Help mij bij het realiseren van dit afstudeer-videowerk, doneer nu!
Over het project Van bomenknuffelaars tot levensbomen, we gaan als mens een emotionele verbinding aan met bomen.. Om die reden beweegt het ons ook als een boom omvalt. Het roept associaties op, we denken aan vergankelijkheid, aan verlies en aan nog zoveel andere dingen. Ik vind dat spanningsveld, dat wij betekenis toekennen aan een traaggroeiend organisme, eindeloos interessant.
Help mij bij het realiseren van dit afstudeer-videowerk, doneer nu!
Over het project
Van bomenknuffelaars tot levensbomen, we gaan als mens een emotionele verbinding aan met bomen.. Om die reden beweegt het ons ook als een boom omvalt. Het roept associaties op, we denken aan vergankelijkheid, aan verlies en aan nog zoveel andere dingen. Ik vind dat spanningsveld, dat wij betekenis toekennen aan een traaggroeiend organisme, eindeloos interessant.
Als een boom omvalt, dan is dat een kortstondig en radicaal moment. Daarbij is het ook een unieke gebeurtenis, want bijna nooit is een mens getuige van een boom die op een natuurlijke wijze omvalt. In het videowerk ‘Fallen’ staat deze gebeurtenis centraal. Ik wil onderzoeken wat er gebeurt als de mens opeens wel toeschouwer is van dit unieke moment. Hoe voelt het om het leed van de natuur te zien? Hoe stellen we ons op als toeschouwer? Zijn we afstandelijk of betrokken? Refereert de gebeurtenis daadwerkelijk aan verlies en vergankelijkheid of roept het andere associaties bij ons op? Hoe verhouden we ons als mens tegenover dat traag groeiende organisme?
‘Fallen’ is een videowerk dat ik zal maken in het kader van mijn afstuderen aan de hogeschool van de kunsten Utrecht.

Wat ga ik doen?
Om het project te realiseren zijn er verschillende stappen die ik zal ondernemen. De eerste stap is de research fase, tijdens deze fase onderzoek ik hoe ik een boom op een veilige manier kan laten omvallen en daarbij werk ik samen met Natuurbeheer en een boomverzorger. Zo ben ik erachter gekomen dat je een boom kan omtrekken met een lier en die lier kan je vervolgens in een edit programma 'wegpoetsen'. Op die manier lijkt het alsof de boom zonder menselijke hulp omvalt.
Na de research fase plan ik samen met mijn crew ( ik ben op dit moment een mooi team aan het verzamelen) een draaidag. Tijdens de draaidag wordt alles voor het videowerk gefilmd. Speciaal voor dit videowerk gebruiken we een ‘camerakraan’, dit is een constructie waarbij een camera aan een lange zwenkbare arm wordt gemonteerd. Door het gebruik van een ‘camerakraan’ kunnen we de camera op een sierlijke manier laten bewegen.
Na de draaidag begint de postproductie. In deze fase monteer ik het werk, bouw ik een installatie en werk ik samen met een geluidskunstenaar voor de soundscape. Het is altijd leuk om te zien hoe op zo’n moment alles bij elkaar komt, het beeld, het geluid etc.
En van 26 juni tot 30 juni 2024 wordt het werk gepresenteerd op de afstudeervoorstelling van de HKU. U bent van harte uitgenodigd.

Waarom crowdfunding?
Als professioneel kunstenaar kan je beroep doen op kunstsubsidies, waardoor je je werk kan bekostigen. Op dit moment ben ik nog student, dus kan ik helaas nog geen subsidies aanvragen. Om die reden ben ik deze crowdfunding gestart, zodat ik de kosten van dit videowerk kan dekken.
Als ik 500,- euro heb, kan ik de vervoerskosten betalen.
Met een totaal van 1500,- euro kan ik de camera-apparatuur huren. Met een totaal van 2500,- euro kan ik de camera kraan betalen. Als ik het volledige bedrag, 4200,- euro ontvang, kan ik de post-productiekosten en de afwerking van de video betalen.

Over mij
Ik ben Inne Feenstra (2001, Haarlem). Aankomend jaar studeer ik af aan de studie beeldende kunst aan de HKU. Ik maak video-installaties en kinetische sculpturen. In mijn werk zet ik vaak één object centraal. De objecten die ik kies, zijn vaak alledaags en herkenbaar. Als kunstenaar speel ik met de verwachtingspatronen van de toeschouwer. Welke associaties heeft men bij een bepaald object? Wanneer krijgt een object of beweging een poëtische lading? Ik onderzoek hoe je een object kan terugbrengen naar diens essentie, zodat er ruimte ontstaat voor de beleving van de toeschouwer. Hiervoor speel ik met beweging, ruimte en tijd. In mijn werk spreek ik de fysieke ervaring van de toeschouwer aan, want, zoals Merleau-Ponty stelt, onze beleving ontstaat altijd vanuit onze lichamelijke betrokkenheid tot de wereld om ons heen. Het is mijn streven om telkens de dialoog op te zoeken tussen mijn videowerk en de ruimte waarin het gepresenteerd wordt, zodat het werk zich als een ervaring aandient en op die manier hoop ik dat mijn werk toegankelijk is voor een breed publiek.
Hier kan je mijn andere werk zien. Zie portfolio.
Klik hier om mijn Instagram profiel te bekijken.
Nieuwste donaties

Een donateur
30-09-2023 12:23‘Alles’ voor de kunst

Jan van den Berg
30-09-2023 09:09Ik geloof in Inne en zijn werk

Bienna en Mirjam
27-09-2023 21:01We geven je graag een duwtje in de rug! Succes met je project. Liefs Bienna en Mirjam