ENGLISH VERSION Please scroll down!
VERSION FRANCAISE Pour une version FRANCAISE, voir au bas de la page!
VERSIONE ITALIANA Per vedere la video in italiano :https://vimeo.com/162071275 Grazie mille!
EVOKE, een collectie eetgereedschap
Ik ben Sarah-Linda Forrer, product en materiaal ontwerpster afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en nu gevestigd in Amsterdam. Met mijn intuïtieve
ENGLISH VERSION
Please scroll down!
VERSION FRANCAISE
Pour une version FRANCAISE, voir au bas de la page!
VERSIONE ITALIANA
Per vedere la video in italiano :https://vimeo.com/162071275 Grazie mille!
EVOKE, een collectie eetgereedschap
Ik ben Sarah-Linda Forrer, product en materiaal ontwerpster afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en nu gevestigd in Amsterdam. Met mijn intuïtieve en experimentele manier van werken zoek ik naar nieuwe schoonheid en aantrekkelijke tactiliteit, prikkel ik de verbeelding en creëer ik verhalen voor ons dagelijks leven.
Het verhaal wat ik nu wil vertellen gaat over de ontwikkeling van een nieuwe eetcultuur.
In deze wereld waar ons voedselsysteem zo ingewikkeld is dat ik niet meer weet waar mijn eten vandaag komt en hoe het gemaakt wordt, verlang ik naar een nieuwe relatie met wat ik eet.

Een nieuwe relatie met ons voedsel
Zo heb ik vorig jaar voor het project Food Fragility een serie stenen lepels ontworpen die de eter bewust maken van de kostbaarheid van ons voedsel.
Als vervolg daarvan ben ik een paar maanden geleden uitgenodigd door Steinbeisser om een serie eetgereedschap te maken voor een editie van hun diners in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Steinbeisser is een organisatie opgericht door Martin Kullik en Jouw Wijnsma. Ze dagen de moderne eetcultuur uit door het creëren van bijzondere diner- events waarbij ze een sterrenchef uitnodigen om een lokaal en veganistisch diner te koken voor een beperkt aantal gasten. Daarbij vragen ze ontwerpers en kunstenaars om het bestek, servies en decor te creëren.
Dit is een perfecte kans voor mij om mijn werk rondom een nieuwe eetcultuur te ontwikkelen. Ik wil deze gelegenheid dan ook benutten om een groter publiek te bereiken met het eetgereedschap dan alleen de gasten van het diner.

Sensueel eetgereedschap
Zo komt het dat ik ben begonnen met het ontwerpen van de collectie eetgereedschap EVOKE.
Deze collectie sensueel eetgereedschap creëert een podium om voedsel te presenteren en te proeven, in een poging de eter bewuster te maken van de breekbaarheid en kostbaarheid er van. Met zachte vormen vervaardigd van keramiek, zijn ze een prikkel voor onze zintuigen. Tussen bord en bestek in, roept dit gereedschap een meer intuïtieve manier van eten in ons op en geeft het nieuwe waarden aan ons voedsel. De objecten veranderen het eten in een moment van complete aandacht, dankbaarheid en genot.
De organische vormen nodigen ons uit het gereedschap te gebruiken op onze eigen manier. Ze worden een extensie van onze handen en vingers, en brengen ons letterlijk dichter bij wat we eten. Contrasterend met de conventionele manier van eten met vork, mes en bord, kan deze familie van vormen en maten op verschillende manieren gebruikt worden om ons eten te presenteren en te ervaren.


