Hulp gevraagd
Theatergroep YALLA YALLA heeft je hulp hard nodig voor het maken van de familietheatervoorstelling STOP. We zijn al begonnen met repeteren en we willen binnenkort onze try-out spelen maar voor dat moment hebben we enorm veel dingen nodig die veel geld kosten zoals kostuums, decor, licht- en geluidsontwerp, posters, flyers, reiskosten en technische accessoires. Help jij ons op weg?
Het
Hulp gevraagd
Theatergroep YALLA YALLA heeft je hulp hard nodig voor het maken van de familietheatervoorstelling STOP.
We zijn al begonnen met repeteren en we willen binnenkort onze try-out spelen maar voor dat moment hebben we enorm veel dingen nodig die veel geld kosten zoals kostuums, decor, licht- en geluidsontwerp, posters, flyers, reiskosten en technische accessoires. Help jij ons op weg?

Het verhaal
STOP is een vrolijke en spannende voorstelling waarin dans, muziek en theater samenkomen.
Het speelt zich af in 'Het restaurant van de Wereld'. De baas neemt vier mensen aan, een chefkok en drie medewerkers, de dansers. Hij kan alles zien en horen maar blijft altijd in zijn kantoor. De medewerkers en het publiek zien hem niet en horen hem via een luidspreker.
De onzichtbare baas staat symbool voor het systeem waarin we leven. Niemand houdt van haast en drukte, maar iedereen leeft wel zo. Niets gaat spontaan, voor alles moet je een afspraak maken. Het lijkt of het niet onze eigen keuze is, maar we zitten er in vast.
In hun werk probeert het team creatief te zijn, maar telkens krijgen ze conflicten met de baas omdat ze alleen mogen werken zoals hij wilt. Routine speelt dus een grote rol: snijden, bakken, afwassen, pauzeren, slapen en eten, iedere dag is hetzelfde. De conflicten lopen steeds hoger. Het team wordt opgejaagd, waardoor het tempo en de routine toenemen.
Op de laatste dag van het jaar beslissen ze daarom dat ze gaan stoppen want ze kunnen niet meer op deze manier blijven werken. Omdat het een feestdag is, ze elkaar waarderen en ze onderling goed kunnen samenwerken, besluiten ze nog één dag te werken. Maar op deze laatste dag verzetten ze zich tegen de baas en gaan werken zoals zij willen: met plezier, met grapjes, ze dansen met de gasten, doen gekke dingen, kunnen lekker kletsen, staan te zingen in de keuken en laten de baas op die manier weten dat hij te ver is gegaan. De baas wordt uiteraard boos, maar heeft niets meer over ze te zeggen.
Boodschap en middelen
De boodschap van de voorstelling is dat we ons bewust moeten worden van het ongezonde en niet noodzakelijke tempo waarin we leven en de gevolgen die het kan hebben. Op een luchtige manier stellen we het publiek vragen, terwijl ze intussen een grote show en een goed verhaal meekrijgen.
Met moderne dans worden de routine en het ritme goed verbeeld. De routine komt daarnaast terug in muzikale elementen waarvoor gebruik wordt gemaakt van bestek, borden, glazen, kopjes, vuilniszakken en theedoeken. Theater wordt gebruikt om het verhaal te vertellen. Mime is de verbindende factor tussen dans en theater omdat het net als dans een universele taal is die door iedereen wordt begrepen. In de voorstelling zitten ook showelementen zoals magie, de muziek en de voorstelling eindigt met een groot feest.
Zeg "stop"
Tegenwoordig is iedereen druk. Het gekke is: niemand lijkt het te merken of ze vinden het normaal. Maar voor een buitenstaander, iemand die nog niet zo lang in Nederland is, is het heel erg opmerkelijk. De voorstelling STOP houdt daarom een spiegel voor, laat het hoge en monotone tempo zien waarin we tegenwoordig leven en stelt de vraag: Waarom hebben we altijd haast? De voorstelling gaat over de routine, de drukte en de haast van dit moment in deze maatschappij.
Dit is het moment om "stop" te zeggen en even na te denken. Op een luchtige manier stellen we het publiek vragen, terwijl ze intussen een grote show en een goed verhaal meekrijgen.
Als je ons steunt, dan draag je bij aan een hele bijzondere voorstelling!

Publieksprijs
STOP is de tweede voorstelling van theatergroep YALLA YALLA. De eerste voorstelling Amboula won afgelopen maart de publieksprijs op het Café Theater Festival.
Theatermaker Achref Adhadhi verhuisde twee jaar voor de liefde vanuit Tunesië naar Nederland. Nu bouwt hij hier opnieuw zijn leven, carrière en vriendschappen op. Zijn voorstellingen kennen vaak serieuze onderwerpen, die hij met lichtvoetige humor brengt. YALLA YALLA is ontstaan als hoognodige creatieve uitlaatklep tijdens het inburgeren.
Cast en crew YALLA YALLA
Regie en tekst: Achref Adhadhi
Dans: Nikki Rasing, Melany van der Steen en Seline Hemming
Muziek: Gulian van Nierop
Voice-over: Jorik Prins
Nieuwste donaties

Rutger Buiter
19-10-2017 21:39Hij jaagt zijn droom na, die wil ik zien :-)

Yuna Rasing
19-10-2017 16:21Omdat mijn zus een kanjer is!

Mar en Tijn
17-10-2017 16:43Geweldige theater maker, we zijn nu al benieuwd naar de nieuwe voorstelling.