Maak deze jeugdliefde in Nederlands-Indië mee!
Een verhaal over moed en ontheemd zijn, over vriendschap en verlangen naar liefde, over niet opgeven en hoop. Waargebeurd, maar ook verdicht tot een meeslepend verhaal. Een verhaal over de liefde in Nederlands-Indië vlak na de capitulatie van Japan.
De republiek Indonesië is uitgeroepen en de vijftienjarige Neeltje gaat op zoek naar haar vader. In de trein ontmoet ze

Maak deze jeugdliefde in Nederlands-Indië mee!
Een verhaal over moed en ontheemd zijn, over vriendschap en verlangen naar liefde, over niet opgeven en hoop.
Waargebeurd, maar ook verdicht tot een meeslepend verhaal.
Een verhaal over de liefde in Nederlands-Indië vlak na de capitulatie van Japan.
De republiek Indonesië is uitgeroepen en de vijftienjarige Neeltje gaat op zoek naar haar vader. In de trein ontmoet ze Thimo en nog voor het tot haar doordringt dat ze verliefd op hem is, verdwijnt hij al weer. Na vele gevaarlijke omzwervingen verschijnt Neels vader in het vluchtelingenkamp in Singapore, waar ze inmiddels terecht is gekomen. Met vader vertrekt Neeltje naar Australië. Het nieuwe leven daar bevalt haar, maar vader heeft geen geduld met zijn puberdochter en stuurt haar naar kostschool. Thimo lijkt een droom te zijn geweest. Of toch niet?
Met jouw donatie kunnen we de druk van deze roman (12+) realiseren. Zonder jouw steun is dat niet mogelijk. Het wordt een bijzonder mooie, speciaal genummerde editie.

Twee jaar geleden raakte ik bevriend met Nora Valk. Zij werd geboren in Nederlands-Indië, werd geïnterneerd in een Jappenkamp op Java en ging na de capitulatie van Japan op zoek naar haar vader.
Ik realiseerde me toen ik met Nora hier over sprak, dat ik niets wist over dit verleden. Mijn kinderen weten nog minder hierover, terwijl Nederlands-Indië deel uitmaakt van wie wij zijn geworden. Nora inspireerde mij tot het schrijven van 'Op zoek naar jou'.
Wie schrijft die blijft! Ik ben Syl van Duyn. Ik ben een schrijver.
Ik schreef vier jaar een column in de Margriet en publiceerde meerdere kinderboeken.
15 augustus is het 70 jaar geleden dat de oorlog in Nederlands-Indië eindigde en dat is een mooi moment voor dit verhaal om te worden gepubliceerd. Opdat we onze geschiedenis daar niet vergeten.
De presentatie van het boek is in Amsterdam op 8 juli.
De Indische theemiddag is in Amsterdam op 4 juli

Nieuwste donaties

Een donateur
22-06-2015 10:20Ik steun dit project omdat er meer bekend moet worden over kamplevens en wat dat met iemand doet.

Iemand
17-06-2015 19:43Belangrijk aandacht voor het jappenkampervaringen van Nora Valk.

Iemand
16-06-2015 17:43Omdat ik de schrijfster een warm hart toedraag en benieuwd ben naar haar boek