Wij zijn op een missie!
Daantje en Beer zijn de hoofdpersonen in het boek. Samen met hun vriendjes Vera, Victor, Lieve, Rocky en Sunny zijn zij op een missie: Zij willen iedereen leren om samen op een fijne manier over emoties te praten en hen uitdagen hun emoties op een slimme manier te uiten.
Nooit meer boos, bang of verdrietig?
Mijn naam is Mandy
Wij zijn op een missie!
Daantje en Beer zijn de hoofdpersonen in het boek. Samen met hun vriendjes Vera, Victor, Lieve, Rocky en Sunny zijn zij op een missie: Zij willen iedereen leren om samen op een fijne manier over emoties te praten en hen uitdagen hun emoties op een slimme manier te uiten.

Nooit meer boos, bang of verdrietig?
Mijn naam is Mandy Langbroek en ik ben psychomotorisch therapeut. Ik zie kinderen, jongeren en volwassenen die moeite hebben met het op een gewenste manier uiten van hun emoties en willen leren om nóóit meer boos te zijn.
Mijn eerste vraag aan hen is: "Denk je dat ík wel eens boos ben?"
"Ja!" is daarop hun antwoord. Mijn volgende vraag is dan: "Mág ik boos zijn?" Dit is het moment waarop ze gaan twijfelen of hun doel eigenlijk wel zo realistisch is.
Die twijfel is volkomen terecht, want boos zijn mag! Net als verdrietig, blij of bang zijn.

Emoties kunnen erg ingewikkeld zijn.
Ik leer mijn cliënten niet om nooit meer boos, bang of verdrietig te zijn. Ik leer hen hun emoties te accepteren en hun emoties op een slimme manier te uiten.
Ik heb gemerkt dat praten over emoties niet voor iedereen vanzelfsprekend is, woorden geven aan wat je voelt in je lichaam is niet makkelijk.
Om ouders, verzorgers en docenten hierbij te helpen, heb ik Het EmotieBoek, Het EmotieWerkboek en het EmotieKwartet ontwikkeld.

Daantje het Vulkaantje - Het EmotieBoek
Het EmotieBoek, Daantje het Vulkaantje, is een voorleesboek met handvatten om samen over emoties te praten. Het boek staat vol met vragen die de dialoog stimuleren. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd over hun emoties na te denken en dit met elkaar te delen.
Het leesboek gaat over Daantje het Vulkaantje en zijn vriendjes, zij wonen op Emotie-Eiland. Daantje vertelt over vier emoties. Hij vindt ze niet allemaal even leuk, maar is in alle vier de emoties wel even goed.
Daantje heeft een geheim, wil je weten wat dit is?
Soms weet Daantje niet welke emotie hij voelt, van buiten doet hij boos, maar van binnen zijn zijn emoties in de war. Dan gaat zijn lava omhoog tot hij ontploft.

Stoei jij wel eens met jouw emoties?
Het antwoord is waarschijnlijk "ja", want emoties blijven ons hele leven aanwezig, of je nu jong of oud bent, boos, bang, blij of verdrietig zijn we allemaal wel eens.
Hoe je hiermee omgaat is voor iedereen anders. Net als dat "ontploffen" er voor iedereen anders uit ziet. Wil jij weten hoe jouw vulkaan werkt?
Mijn EmotieBoek - Het EmotieWerkboek
In het werkboek ontdek jij hoe jouw vulkaan werkt en wat je kan doen om ontploffen te voorkomen. De opdrachten dagen jou uit na te denken over jouw emoties en hoe jij hiermee om gaat.
Het werkboek is niet enkel voor kinderen, ook volwassenen zullen verrast zijn over hoeveel zij over zichzelf kunnen leren.
Ik daag je uit om je te verdiepen in hoe jouw emoties werken en samen te onderzoeken hoe je hier nog slimmer mee om kan gaan.

Help Daantje tot leven komen!
Na veel onderzoek, proef voorlezen en illustreren liggen het leesboek, het werkboek én het EmotieKwartet klaar voor productie.
Om de productie mogelijk te maken hebben wij jullie hulp nodig. Het gehele streefbedrag van €6164,00 zal worden ingezet voor de productie van het lees- en werkboek. Het ontwikkel-, schrijf- en illustreerwerk is immers al voltooid.
Ons doel is om het leesboek en het werkboek in de Kinderboekenweek (4-15 oktober 2017) bij jullie thuis te hebben!
Wanneer voortijdig het streefbedrag is bereikt, willen wij met jullie hulp, óók het kwartet beschikbaar maken voor iedereen door het streefbedrag te stretchen. Lees hieronder meer over het kwartet.

Het EmotieKwartet
Om te onderzoeken hoe je eruit ziet als je boos, bang, blij of verdrietig bent maakten we tijdens therapie EmotieFoto's van elkaar. Het is altijd even stoeien, want boos, bang of verdrietig kijken op de foto is zo makkelijk nog niet (we kijken immers meestal blij op de foto). Door het maken van deze vier foto's is het idee van EmotieKwartet ontstaan.
Het traditionele spel 'Kwartet' heb ik als basis gebruikt voor het EmotieKwartet. Hieraan heb ik vragenkaarten toegevoegd met uitdagende en leuke vragen over emoties.
Er kan gekozen worden om met eigen EmotieFoto's een kwartet samen te stellen (hier beschikbaar), maar natuurlijk is er ook een EmotieKwartet geïllustreerd met Daantje en zijn vriendjes, maar om dit kwartet beschikbaar te maken hebben wij jullie hulp nodig.
Speel samen met de hele familie EmotieKwartet en ontdek hoe jouw emoties en die van de ander werken. Er is een grote kans dat jullie iets van elkaar zullen leren.

