leeftijd (groep 5, 6, 7 en 8). Lessen waarbij kinderen eerst leren een simpele webpagina te maken in html en css. Daarna kunnen ze daar hun eigen ideeën en creativiteit op los laten en mogen ze zelf aangeven over welke onderdelen ze meer willen leren. Ze leren versies beheren en debuggen, en er wordt hen de weg gewezen waar er meer kennis over programmeren op internet te halen is. Ze worden ook begeleid en bewust gemaakt van de risico’s en voordelen van het delen van (persoonlijke) informatie online. Wanneer ze wat verder gevorderd zijn met html en hun eigen werkstuk daarom vraagt leren ze ook de beginselen van een object georiënteerde programmeertaal.
Om te kunnen oefenen en onderwijs te krijgen in het programmeren hebben de kinderen een device nodig waarmee ze op internet kunnen en waar ze html-, css-, en andere code files op kunnen opstellen, daarbij is ook een toetsenbord nodig.
(Als u uw kind al wilt opgeven voor programmeerlessen buiten school kan dat via [email protected]. De eerste programmeerlessen zullen hoogstwaarschijnlijk op woensdagavond, tussen 18.00 en 20.00 uur, in Loenen aan de Vecht plaatsvinden.)
Nodig
- 15 tablets, met ingebouwde microfoon, koptelefoon ingang, GPS en USB ingang, wifi, minimaal 3 GB werkgeheugen, minimaal 10 inch schermdiagonaal
- 15 tablet hoesjes
- 15 flexibele, opvouwbare toetsenborden
- 30 koptelefoons (Heb ik nog van een muziekproject in 2014 voor het Grachtenfestival en het Over het IJ Festival.)
- 15 splitters
- verlengsnoeren
Over mij

Ik ben Rinske Bosma, een 25 jaar oude uitvinder, cello juf, biologie docent, wetenschap-les ontwikkelaar, cellist, programmeur, zomerkamp organisator en leider, europa fietser, straatmuzikant en nog wat dingen die ik nu even vergeten ben.
Ik hou ervan om mensen (vooral kinderen) te begeleiden wanneer ze met hun eigen creatieve project bezig zijn.
Mijn ervaring met lessen en leerlijnen ontwerpen, groepen begeleiden en coachen van creatieve processen is te uitgebreid om hier bondig op te kunnen schrijven en bovendien verspreid over meerdere vakgebieden zoals muziek, wetenschap, techniek etc. Ik heb cello en biologie gestudeerd, en heb mezelf coderen aangeleerd. Aanleiding daarvoor was in eerste instantie het programmeren van een GPS-muziek-app voor het Grachtenfestival en het Over het IJ Festival, maar sindsdien heb ik mezelf alleen maar verder ontwikkeld in de wondere wereld van het coderen.
Mijn leerlingen (en hun omgeving) zouden erg veel baat hebben bij lessen met behulp van deze 15 tablets, en dat wil ik ze graag geven. In muzieklessen, codeer lessen en waarschijnlijk nog een hoop andere mooie projecten die ik in de toekomst ga bedenken.
Nieuwste donaties

Een donateur
21-10-2017 15:54sympathiek idee

Een donateur
16-10-2017 19:12Namens H Eikelboom

Suzanne
15-10-2017 12:13Er kan nooit genoeg gemaakt worden, of het nu muziek, websites, kunst of iets anders is!