Steun mij!
De collectie zal bestaan uit 7 eating tools van verschillende maten om een compleet diner op te kunnen serveren. Ik heb er tot nu toe 3 kunnen ontwerpen en realiseren, maar zonder jullie steun kom ik niet verder en blijft de serie incompleet…
Dus, wil je mij helpen een nieuwe relatie te creëren met ons eten, steun me dan en doneer nu via Voordekunst!
Ik ben je eeuwig dankbaar!
Je kunt op de hoogte blijven en mijn werk volgen via:
Facebook
Instagram
Mijn website www.sarahlindaforrer.com


ENGLISH VERSION
Hi! I am Sarah-Linda Forrer, a product and material designer graduated at the Design Academy Eindhoven and now based in Amsterdam. With my intuitive and experimental way of working I search for new beauty and attractive tactility, triggering the imagination and creating stories for our daily lives. The story I want to tell you now is about the development of a new eating culture.
In a world where the food system is so complicated that I no longer know where my food comes from and how it is produced, I feel the longing for a new relationship with what I eat.
Last year I designed a series of stone spoons to increase the eater’s awareness of our food’s preciousness, entitled Food Fragility. From there came Steinbeisser’s invitation to create a series of eating tools for an edition of their dinners in the Lloyd Hotel in Amsterdam. Steinbeisser is an organisation founded by Martin Kullik and Jouw Wijnsma. They challenge the contemporary eating culture by creating special dinners where they invite a starred chef to cook a vegan and local dinner for a limited number of guests. They ask designers and artists to create the tableware, cutlery and setting for the dinner.
This is a perfect chance for me to develop my work around a new eating culture. I want to use this opportunity to reach a broader public with my eating tools than only the guests of that one dinner. This is why I started designing the collection of eating tools EVOKE.
This collection of sensual eating objects creates a stage for food to be presented on and savoured from, in an attempt to increase the eater’s awareness of it’s fragility and preciousness. With soft shapes crafted in stoneware and porcelain, they are a tactile trigger for our senses. Not being cutlery nor plates, these tools evoke in us a more intuitive way of eating, giving new values to our food. They transform the act of eating into a moment of full attention, gratefulness and pleasure.
The organic shapes invite us to use the tools in our own, singular way. They become an extension of our hands and fingers, literally bringing us closer to what we eat. Contrasting with the conventional way of eating with fork, knife and plate, a family of shapes and sizes can be used in various ways to present and enjoy our food.
The collection will consist of 7 eating tools in different sizes to serve a complete dinner with. Until now I managed to design 3 eating tools, but without your support I won’t be able to go on and the series will stay incomplete…
So, if you want to help me building a new relationship with our food, support me and make a donation at Voordekunst! I will be forever grateful!
To make a donation, you can use the "doneer nu" button on this page and follow the instructions translated here: https://www.voordekunst.nl/paginas/dearfuturebacker
Or you can transfer your donation to this account:
NL60 TRIO 0198 0183 47 to S L Forrer.
Code BIC / SWIFT: TRIONL2U
If you make a transfer to this account and you would like to receive the reward for your donation, please send me an email to [email protected], with your full name, email adres and the donation amount. Thank you so much!
You can stay in touch and follow my work on:
Facebook
Instagram
My website www.sarahlindaforrer.com
WHAT DO YOU GET IN RETURN?
In return for your support and generosity you receive a reward!
€10
My eternal gratitude!
€25
A postcard from the series #foodporn especially made for this project in collaboration with Daantje Bons.
€50
A set of 3 postcards from the series #foodporn especially made for this project in collaboration with Daantje Bons.
€100
A personal invitation for 2 people for the launch of the EVOKE collection, and a set of 3 postcards from the series #foodporn especially made for this project in collaboration with Daantje Bons.
€200
