Oost West Een nieuw bijzonder Theaterstuk. Thijs Prein schrijft brieven met Grunberg, Japin, Hertmans, Nasr, Verbogt en Spinvis.
Een reis van Oost naar West Amerika. De eerste keer in onze geschiedenis afgelegd door de kolonisten van de nieuwe wereld. Velen volgden tijdens de droogtocht. En nog weer later werd deze route het decor voor de schrijvers van de beatgeneration. Nu gaan wij deze weg. De
Oost West
Een nieuw bijzonder Theaterstuk. Thijs Prein schrijft brieven met Grunberg, Japin, Hertmans, Nasr, Verbogt en Spinvis.
Een reis van Oost naar West Amerika. De eerste keer in onze geschiedenis afgelegd door de kolonisten van de nieuwe wereld. Velen volgden tijdens de droogtocht. En nog weer later werd deze route het decor voor de schrijvers van de beatgeneration. Nu gaan wij deze weg. De jonge generatie, in het land van de eindeloze mogelijkheden, opzoek naar wat nog over is van The American Dream.
Oost West: het eerste theaterstuk van Kat op het spek. Over vaders en zonen, de kloof tussen generaties en zoeken naar identiteit. Over hoe jonge mensen terecht komen in de “waithood”.
We zoeken naar zingeving, een overtuiging, een drijfveer. Uit pure wanhoop, lijk het, schieten we de redactie van een cartoonblad overhoop. We worden niet meer geïnitieerd tot volwassenen, zijn niet meer het land dat we bewerken en het continuüm van voorouders en vaderen is al lang passé.
Wij
Kat-op-het-spek, een onlangs in het leven geroepen stichting van Merel Boes en Thijs Prein.Ze leerden elkaar kennen bij Theatergroep De Hollanders. En kregen daar zelfs verkering (ja echt!). Kat-op-het-spek wil theater, literatuur, cultuur en actualiteit verbinden aan de hand van verhalen. Verhalen bij een vuur, een kop warme soep in de hand, die je meenemen in een andere kijk op onze wereld. Cultuur als vaste kost, in het rijtje van de slager en de bakker.
Oost West
Oost West speelt begin 2016 na de première in Theater Bellevue Amsterdam in meerdere theaters. In drie maanden reizen we van New York naar Los Angeles. Op zoek naar het gedroomde land, naar de onbegrensde mogelijkheden. Onderweg schrijft Thijs met zijn “vaders”: Japin, Grunberg, Nasr, Hertmans, Verbogt, Spinvis en zijn eigen vader Marius Prein. Thijs schrijft de rol van de zoekende jonge man op reis, zij de rol van de oudere wetende mannen thuis. De briefwisselingen vormen de basis, bij thuiskomst schrijven Thijs en regisseur Gerardjan Rijnders hiervan de theatertekst.
Ons doel; een nieuwe theatertekst en uitvoering en een boekuitgave. Voor de vaderrol zijn we in gesprek van Bram van der Vlugt., Thijs speelt de zoon.
All-American-Women
Merel gaat onderweg opzoek naar de Amerikaanse vrouw. Wie is zij echt? Barbie, Sex in the City, Desparate Housewives; allemaal beelden van de vrouw die weet wat ze wil, talentvol, maar gevaarlijk is en ook nog foutloos mooi. Maar wie zijn die vrouwen ècht? Onderweg zal Merel overal een vrouw interviewen over haar leven, dromen en haar geschiedenis. All-American-Women verschijnt als Glossy; elke vrouw krijgt 2 pagina’s.
Wat vragen we?
We hebben een strakke begroting gemaakt. De tickets zijn gekocht en we sparen al maanden om zelf de kosten in Amerika te betalen! Voor de productie doen we subsidie-aanvragen bij fondsen. Toch krijgen we de financiering niet helemaal rond. Willen jullie ons helpen onze laatste kosten te dekken zodat wij ons eerste stuk kunnen maken? We hebben super leuke tegenprestaties bedacht. We zijn heel erg dankbaar voor alle donaties en verwelkomen jullie graag bij de première!
Nieuwste donaties

Merel Boes
17-04-2015 17:34Dit bedrag is van Cafe L'affiche

Iemand
16-04-2015 21:11Top plan. Verheugen ons al op de brieven.

Iemand
14-04-2015 14:29Mooi project en Thijs komt belangeloos helpen bij een project in de brugklas