Hoi!
Wij zijn TC Macabre en wij maken De Gendermonologen, waarin we het normatieve denken over m/v open willen breken en waarmee we bij willen dragen aan de emancipatie van alle mensen met niet-normatieve genderidentiteit.
In De Gendermonologen navigeren we door de wereld die bestaat tussen man en vrouw. Een transformance over gender als rekbaar begrip. Hoe mannelijk of vrouwelijk ben jij eigenlijk?
In september
Hoi!
Wij zijn TC Macabre en wij maken De Gendermonologen, waarin we het normatieve denken over m/v open willen breken en waarmee we bij willen dragen aan de emancipatie van alle mensen met niet-normatieve genderidentiteit.
In De Gendermonologen navigeren we door de wereld die bestaat tussen man en vrouw. Een transformance over gender als rekbaar begrip. Hoe mannelijk of vrouwelijk ben jij eigenlijk?
In september gaan we in premiere op het Fringe Festival in Amsterdam. Verder spelen we onder andere in Den Haag, Eindhoven en onze hometown Rotterdam. We gaan deze geweldige voorstelling dus sowieso maken, maar hebben daar nog wel wat steun bij nodig! Help jij ons doelbedrag te halen?

OVER MACABRE
Macabre is een jong Rotterdams theatergezelschap, onder artistieke leiding van Milou Brockhus en Lois Timmermans. Macabre staat voor het vinden van schoonheid in dat wat niet gezien wordt en het tonen van de schaduwkant van dat wat mooi gevonden wordt. We willen een plek creëren waarin normen als mooi of lelijk, goed of fout buiten de deur gelaten worden, en we gezamenlijk kunnen kijken naar de wereld die daaronder ligt.
We zijn kritisch, maar we geloven dat er tegenover elk maatschappelijk probleem een kans bestaat. We gebruiken de theatrale kracht van verwarring, verstoring en identificatie waardoor mensen zich opnieuw tot de wereld en elkaar gaan verhouden. Het veroorzaken van veranderingsprocessen en verbindingen versterkt het fundament van de samenleving en zo dragen wij bij aan een leukere, betere, fijnere wereld.
Een van de belangrijkste inspiratiebronnen, die deel is uit gaan maken van onze beeldtaal, is de Japanse bewegingskunst Butoh. In deze bewegingskunst staat de menselijke conditie centraal. Er zijn geen vaststaande patronen, maar vanuit een innerlijke leegte wordt het lichaam ingezet om vorm te geven aan de kwetsbare mens.
OVER DE GENDERMONOLOGEN
Voor veel mensen in de vraag naar hun gender –in eerste instantie tenminste- een simpele: ze zijn geboren in een mannelijk of vrouwelijk lichaam, en daarmee identificeren ze zichzelf. En ook de samenleving heeft zijn steentje bijgedragen aan de vorming van deze identiteit: als jongen krijg je blauwe rompertjes met “I’m a hero”, als meisje roze met de opdruk “I’m a princess”.
Maar hoe eenduidig is die identiteit? En wat als je gevoel niet automatisch samenvalt met het geslacht waarmee je geboren bent, en de verwachtingen die daarbij komen kijken? Waar de één duidelijk voelt in het 'verkeerde lichaam' geboren te zijn, voelt de ander zich tot geen van beide behoren, en wil een derde de vrijheid hebben om zich van dag tot dag opnieuw te verhouden tot gender.
De voorstelling is tot stand gekomen binnen de LHBTQI-community: de geportretteerde personages zijn ontwikkeld op basis van interviews met een gemêleerde groep mensen die zich identificeren als transgender en daarnaast verschillende culturele achtergronden hebben of een handicap. Zij hebben niet alleen hun verhaal aan ons verteld, maar hebben ook meegepraat over hoe de voorstelling moet zijn. Het geheel wordt een indringend portret, een geestig inkijkje in de wereld van, een ode aan de queer community en een feestelijke viering van diversiteit in één.