20% discount on the EVOKE collection! And a personal invitation for 2 people for the launch of the EVOKE collection.
€500
One eating tool from the EVOKE collection!
€1000
A set of 3 eating tools from the EVOKE collection.
€1500
A set of 5 eating tools from the EVOKE collection.
For companies: your company will be mentioned on the website and communication material of this project.
€2500
An exclusive tasting with the eating tools for a group of max. 8 people. Location and group in consultation.
For companies: your company will be mentioned as a main sponsor on the website and communication material of this project.
VERSION FRANCAISE
Pour voir la video en Français, cliquez ici: https://vimeo.com/162064531
Pour faire une contribution, vous pouvez utiliser le bouton "doneer nu" sur cette page, ou alors transférer votre contribution sur ce compte bancaire:
NL60 TRIO 0198 0183 47 au nom deS L Forrer.
Code BIC / SWIFT: TRIONL2U
Si vous faites un virement sur ce compte bancaire et vous voulez recevoir la récompense qui va avec la contribution, envoyez-moi un email à [email protected] avec votre nom, adresse email et montant de la contribution.
Merci infiniment!
CE QUE VOUS RECEVEZ?
En échange pour votre aide et générosité voici les récompenses!
€10
Ma gratitude éternelle!
€25
Une carte postale de la série #foodporn, photos réalisées spécialement pour ce projet en collaboration avec Daantje Bons.
€50
3 cartes postales de la série #foodporn, photos réalisées spécialement pour ce projet en collaboration avec Daantje Bons.
€100
Une invitation personnelle pour 2 personnes pour la launch party de la collection EVOKE, ainsi que 3 cartes postales de la série #foodporn, photos réalisées spécialement pour ce projet en collaboration avec Daantje Bons.
€200
20% de réduction sur la collection EVOKE! Et une invitation personnelle pour 2 personnes pour la launch party de la collection EVOKE.
€500
Un outil de la collection EVOKE.
€1000
Un ensemble de 3 outils de la collection EVOKE.
€1500
Un ensemble de 5 outils de la collection EVOKE.
Pour les entreprises, votre entreprise sera mentionnée sur le site internet et le matériel de communication.
€2500
Une dégustation exclusive avec les outils de la collection EVOKE pour un groupe de max. 8 personnes. Lieu et nombre en concertation.
Pour les entreprises, votre entreprise sera mentionnée sur le site internet et le matériel de communication.
Vous pouvez suivre mon travail sur:
Facebook
Instagram
Mon site internet www.sarahlindaforrer.com
VERSIONE ITALIANA
Per vedere la video in italiano: https://vimeo.com/162071275
Per fare una contribuzione, potete usare "doneer nu" su questa pagina, o fare un trasferimento sul conto bancario:
NL60 TRIO 0198 0183 47 a nome di S L Forrer.
Code BIC / SWIFT: TRIONL2U
Se fate un trasferimento sul conto bancario e volete ricevere la ricompensa, per piacere mandate il vostro nome, indirizzo email e l'importo de la vostra contribuzione a [email protected]
Grazie mille!
LA RICOMPENSA!
In cambio del suo aiuto e generosità ecco le ricompense!
€10
La mia eterna gratitudine!
€25
Una cartolina della serie #foodporn, serie foto fatta per questo progetto in collaborazione con Daantje Bons.
€50
3 cartoline della serie #foodporn, serie foto fatta per questo progetto in collaborazione con Daantje Bons.
€100
Un invito personale per 2 persone per la launch party de la collezione EVOKE, e 3 cartoline della serie #foodporn, serie foto fatta per questo progetto in collaborazione con Daantje Bons.
€200
20% sconto sulla collezione EVOKE! E un invito personale per 2 persone per la launch party de la collezione.
€500
Un oggetto della collezione EVOKE.
€1000
Un set di 3 oggetti della collezione EVOKE.
€1500
Un set di 5 oggetti della collezione EVOKE.
Per le aziende, il vostro nome sarà menzionato sul sito web e la comunicazione del progetto.
€2500
Una degustazione esclusiva con gli strumenti della collezione EVOKE per un gruppo di max. 8 persone. Luogo in consultazione.
Per le aziende, il vostro nome sarà menzionato sul sito web e la comunicazione del progetto come main sponsor.
Nieuwste donaties

Len
20-05-2016 20:57Uit liefde

Iemand
20-05-2016 20:54omdat dicht prachtige project de kans verdiend om in een prachtig resultaat te eindigen !

Yolanda van der Jag
19-05-2016 13:16Kan niet wachten om ook de beleving van dit bestek als professional kok te ervaren. Hier kan echt een markt voor zijn in de top horeca NED.