Help ons bij het realiseren van het muziekeducatie project voor kleuters “Assepoester en het Klavecimbel”. Doneren kan nog steeds!
UPDATE 18 april: Zojuist is een interview verschenen in Het Parool. Bezoekt u n.a.v. dat interview deze campagne: welkom! Ik heb campagne gevoerd voor 2 voorstellingen van Assepoester en het Klavecimbel op 11 april. De voorstellingen waren een groot succes De vele reacties geven blijk van erkenning van het
Help ons bij het realiseren van het muziekeducatie project voor kleuters “Assepoester en het Klavecimbel”. Doneren kan nog steeds!
UPDATE 18 april: Zojuist is een interview verschenen in Het Parool. Bezoekt u n.a.v. dat interview deze campagne: welkom! Ik heb campagne gevoerd voor 2 voorstellingen van Assepoester en het Klavecimbel op 11 april. De voorstellingen waren een groot succes De vele reacties geven blijk van erkenning van het belang van dit soort muziekeducatieve projecten op het gebied van klassieke muziek/barokmuziek. Daarom stopt het niet hier! Deze voorstelling verdient een vervolg. Met uw donatie geeft u een impuls aan dat gedroomde vervolg: steun Assepoester en het Klavecimbel. Voor de kinderen, voor de klassieke/oude muziek!
UPDATE: 17 april: De campagne voor de voorstellingen van 11 april is heel succesvol geweest. Maar liefst 50 donateurs brachten samen maar liefst 1885 euro bijeen. Daarvan heb ik de 6 musici en verteller een toelage kunnen betalen en kostuums en materialen voor de decors, sterren, wolken en andere benodigheden kunnen betalen, en 75 kinderen kunnen ontvangen in de grote zaal van het conservatorium. Er komen nog steeds foto’s er reacties binnen, we hadden een volle zaal publiek! En er is al belangstelling getoond voor een vervolg!
UPDATE 11 april: Twee fantastische voorstellingen in het conservatorium van Amsterdam! Zie alvast enkele foto’s hieronder. Dank donateurs. U heeft deze voorstelling mogelijk gemaakt. Doneren kan nog steeds. Uw donatie komt geheel ten goede aan de musici en toont daarmee ook aan dat dit soort producties voor kinderen waardering krijgen en mogelijk gemaakt kunnen worden.
UPDATE 28 maart: Het project kan doorgaan dankzij donateurs en andere supporters! Geweldig bedankt! Het doelbedrag van de campagne is bijeen gebracht, Wat bijzonder en wat fijn!!! Dit doelbedrag was wat minimaal nodig was. Aanvullende donaties blijven welkom! Want dan kan ik de musici net iets ruimer dan minimaal betalen en is er ook een wat ruimer budget voor de kostuums en materialen die we met vrijwilligers maken.
Met jouw donatie help je schoolkinderen sporen uit ons verleden onderzoeken en ervaren - namelijk van oude muziektradities en muziek die geklonken heeft in de huizen van onze voorouders. Hoe? Dat zit zo:
OVER DE MAKER
Mijn naam is Aukje Zuidema, 4e jaars student Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik speel klavecimbel en zing in diverse koren. Ik volg klavecimbellessen bij Menno van Delft. ‘Assepoester en het Klavecimbel’ is mijn afstudeerproject. Ik werk hierbij samen met Stichting MouseEar.
WAAROM DIT MUZIEKEDUCATIE PROJECT
Ik wil je vragen of je donateur wilt worden van een bijzonder project. Een project dat geboren is vanuit de overtuiging dat aandacht voor klassieke muziek in het algemeen - en oude muziek (van voor 1750) in het bijzonder - in de binnenschoolse kunsteducatie belangrijk is. Historische instrumenten en oude muziek tonen sporen uit het verleden op het gebied van ambachten, kunst, cultuur en geschiedenis. Sporen die naar mijn mening de moeite van het onderzoeken, leren waarderen en bewaren waard zijn.
AANPAK
Onderwijs in cultureel erfgoed gaat altijd uit van kinderen zelf het erfgoed laten ervaren en beleven. En ook van een relatie met de eigen belevingswereld. Op zoek naar een format dat jonge kinderen aanspreekt en in aanraking kan brengen met barokmuziek en -instrumenten, ontdekte ik de benadering van ‘story-based learning’. En zo werd dit sprookje geboren. Een sprookje dat de leerlingen zal meevoeren naar een tijd waarin muziek niet uit computers of iPads kwam via Spotify of radiozenders. Zelfs niet uit intussen alweer ouderwetse geluidsdragers zoals CD-spelers, mp3-spelers, of nog ouder: platenspelers of cassettebandjes.
Interesse in het lesmateriaal? Dat staat hier en updates volgen.
DE VOORSTELLING
Tijdens 2 voorstellingen in april 2023 gaan we met enkele musici, een verteller, een jonge klavecimbel leerling en 70 kleuters maar liefst 350 jaar terug in de tijd en komen terecht in het huis van het meisje Assepoester. Dankzij een toverfee komen we daarna in het paleis van een bedroefde prins, waar we een ongebruikt, oud klavecimbel vinden, helemaal onder de spinnenwebben. Wie brengt de muziek terug in de balzaal van het paleis? Muziek in huis kon alleen maar ter plekke gemaakt worden. Vaak door jonge vrouwen, die op klavecimbel, virginaal of clavichord de huiskamers opvrolijkten met mooie klanken. Alle kinderen helpen mee om de donkere wolken uit het hoofd van de prins te verdrijven met mooie muziek!
UW DONATIE
Ikwil de musici een eerlijke toelage betalen waartoe wordt opgeroepen in de Fair Practice Code van de culturele en creatieve sector. Ook heb ik een budget nodig voor wat materialen, want de kinderen spelen allemaal wolk en ster en er zijn wat kosten voor stoffen voor kostuums, die gemaakt worden door vrijwilligers.















Nieuwste donaties

Stijn
19-04-2023 06:58Muziek, dromen en gevoel bereikbaar maken, juist ook voor wie dat niet zomaar zo is

Marlies van Luin
8-04-2023 08:47Omdat ik het fantastisch vind hoe Aukje zichzelf steeds opnieuw uitvindt en op deze creatieve manier werelden bij elkaar brengt!

John
7-04-2023 16:44Ik ken Aukje en haar man Koning al jaren , ze verdienen het oprecht !