In samenwerking met onze partners De Transketeers en The Hang-out vullen we de voorstelling aan met een tentoonstelling en een randprogramma: bijvoorbeeld dialoogdiners met LHBTQI-jongeren, voor- en nagesprekken. Ook werken we aan een Engelstalige en Arabische boventitel, zodat zo veel mogelijk mensen kunnen komen kijken.
WAT HEBBEN WE NODIG?
Ja, geld. Maar waar geven we dat dan aan allemaal aan uit? Hieronder wat voorbeelden:
10 EURO
Je zou dit geld ook uit kunnen geven aan een Netflix of Spotify abonnement, wat best cool zou zijn omdat het beter is dan illigaal downloaden of streamen. Als je het aan ons uitgeeft dan gebruiken we het voor ons promotiemateriaal zoals flyers, stickers en facebookadvertenties. Of we geven het aan een dakloze als we 's nachts een fiets willen kopen. Of we nemen zelf lekker een Netflix abonnement. Nee joh grapje, we hebben helemaal geen tijd om te netflixen.
20 EURO
Met jouw bijdrage zouden we biertjes, pakjes sigaretten of fokkin dure broodjes bij de AH to go kunnen kopen. Maar dat doen we niet, jouw geld gaat in de pot om de reiskosten van onze acteurs en technici te betalen zodat we ook buiten Rotterdam kunnen spelen.
35 EURO
Door jou kunnen we niet alleen de acteurs, maar ook ons decor heen en weer rijden in een busje. Op een of andere manier ligt op decor opgeslagen in Heerlen dus we hebben dit echt nodig.
50 EURO
We sparen al een tijdje voor een opgezette pauw van 2000 euro, maar het kan ook zijn dat we je bijdrage besteden aan onzinnige shit zoals verzekeringen, onze zakelijke bankrekening, de boekhouder, de accountant, de rechtsbijstand en het payrollbedrijf.
Door jou blijft ook onze website in de lucht en hebben we misschien nog geld voor koffie. Dat is handig, want we slapen best weinig.
75 EURO
Het liefst bestellen we er pizza of roti van, op de dagen dat we van 9 uur 's ochtends tot 23 uur 's avonds huilend staan te bekvechten of onze voorstelling wel echt de wereld kan veranderen. Maar waarschijnlijk moeten we dat van onze productieleider gewoon zelf betalen, omdat we jouw geld hard nodig hebben om de schuld aan de grafisch ontwerper af te betalen (die tot nu toe alles gratis heeft gedaan omdat hij getrouwd is met Lois.)
150 EURO
Dit bedrag is voor ons onder andere; een maand huur van onze repetitiestudio, een technicus voor een halve dag, of meerdere kostuums zodat onze acteurs niet onfunctioneel naakt hoeven. Maar het is ook een partij posters in de stad om publiek te trekken. Of een nieuwe premiereoutfit voor Milou, die na 6 jaar als ZZP-er in de kunsten nog steeds niet met geld om kan gaan. No worries, die moet ze gewoon terug brengen en dan geven we het uit aan dingen die echt belangrijk zijn.
250 EURO
Daar zijn we even stil van. Je betaald dan namelijk voor een dagsalaris, de reiskosten én het eten en drinken van een van de acteurs, technici of productieleider. Eigenlijk heb je iemand van ons dan gewoon voor een dag geadopteerd, want die kan er dan weer een kwart van de huur van betalen.
WIE DOEN ER EIGENLIJK MEE?
Tekst & Regie | Milou Brockhus & Lois Timmermans
Spel | Lucien Rentmeester, Patricia Gruber Acuna, Nick Livramento Silva
Lichtontwerp | Studio Paul van Laak
Techniek | Teun van den Brink
Productie | Sarah Olieman & Ivo Gort
Grafisch ontwerp | Stayuplate / Hilbert Kruidenier
Marketingstrateeg | Rins Mes
De Gendermonologen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, LIRA fonds, The Hang-out 010, The Hang-out 070, The Transketeers, TransSupport, Time Window, Lefkop, WORM, Zaal 3, Pand P, Theater Bellevue, Fringe Festival Amsterdam, Mieke Verhooren, Adelheid Roosen en LAST BUT CERTAINLY NOT LEAST: alle geinterviewden ♥
Nieuwste donaties

Een donateur
26-09-2017 09:09Graag wil ik dit project steunen, omdat ik de kunst een warm hart toedraag. Kunst moet!

Dr. Click
26-09-2017 06:16topvoorstelling!

Een donateur
24-09-2017 16:27Because je weet