Inclusiedans
Inclusiedans is een nieuwe dansvorm waar dansers met en zonder een beperking samen dansen. De combinatie van dansers, ieder met eigen fysieke en mentale kwaliteiten, leidt tot bijzondere resultaten. Inclusiedans is voor iedereen en dat willen we bevorderen.
Wat is Unload to Upload?
Unload to Upload is een uniek en nieuw trainingsprogramma met een fysieke training, theorie, het nieuwe

Inclusiedans
Inclusiedans is een nieuwe dansvorm waar dansers met en zonder een beperking samen dansen. De combinatie van dansers, ieder met eigen fysieke en mentale kwaliteiten, leidt tot bijzondere resultaten. Inclusiedans is voor iedereen en dat willen we bevorderen.
Wat is Unload to Upload?
Unload to Upload is een uniek en nieuw trainingsprogramma met een fysieke training, theorie, het nieuwe onderdeel e-learning en een boek.
‘Unload’ staat voor het ‘lossen’ van vastzittende ideeën en ‘Upload’ voor het toevoegen van een nieuwe visie en perspectief.
Stichting Misiconi voorziet in een behoefte aan deskundigheid, continuïteit en een gedegen lesopbouw voor inclusiedansgroepen. Een belangrijk uitgangspunt voor het programma is het werken als gelijken. Deelnemers en docenten werken in co-creatie. In samenwerking ontstaan de oefeningen en de choreografieën.

Het doel: Het boek
Het doel is om meer mensen te bereiken met inclusiedansbeoefening, onder meer in de vrije tijd. Daarom publiceren we Unload to Upload. Een boek dat bestaat uit 3 delen:
- Theorie en filosofie
- De praktijk
- Het artistieke proces
Het boek sluit aan bij de veranderende behoeften van mensen die in hun vrije tijd kunst beoefenen. Verbindingen en co-creatie staan centraal. Zo stimuleert en inspireert dit project cultuurparticipatie en de verbinding tussen amateurs en professionals. Om inclusiedans te bevorderen, zijn deskundige docenten nodig, en een toegankelijker leersysteem binnen danseducatie en goede literatuur. Met Unload to Upload probeert Misiconi zoveel mogelijk nieuwe aspecten en invalshoeken te belichten.
Het trainingsprogramma richt zich op dansdocenten, choreografen en of dansers met belangstelling voor de inclusiewerkwijze. Daarnaast ook gymdocenten op een VSO school, persoonlijke begeleiders, therapeuten en of professionele bewegingsbegeleiders van mensen met een beperking. Het boek is daarnaast voor iedereen die geinteresseerd is in inclusiedans.

Uw bijdrage
Met uw bijdrage maakt u het mogelijk dit unieke boek te maken, te drukken, vorm te geven en uit te geven, zodat inclusiedans heel Nederland kan veroveren.
Wat gaan we doen?
-
Het boek wordt momenteel geschreven door Joop Oonk onder begeleiding van Jolanda Keurentjes, samen met uitgeverij IT&FB Marlies Oele.
-
Verschillende mensen uit het werkveld schrijven een bijdrage aan het boek vanuit hun praktijk.
-
Ted Oonk maakt prachtige foto's van de praktijk situatie
-
De cursus rondom het boek is in ontwikkeling.
-
We maken films voor de E-learning die samenhangen met het boek.
-
Via blogs, vlogs en facebook wordt straks na de start van de cursus gewerkt aan een portfolio met best practices.

St. Misiconi en Joop Oonk
Stichting Misiconi stelt zich ten doel het bevorderen van integratie en samenwerking tussen mensen met en zonder een beperking (fysiek, verstandelijk of anderszins). Iedereen moet de kans krijgen zijn of haar danstalent te ontwikkelen. Dit vereist een andere manier van kijken naar dans. Misiconi wil docenten en dansmakers hiertoe inspireren. Inclusiedans zorgt voor een toegankelijkere danspraktijk waarin iedereen welkom is.
Artistiek leider en oprichter van Misiconi DC Joop Oonk studeerde af aan Codarts Rotterdam. Daarna behaalde zij haar master in Dance Cultures aan de University of Surrey met als specialisatie improvisatie en choreografie. Joop is werkzaam als choreograaf, danser en docente in binnen- en buitenland. Ze werkt of werkte samen met Europese dansgezelschappen en organisaties waaronder Indepen-dance, D-CAF, KIADA festival, Platform-K, Holland Dance, Codarts, Theaterwerkplaats Tiuri en Dance for Health. Tijdens haar werk als assistent choreograaf bij Stopgap Dance Company kwam ze in aanraking met inclusiedans. Daar heeft zij de afgelopen jaren de IRIS-training gevolgd. Tot op de dag van vandaag is Joop als associate artist aan Stopgap Dance Company verbonden. In Nederland is ze inmiddels expert op het gebied van inclusiedans. De training wordt mede gegeven door gediplomeerde docenten van het Misiconi Dance Company team.

Partners
Het trainingsprogramma heeft als belangrijkste samenwerkingspartners is Cultuur College. Zij nemen een groot deel van de marketing, sales en werving van de deelnemers op zich. Ook dienen zij het programma in bij accreditatiebureau Register Leraar en voor accreditatie binnen de zorgsector. Daarnaast draagt het FCP (Fonds voor Cultuur Participatie) bij aan dit project.
Andere samenwerkingen zijn LKCA, Cultuurmij Oost in Arnhem, Maas Theater en Dans in Rotterdam, en Jeugdcultuurfonds Rotterdam. Zij hebben toegezegd actief aan het traject mee te werken.

Nieuwste donaties

Suzanne Lamers
10-10-2017 22:14Omdat het een uniek project is, dat van de grond moet kunnen komen

Art Srisayam
10-10-2017 14:07Wat een mooi project dit. Succes!

Jacqueline
9-10-2017 19:04Eigenlijk ben ik gewoon heel nieuwsgierig naar dat boek...