Gilles de Geus
Gilles de Geus is een komische avonturenstrip over de Tachtigjarige Oorlog en wordt door velen gezien als 'de Asterix van de Lage Landen'.
In de tien delen die van de serie zijn verschenen hebben wij personages als Willem van Oranje, admiraal Lumeij, Filips II en de Hertog van Alva ten tonele gevoerd die, hoewel karikaturaal uitvergroot, stevig verankerd zijn in historische feiten. In 2003 verscheen
Gilles de Geus
Gilles de Geus is een komische avonturenstrip over de Tachtigjarige Oorlog en wordt door velen gezien als 'de Asterix van de Lage Landen'.
In de tien delen die van de serie zijn verschenen hebben wij personages als Willem van Oranje, admiraal Lumeij, Filips II en de Hertog van Alva ten tonele gevoerd die, hoewel karikaturaal uitvergroot, stevig verankerd zijn in historische feiten. In 2003 verscheen het laatste verhaal, ‘90-60-90’ en daarna werd het stil rond Gilles de Geus.
Andere werkzaamheden, zoals voor de succesvolle krantenstrip S1ngle slokten ons op. Maar Gilles was nooit ver uit onze gedachten en tijdens signeersessies informeerden fans steevast naar de strip.
Voor hen en voor ieder die het beeldverhaal een warm hart toedraagt is er groot en verheugend nieuws.
Met jouw hulp komt Gilles de Geus terug!
We willen graag een nieuw avontuur van Gilles de Geus maken. Een verhaal van 44 pagina’s in kleur dat na voltooiing in album zal verschijnen. De titel hebben we al: ‘De Universiteit’. Hieronder vind je de eerste opzet van het verhaal.
De strijd van de Geuzen onder leiding van Willem van Oranje tegen de Spaanse overheersing brengt de droom van een zelfstandige natie steeds dichterbij. Willem van Oranje wil de jonge republiek tot een sterk merk maken met hemzelf als Vader des Vaderlands.
Hij beseft dat het belangrijk isom mensen op te leiden voor de regering van deze jonge staat. Daarom sticht hij in 1575 de universiteit van Leiden waar in 1582 zijn zoonen opvolger Maurits van Nassau gaat studeren.
Om hem te beschermen en zijn studie in goede banen te leiden stelt Willem van Oranje Gilles de Geus en zijn strijdmakker Leo aan als Maurits’ lijfwachten. Dat blijkt al snel geen eenvoudige taak vanwege het wilde studentenleven waar Maurits zich met overgave in stort.
Een historische avonturenstrip zoals Gilles de Geus maken is een dankbare, maar ook arbeidsintensieve bezigheid. Als het scenario gereed is werkt Hanco Kolk het uit aan de tekentafel. Het is van belang dat de strip de sfeer van de 16e eeuw uitstraalt en daarom besteden we veel tijd aan documentatie om de figuren en decors het juiste gevoel mee te geven. Het tekenen van elke pagina vergt ongeveer een week, zodat het complete werk na tien tot twaalf maanden voltooid zal kunnen zijn. Vaste inkleurster Wilma Leenders zal het geheel van kleur voorzien. Volg het ook op www.gillesdegeus.com.
Nieuwste donaties

Jonathan Ressenaar
31-03-2014 22:02Als grote fan van de Gilles de Geus serie wil ik graag bijdragen aan het herleven van deze strip!

rob van bavel
31-03-2014 21:03Dit album moet er gewoon komen!!!

Iemand
31-03-2014 20:38van alle creatieve uitingsvormen is het maken van stripboeken in Nederland ondergewaardeerd. zeker gezien het arbeidsintensieve proces zou in dit beroep meer financiele ondersteuning mogen zijn.