Schenk jouw boek(en) aan een Kinderziekenhuis.
Een kind dat ziek is en in een ziekenhuis verblijft, stoeit nog meer met zijn of haar emoties dan een gezond kind. Hetzelfde geldt voor hun ouders, broers en zusjes. Om deze reden, denk ik dat Het EmotieBoek van grote betekenis kan zijn in kinderziekenhuizen.
Het Emma (Amsterdam), Juliana (Den Haag), Wilhelmina (Utrecht) en Sophia (Rotterdam) Kinderziekenhuis hebben al laten weten geïnteresseerd te zijn en het boek beschikbaar te willen stellen aan gezinnen in het ziekenhuis.
Wil jij één of meerdere werk- of leesboeken doneren? Laat mij dit dan weten door een e-mail te sturen ([email protected]), ik zal er persoonlijk voor zorgen dat o.a. jouw gedoneerde boek(en) in de Kinderboekenweek 2017 bij deze kinderen terecht komen!
Wie is Mandy?
Mandy Langbroek, de auteur van EmotieBoek, is geboren in 1986, woont samen met haar verloofde Karsten van Wooning en werkt als psychomotorisch therapeut. Ze heeft bewegingswetenschappen gestudeerd met afstudeerrichting Psychomotorisch therapie en is afgestudeerd in 2011 aan de Vrije universiteit van Amsterdam.
Mandy heeft als therapeut veel ervaring opgedaan met werken met kinderen, jongeren en volwassenen met een probleem op het gebied van emotie- en agressieregulatie, wat de basis is geweest voor de ontwikkeling van EmotieBoek.
Je kan Mandy kennen van PlayActive in Haarlem: haar eigen bedrijf waarvan uit zij PMT geeft, maar ook trefbal, apenkooien en ringstokhockey mogelijk maakt voor volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking. De combinatie van het geven van therapie en het aanbieden van plezier in bewegen vindt Mandy de allerleukste baan. Het ontwikkelen van de beide boeken en het kwartet maakt het alleen nog maar leuker!
Wil je meer weten over Mandy, neem dan een kijkje op haar LinkedIn pagina.

Wat zijn de risico's?
"Welk risico loop ik, wanneer ik EmotieBoek help via deze crowdfunding campagne?"
Deze vraag zou ik mijzelf ook stellen, dus ik geef er graag antwoord op:
Ik heb gekozen voor een Nederlands crowdfunding platform zodat er geen creditcards nodig zijn. Voordekunst is een betrouwbaar medium met duidelijke regels en afspraken. Voordekunst werkt met het 'alles of niets' principe:
Wanneer het niet lukt om het streefbedrag te halen, ontvangt iedereen zijn geld weer terug. Het zal dus niet voorkomen dat wanneer je het boek in de voorverkoop koopt, jij het boek niet ontvangt en je je geld kwijt bent.
Het streefbedrag is behaald: "Ontvang ik dan wel een boek dat écht af is?"
Natuurlijk!
Sinds het ontstaan van het idee van EmotieBoek vier jaar geleden, heb ik naast mijn baan als therapeut hard gewerkt aan de achterliggende methode, de ontwikkeling en het schrijven van dit boek. Na het vinden van een passende illustrator (Megan McNulty) kon het verhaal van Daantje niet alleen in woorden, maar ook in beeld verteld worden.
Na veel onderzoek, proef-voorlezen en illustreren zijn het leesboek, het werkboek én het EmotieKwartet klaar voor productie.
"Maar ontvang ik mijn boek dan wel écht in de Kinderboekenweek?"
De drukpers van de leverancier is gereserveerd om de productie te kunnen starten zodat beide boeken in de Kinderboekenweek beschikbaar zijn voor iedereen.
Het EmotieBoek, EmotieWerkboek en EmotieKwartet liggen klaar voor productie en de drukpers is gereserveerd. Dus, bij het behalen van het streefbedrag ontvang jij in oktober hetgeen dat je in de voorverkoop gekocht hebt.
Alleen in het geval van overmacht (bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting), kan de levering in theorie vertraging oplopen.
Heb je na het lezen hiervan toch nog vragen, neem dan gerust contact met mij op via de website of mail ([email protected]).
Dankjewel voor jouw aandacht namens Daantje en al zijn vriendjes!
Volg onze avonturen op Facebook en Instagram en help ons nog een beetje extra, door ons filmpje te delen met jouw vrienden en familie.

Nieuwste donaties

Huisje Anna
28-08-2017 14:53Leuk

Maaike Heijne den Bak
28-08-2017 06:22Emoties bespreken zorgt dat er geen vulkaan groeit of geregeld ontploft, wat zal het dan veel rustiger in jezelf worden! Fijn.

Een donateur
27-08-2017 20:06Ik vind het een mooi project en ben nieuwsgierig of ik in de TBS als beeldend therapeut ook iets aan het matriaal kan hebben ;-)