In het kort
Ik ben Robin Vogel en mijn eerste eigen film is bijna af. Een persoonlijke documentaire over seksuele identiteit. De film gaat 17 maart in premiere op de Roze Filmdagen. De montage is klaar, maar het geluid, de muziek en het beeld moeten nog afgewerkt worden. Dat kan ik niet zelf. Daar heb ik budget voor nodig. Door te doneren, help je mij om de film af te maken
In het kort
Ik ben Robin Vogel en mijn eerste eigen film is bijna af. Een persoonlijke documentaire over seksuele identiteit. De film gaat 17 maart in premiere op de Roze Filmdagen. De montage is klaar, maar het geluid, de muziek en het beeld moeten nog afgewerkt worden. Dat kan ik niet zelf. Daar heb ik budget voor nodig. Door te doneren, help je mij om de film af te maken en zo een discussie aan te wakkeren over een universeel, urgent en nog vaak onderbelicht thema binnen de LGTBQ community.
Logline
In Club chUrch heb ik een kant van mezelf ontdekt, die ik niet verwacht had. De vrijheid, de schijnbare afwezigheid van een oordeel en de ongekende seks, legitimeerde het om mijn grenzen steeds verder op te rekken. Is dat wel gezond?

Korte inhoud
Een minimaatschappij waar alles mag en alles kan. Een plek die soms slecht begrepen wordt, maar waar ik mij thuis voel.
Ik praat met de moeder van de Club en met mijn eigen moeder over seks en seksplekken. Ik bezoek vrienden van vroeger en eigenaar Wim. Ik volg een paaldanser, groet de portier en ga los met wildvreemden. Ik maak nieuwe vrienden en luister naar een bevriende socioloog. Ik deel de herinnering aan mijn tachtigjarige oom, die ook homo was en gefascineerd door deze club, maar er nooit kwam. Ik laat je voelen, wat (z)onderbroek is en ik ga zelf met de billen bloot, omdat ik denk dat het belangrijk is.
Doel
Ik wil vooroordelen wegnemen, aanzetten tot nadenken en een discussie oproepen, door op de Roze Filmdagen in premiere te gaan. Deze vindt plaats in Het Ketelhuis in Amsterdam, gevolgd door een Q&A en een afterparty in Club chUrch. Om daarna zoveel mogelijk harten te veroveren op internationale festivals en vimeo on demand. Het is voor mij belangrijk om naast het Nederlandse publiek ook een gerichte doelgroep in het buitenland aan te spreken in steden waarin net als hier, een grote LGTBQ community bestaat, die extreme vrijheden geniet. Steden als Barcelona, Brussel, Berlijn en Tel Aviv.
Hoe jij kunt helpen.
Steunen kan vanaf 10 euro. Door te doneren draag je bij aan het budget om de film af te kunnen maken. Maar je geeft ook een statement af; Deze wereld mag gezien worden en heeft bestaansrecht. Als je een groter bedrag kunt missen, dan heb ik zeer uitdagende tegenprestaties voor je. Je bent dan vriend van de film. Helpen doe je al, door dit project te delen, erover te schrijven en erover te praten. Want zonder publiek geen film.
Wat krijg je ervoor terug?
Je draagt bij aan echte emancipatie en verbreedt je horizon.
Je krijgt een film te zien die zonder jou niet gemaakt had kunnen worden.
Ik biedt exclusieve* manieren om met de film en mij in aanraking te komen.
assortiment*
- premiere in Het Ketelhuis met afterparty in Club chUrch
- Ik vertoon de film met nagesprek bij jou thuis of op je werk.
- exclusieve filmvertoning in darkroom Club chUrch
- Een avond losgaan met mij in Club chUrch.
- Je gaat met mij mee naar een buitenlands Filmfestival.
- Ik maak een minidocumentaire over je.
- zakelijke sponsordeals op maat
- Donateurs v.a. €50,- worden vermeld op de aftiteling. (indien gewenst)
- neem contact op voor tegenprestaties op maat.
- Doneren is fiscaal voordelig. Lees hier waarom.

Waar wordt het budget aan besteed?
Jouw bijdrage wordt besteed aan het afwerken van de film, daaronder vallen: muziek, componist, sounddesign, uitvoerende musici, studiokosten, audiomixage, muziekrechten, kleurcorrectie, vertaling naar Engels, ondertiteling, digitale kopieën, inschrijfkosten internationale festivals en tegenprestaties.
Achtergrond
Dit project is ontstaan vanuit de noodzaak om mijn eigen seksualiteit beter te begrijpen en hier een open gesprek over te voeren. Hoe bepaal ik waar mijn eigen grenzen liggen, in een grenzeloze wereld?
We ervaren Nederland als tolerant. Maar hoe ruimdenkend is onze samenleving? Homoseksualiteit lijkt breed geaccepteerd. In praktijk wordt het vaak gedoogd. Seksplekken worden zelfs binnen de gayscene gestigmatiseerd.
Club chUrch was voor mij de eerste kennismaking met de heftige kant van de gayscene, die ik steeds minder heftig vind. Een experiment van vrijheid, waarin je schaamteloos jezelf kunt zijn. Wat is daar gevaarlijk aan?
Is grenzeloosheid het toppunt van emancipatie? Hoe geëmancipeerd ben je; als je wel openlijk homo bent, maar van je seksualiteit een geheim maakt? Club chUrch kent een extreem hoog acceptatie niveau. Een horizontale sociale ladder. Wat bindt is de zoektocht naar seksuele identiteit, contact, vriendschap en liefde. Dat overbrugt etniciteit, leeftijd, sociale achtergrond en levensovertuiging. Ik zie dat als een waarde, die voor de hele maatschappij van belang is en dat maak ik graag zichtbaar.

Dit project wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst

Nieuwste donaties

Lucas
16-02-2016 19:50Buur volgens mij heb jij een super product gemaakt. En ook al is het niet veel wil ik alsnog een kleine bijdrage leveren. Voor het gebaar:)

Jo Hermans
14-02-2016 12:13Zodat andere zich ook vrijer kunnen voelen in dit land.

Iemand
14-02-2016 08:42mooi project!