Spitsbergen in de zomer staat volop in het licht. De zon gaat meer dan 2 maanden niet onder, maar toch lijkt de tijd daar stil te staan. Door het gebruik van blikjescamera's heb ik die tijd, samen met de zon weten te registreren. Soms zelfs meer dan 2 maanden tijd in één blik.
Jouw hulp is hard nodig voor het afdrukken van fine art prints en de inrichting van de

Spitsbergen in de zomer staat volop in het licht. De zon gaat meer dan 2 maanden niet onder, maar toch lijkt de tijd daar stil te staan. Door het gebruik van blikjescamera's heb ik die tijd, samen met de zon weten te registreren. Soms zelfs meer dan 2 maanden tijd in één blik.
Jouw hulp is hard nodig voor het afdrukken van fine art prints en de inrichting van de expositie in juni 2016.

Zowel op en rond Spitsbergen als in Utrecht heb ik in de zomer van 2015 prachtige beelden kunnen maken d.m.v. solargrafie techniek. De sluitertijd van de camera's varieerde van 2 seconden tot 2 maanden waardoor het mogelijk is om een lange tijd vast te leggen in één beeld. Het begon als een experiment om zonnebanen te registreren en de resultaten zijn erg mooi en zeer divers geworden. Dat verdient de beste print kwaliteit.
In het gemeentehuis van Utrecht kan ik in 2016 een start maken met een expositie van beelden uit deze serie. Zo'n openbare expositie centraal in Nederland wilde ik heel graag, omdat ik zo d.m.v. mijn werk ook de klimaatwetenschap van de expositie aandacht kan geven.

Op deze wetenschappelijke expeditie naar Spitsbergen en Edgeoya (in de media bekend als SEES Expeditie) waren meer dan 50 wetenschappers bezig met onderzoek op verschillend terrein. Van gletcheronderzoek door weerman Peter Kuipers Munnike, via archeologie door Frigga Kruse, langs marine onderzoek door Martine van de Heuvel-Greve en Meike Scheidat, sociale wetenschap door Hilde de Laat, Machiel Lamers en Linde van Bets, naar vegetatieresearch door expeditieleider en manager van het Nederlands Poolstation op Spitsbergen Maarten Loonen. Nog veel meer bijzondere mensen hebben keihard gewerkt om een beeld te schetsen van de (snelheid van) veranderingen in 40 jaar tijd in het poolgebied.

De wetenschappers zagen mijn beeldexperiment graag aan boord komen. Kunst en wetenschap komen zo dichter tot elkaar, versterken elkaar en werken samen om een breed publiek te informeren en inspireren. Een visie die ik deel en daarom wil helpen uitdragen.
Het doel was altijd een beeldexperiment aan te gaan dat ik zelf op een semi-wetenschappelijke manier zou kunnen benaderen. De zon en haar banen werden mijn studieobject, de techniek werd analoge pin-hole fotografie. Een ander doel was om met die beelden een reizende expositie in te richten om de prachtige resultaten te delen en tegelijkertijd klimaatwetenschap aandacht kunnen geven.

In de expositie zijn naast de serie uit Spitsbergen ook beelden te zien gemaakt in Utrecht en zelfs van het uitzicht uit de kamer van de burgemeester. Een prachtig vergezicht vanuit het nieuwe stadskantoor in de Domstad.
Je kunt helpen een start te maken met deze expositie. Door jouw steun kunnen we een aantal beelden op kwalitatief hoge fine art prints uitwerken naar groot formaat.
8 werken uitvergroten kost 8 X € 500,-
Help je mee ?
Veel dank voor je support !

Nieuwste donaties

Een donateur
28-02-2016 23:16Udo Prisen heeft alle potentieel kracht. Zijn projecten houden veel kleurrijke levens kracht. Dus waarom niet?

N.v.t.
20-02-2016 12:20Ik wil een mooie grote artprint van Udo Prinsen omdat ze mooi zijn maar ook omdat hij een pracht mens is die dit verdient.

Saskia Eggen
17-02-2016 20:55bijzonder project van mijn broer, bijzondere locatie, bijzondere reis op, een mooie manier vastgelegd