Heb je ook wel eens het gevoel dat je vandaag hetzelfde doet als gisteren, en gisteren hetzelfde deed als eergisteren?
Dat gevoel bekruipt ons een beetje in het RSO, het Roosendaals Symfonie Orkest. Een (amateur) symfonieorkest dat zich al meer dan 30 jaar heeft bewezen.
Een nieuwe uitdaging is nodig. Een spektakel waarin de samenwerking met andere culturele verenigingen voorop moet staan en waarvoor het orkest op z’n tenen
Heb je ook wel eens het gevoel dat je vandaag hetzelfde doet als gisteren, en gisteren hetzelfde deed als eergisteren?
Dat gevoel bekruipt ons een beetje in het RSO, het Roosendaals Symfonie Orkest. Een (amateur) symfonieorkest dat zich al meer dan 30 jaar heeft bewezen.
Een nieuwe uitdaging is nodig. Een spektakel waarin de samenwerking met andere culturele verenigingen voorop moet staan en waarvoor het orkest op z’n tenen moet gaan staan. Martyn Smits, muzikaal leider van het Roosendaals Symfonie Orkest, kwam met het idee voor een “cultuurestafette” die zich afspeelt in de 6 kernen (dorpen) waaruit Roosendaal bestaat: Wouw, Heerle, Wouwse Plantage, Nispen, Moerstraten en Roosendaal zelf. Daarmee was ook de naam van het project geboren: Rondo(m) Roosendaal. Een cultuurestafette waarbij het Roosendaals Symfonie Orkest, samen met dichters, beeldhouwers, dansers en andere kunstenaars een hommage brengt aan de zes kernen van de gemeente Roosendaal.
Voor al deze kernen wordt een nieuw muziekstuk gecomponeerd. De componisten laten zich inspireren door verhalen die verteld worden over historische plekken binnen die kernen. Deze composities worden daarna op dezelfde plekken ook daadwerkelijk in de buitenlucht uitgevoerd, in combinatie met een aantal andere kunstvormen.'
De volledig nieuw gecomponeerde werken zijn gemaakt door studenten en docenten van het Fontys Conservatorium in Tilburg. De geschiedenis, de verhalen en daarmee de ziel van Roosendaal en haar dorpen, worden zo gevat in zes nieuwe muziekstukken.
Ook andere kunstvormen zijn in het project aanwezig, in samenwerking met lokale verenigingen, kunstenaars, scholen, bewonersplatformen, een Oranjecomité, een mallet corps, een harmonieorkest. En als klapper op de vuurpijl komt er een afsluitend concert met alle deelnemers in het culturele hart van de gemeente Roosendaal, Schouwburg de Kring.
Het zou jammer zijn wanneer we dit project helemaal uitvoeren en er daarna geen herinneringen meer aan zouden hebben. Vandaar dat wij graag een video- en geluids- registratie willen hebben van alle optredens op alle locaties, inclusief de eindmanifestatie in de schouwburg. In ons huidige budget is daar helaas geen ruimte meer voor. Vandaar dat wij hopen dat u ons daarmee kunt helpen!
Nieuwste donaties

Iemand
3-07-2014 09:58kunst draagt bij aan dit mooie project

Peter van der Veer
3-07-2014 00:20We zijn er bijna ! Wie volgt ?

Iemand
27-06-2014 21:43Een prachtig initiatief waarin de verbinding van stad en dorpen cultureel en historisch onderstreept wordt.