De grootste theaterproductie die Nuth en omstreken ooit gezien heeft
Een cast met 30 acteurs & zangers, een 25-koppig orkest, 20 heerlijke Limburgse en Nederlandse liedjes uit de jaren '60 tot heden en dat allemaal verpakt in een nostalgisch verhaal met een lach en een traan. Een productie van 3 verenigingen uit de gemeente Nuth: Toneelverenigingen St. Donatus (Nuth) & Crescendo (Schimmert),
De grootste theaterproductie die Nuth en omstreken ooit gezien heeft
Een cast met 30 acteurs & zangers, een 25-koppig orkest, 20 heerlijke Limburgse en Nederlandse liedjes uit de jaren '60 tot heden en dat allemaal verpakt in een nostalgisch verhaal met een lach en een traan.
Een productie van 3 verenigingen uit de gemeente Nuth: Toneelverenigingen St. Donatus (Nuth) & Crescendo (Schimmert), Fanfare St. Donatus (Grijzegrubben) + medewerking van Gemengd Zangkoor Sint Remigius (Schimmert).
Alle elementen zijn aanwezig, maar voor één belangrijk aspect hebben we jouw hulp nog nodig: microfoons!
Het is onmogelijk voor onze acteurs en zangers om zonder versterking verstaanbaar te blijven wanneer een orkest prachtige muziek speelt. Gezien in deze productie ca. 20 mensen moeten voorzien worden van een zendmicrofoon (draadloze microfoon,bevestigd op het gezicht) gedurende de voorstellingsperiode, hebben wij jouw hulp nodig om de huur van deze kostbare microfoons te kunnen bekostigen. Wij garanderen je live muziektheater zoals je dat nog nooit eerder van ons zag!
Hoe kun je ons helpen?
Heb je de afgelopen jaren een van onze fanfareconcerten of toneelvoorstellingen bezocht? Was je geraakt of geamuseerd toen je in de zaal zat? Is het antwoord ‘ja’, dan weten wij nu al dat je ons een warm hart toedraagt. Dan kunnen we alleen maar hopen dat je ons ook wilt helpen om dit bijzondere project tot een succes te maken waar ze in Nuth en omstreken nog jaren over napraten. Dit is het moment om ons te steunen! Dat kan al eenvoudig door een donatie te doen op deze pagina. Iedereen die doneert krijgt een persoonlijk bedankje per mail toegezonden. Maar we hebben meer tegenprestaties in de aanbieding voor donaties. Check alle opties in de lijst hiernaast!


Waarom maken wij deze productie?
Hoewel het heel fijn is om voort te borduren op bestaand succes, ben je als theater- en muziekmakers altijd op zoek naar vernieuwing. We wilden even iets ‘anders dan anders’ doen. Nu beschikken we over een team acteurs, muzikanten en productiemedewerkers die ‘anders’ ook gelijk koppelen aan ‘kwaliteit’. Dát is precies wat we met deze productie willen doen: elkaars disciplines verkennen, onze acteer- en muzikale kwaliteiten verder ontwikkelen, en een mooie theaterproductie op de planken zetten, op een manier zoals u dat nog niet eerder van ons zag. Bovendien willen we een voorbeeld zijn voor andere (lokale en regionale) verenigingen als het aankomt op samenwerking met een ander type verenigingen die buiten je eigen kunstdiscipline vallen.

Waar gaat Laevesmelodie over?
We gaan terug naar het Grijzegrubben van 1967. Op de dag dat de geliefde veldwachter Clement sterft verwacht iedereen dat zijn kleinzoon Joep de functie overneemt, maar de jaloerse caféhoudster Martha Crijns steekt daar een stokje voor, zodat haar werkeloze zoon Lewie die baan kan bemachtigen. Binnen de kortste keren stijgende spanningen tussen Lewie’s vader en diens concurrent caféhouder Sjaak Lemmens. De fanfare, waar beide heren lid van zijn, dreigt uiteen te vallen.Joep heeft ondertussen andere zorgen. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor zijn aangenomen zusje Fieke, en bovendien is hij stiekem al jaren gek op Marij,de dochter van Sjaak. Het probleem: Lewie Crijns is dat ook. Het spel wordt hard gespeeld, en na enkele dramatische gebeurtenissen tijdens een carnavalsfeest in Schimmert, besluit Joep het roer drastisch om te gooien. In het leven klinkt plots een hele andere melodie…Maar of dat de juiste is?
Laevesmelodie laat tal van hoofdstukken uit het leven zien: de eerste verliefdheid, de toekomstdromen, het goede en het slechte huwelijk, de ouderdom, het afscheid en allerlei gebreken en gebeurtenissen ertussenin. Kortom, de melodie van het leven. Soms wonderschoon, hoog en suikerzoet, soms ellendig, laag en bitter.Dit alles verpakt in een nostalgische muziektheatervoorstelling met een lach en een traan. Inclusief live-orkest die het publiek meeneemt op een muzikale reis door de tijd: van Wie ich nog 'n jungske woar langs Dag Zuster Ursula naar Mien Limburgs Landj.
Het idee kwam van Fanfare Sint Donatus, acteur-schrijver Quincy Grootjans ging er mee aan de slag en produceerde een script. Anno 2017 zijn de repetities in volle gang en presenteren wij vanaf 9 juni spannend, nostalgisch en bovenal live muziektheater. Kom kieke, kom kieke!



Nieuwste donaties

Iemand
28-02-2017 19:29Voor Quincy en voor onze cultuur

Quincy Grootjans
28-02-2017 18:50Omdat ik gewoon zin heb om deze voorstelling te zien! Wat heerlijk dat muziek en toneel zich zo samenpakt!

Iemand
28-02-2017 18:48Omdat ik alles wel goed wil horen, natuurlijk!