Slaapcabine Als je een lange afstand tocht maakt maar liever licht bepakt rond trekt kan je gebruik maken van de slaapcabine. Voor twee personen is hierin een plek om te slapen, een plek om te zitten en om te staan. Daarnaast is de cabine van een aantal gemakken voorzien zoals een uitschuif tafeltje, een kast waarin de tassen opgehangen kunnen worden, een plek buiten de cabine waar je schoeisel veilig en droog
Slaapcabine
Als je een lange afstand tocht maakt maar liever licht bepakt rond trekt kan je gebruik maken van de slaapcabine. Voor twee personen is hierin een plek om te slapen, een plek om te zitten en om te staan. Daarnaast is de cabine van een aantal gemakken voorzien zoals een uitschuif tafeltje, een kast waarin de tassen opgehangen kunnen worden, een plek buiten de cabine waar je schoeisel veilig en droog kunt neerzetten. Dit alles op een minimaal oppervak van 5,5m2
Plaats
We willen dat langs de lange afstand-routes de slaapcabines op dagtocht afstand van elkaar komen te staan. Zij functioneren dan als een vaste en geriefelijke tent. Je blijft in de sfeer van de tocht, je blijft buiten maar hebt niet het gewicht van een tent bij je. Voor voorzieningen als sanitair zijn de gebruikers afhankelijk van wat er in de directe omgeving aanwezig is.
Opbouw
De cabine is duurzaam en kan eenvoudig ge(de)monteerd en verplaatst worden. Hij staat op in de grond geslagen eenvoudige houten paaltjes. Daarop wordt een houten bodemplaat vastgemaakt. Met metalen beugels worden hieraan de houten ribben vastgemaakt waaroverheen in doek de bekleding is getrokken.
Het doek waarmee de cabine is bekleed is duurzaam en kan in iedere gewenste kleur of patroon uitgevoerd worden waardoor het exterieur zich kan aanpassen aan zijn omgeving.
Voor meer informatie zie http://www.tuinhuis.nu/slaapcabine/slaapcabine.htm
Prototype
De slaapcabine is uitgedacht en uitgetekend, de organisatie is helemaal rond. Nu willen we minimaal één prototype van de slaapcabine bouwen. Dit willen we om de aansluiting tussen de stoffen bekleding en het houten skelet te perfectioneren en het gebruik van de slaapcabine zelf te onderzoeken. Het NIVON doet graag mee met dit experiment door op de bij haar aangesloten camping de Hallse Hull bij het Natuurvriendenhuis in Hall-Eerbeek, het ABK-huis, een plek voor één seizoen ter beschikking te stellen om de slaapcabine te plaatsen. Na afloop wordt het gebruik geëvalueerd.
Help het prototype bouwen
Maar voor de bouw van dit prototype hebben we jouw hulp nodig. Alle kosten voor de bekleding worden al gesponsord door derden.
Het maken van het houten framewerk en de bouw van de slaapcabine moeten echter nog gefinancierd worden. Hiervoor hebben we minimaal € 9.450,- nodig. Het zou prachtig zijn als we met jouw hulp deze geweldige slaapcabine zouden kunnen bouwen.
Wie zijn bij het prototype betrokken
Ontwerper: Wouter Willers, http://www.tuinhuis.nu
Aannemer: Klief Aannemers in de Kunsten, http://www.klief.nl
NIVON Camping: Het Hallse Hull bij het ABK- natuurvriendenhuis; http://www.hethallsehull.eu/
Publiciteit
De digitale versie van de slaapcabine is het afgelopen jaar getoond op de tentoonstelling "New Home" in Hengelo. Naar aanleiding hiervan is er een artikel in"www.dearchitect.nl" van 07 juni 2011verschenen over o.a. de Slaapcabines
Het prototype wordt trouwens vernoemd naar de persoon met de hoogste donatie, draag dus vooral royaal bij!
Nieuwste donaties

Iemand
8-06-2012 22:37Leuk initiatief, en Wouter 50 jaar!

Iemand
23-05-2012 11:42Wouter is jarig!

Iemand
3-05-2012 10:37gewoon leuk