Online muziekles van professionele muzikanten uit de hele wereld
Wat is Gallery of Tones? Gallery of Tones is een internationaal online muziekplatform waar je op verschillende niveaus les kunt krijgen van professionele muzikanten uit de hele wereld. De lessen zijn van de allerhoogste kwaliteit en we hebben bijzondere muzikanten in ons aanbod zitten. Zij kunnen jou als medemuzikant precies die verdieping bieden waar je naar op zoek bent,
Online muziekles van professionele muzikanten uit de hele wereld
Wat is Gallery of Tones?
Gallery of Tones is een internationaal online muziekplatform waar je op verschillende niveaus les kunt krijgen van professionele muzikanten uit de hele wereld. De lessen zijn van de allerhoogste kwaliteit en we hebben bijzondere muzikanten in ons aanbod zitten. Zij kunnen jou als medemuzikant precies die verdieping bieden waar je naar op zoek bent, waar en wanneer je maar wil.
Waarvoor hebben wij jouw steun nodig?
In de afgelopen tijd hebben wij aan het fundament van het platform gebouwd, maar we hebben jouw hulp nodig om verder te kunnen groeien en onze droom werkelijkheid te doen worden! Dankzij jouw bijdrage aan deze Voordekunst-campagne kunnen we de lesprogramma’s en de online leeromgeving verder ontwikkelen. Door jouw verbinding met Gallery of Tones zorg je ervoor dat jij en nog vele andere muzikanten verder kunnen groeien in hun muzikale vaardigheden, én kun jij kiezen uit een van onze waardevolle, muzikale tegenprestaties!
Tegenprestaties
Draag bij aan Gallery of Tones door je alvast in te schrijven voor een of meerdere van onze online cursussen. Of ga voor de speciale bonusmogelijkheden: denk bijvoorbeeld aan een een-op-een masterclass om de finesses van je techniek te verbeteren.
Bekijk onze tegenprestaties aan de rechterkant van deze pagina en steun Gallery of Tones! Of lees hieronder verder over wat Gallery of Tones kan betekenen voor jou als muzikant, en hoe je bijdraagt aan een eerlijk beloningssysteem voor muziekdocenten.

Wat is Gallery of Tones?
Of je nou een beginner of een gevorderde bent, als gedreven muzikant ben je elke dag bezig om nieuwe vaardigheden te leren. Maar waar begin je je zoektocht? Bij wie haal je je kennis? En wat krijgt degene die jou die kennis geeft daarvoor terug?
Gallery of Tones gaat verder waar een gewone muziekschool stopt. Krijg wanneer je wilt en waar je maar wilt les van professionele muzikanten die op hoog niveau meedraaien binnen de muziekwereld. Gallery of Tones biedt allerlei manieren om nieuwe muzikale vaardigheden te leren: van een-op-een workshops tot online lesreeksen. De inhoud van de lessen is afgestemd op je niveau, maar altijd van de allerhoogste kwaliteit.
Bij muziekscholen worden geschoolde docenten naar verhouding meestal maar weinig betaald. Veel geld gaat naar allerlei kosten die weinig met de inhoud van de lessen te maken hebben, en komt in ieder geval niet direct bij de docenten terecht.
Gallery of Tones brengt daar verandering in! Om muziekdocenten van dit niveau eerlijk te kunnen betalen voor hun lessen werken wij via een betere formule. Binnen het verdienmodel van Gallery of Tones staat een eerlijke beloning voor onze docenten voorop.
Door les te nemen bij Gallery of Tones heb je dus dubbele winst: je krijgt op allerlei manieren toegang tot hoogwaardige kennis van gevorderde professionals én je weet dat zij hiervoor eerlijk betaald krijgen.
Online muziekles via Doozzoo
Gallery of Tones werkt samen met Doozzoo. Dit is een online onderwijsplatform dat speciaal ontwikkeld is voor muzieklessen. Van een geweldige geluidskwaliteit tot het op een begrijpelijke en toegankelijke manier in beeld brengen van de instructies op het instrument: Doozzoo is dé toekomst van online muzieklessen. Ervaar het nu en schrijf je in voor een of meerdere van onze lessen! Bekijk de tegenprestaties aan de rechterkant van deze pagina.
Wie zijn onze docenten?
De docenten die de lessen verzorgen bij Gallery of Tones vormen een internationaal gezelschap met gevarieerde achtergrond en expertise. In deze fase van de crowdfundingcampagne lichten we er vier docenten uit waar we de online cursussen van beschikbaar maken. Maak kennis met deze vier docenten en de cursussen die ze geven: Priya Purushothaman (Indiase zang), Anton Goudsmit (gitaar), David Williams-Mitchell (gitaar) en Raymond Honing (fluit en traverso).
Priya Purushothaman – Indiase zang
Priya Purushothaman maakt deel uit van de nieuwe generatie van jonge Hindoestaanse klassieke vocalisten. Zij is gespecialiseerd in de stijl van de Agra gharana, gekenmerkt door kracht, bezieling en speelsheid. Zij heeft bij toonaangevende meesters gestudeerd en is intussen zelf een belangrijke vertegenwoordiger van de Indiase muziekcultuur.
Als docent heeft Priya een lespraktijk voor studenten met verschillende muzikale achtergronden over de hele wereld. Als uitvoerende zangeres werkt Priya ook met muzikanten van andere genres die geïnteresseerd zijn in het verbreden van hun spectrum om technieken van de Indiase klassieke muziek in hun eigen stijl op te nemen. Priya is door de ‘Indiase Raad voor Culturele Betrekkingen’ erkend, en een gelauwerd artiest van ‘All India Radio’.
In deze cursus neemt Priya jou mee in de basics van de Indiase muziek. Je krijgt inzicht in de structuur en verschillende elementen van deze muziekcultuur. Tal van voorbeelden en oefeningen stellen jou in staat om straks deze inspiratie in jouw eigen zang en spel op te nemen.

Anton Goudsmit – gitaar
De Amsterdamse gitarist en componist Anton Goudsmit is een wervelwind van creativiteit, die in staat is het publiek in extase te brengen met zijn onweerstaanbare groove en unieke muzikale persoonlijkheid. Zijn inventiviteit en vrolijkheid maken Anton een veelgevraagd performer; elk concert is een spannende rit voor het publiek, zijn collega’s, en hemzelf…
Anton geeft maar heel zelden face-to-face lessen. Daarom is zijn cursus bij Gallery of Tones een unieke kans voor iedereen die van Anton wil leren. Daarin laat hij zien hoe hij aan zijn eigen stukken werkt en hoe hij zichzelf fit houdt op zijn instrument. Je krijgt een kijk in Anton´s ritmisch concept, prachtige composities voor solo gitaar, en een boost aan inspiratie van een van Nederlands bekendste gitaristen.
“Anton is one of a kind…” … en dit waarderen de collega´s waarmee hij door de jaren heen heeft gewerkt, waaronder Eric Vloeimans, Benjamin Herman, New Cool Collective, Peter Beets, The Bad Plus, John Zorn, Tony Allen, Los Papines, Roy Hargrove, Jan Akkerman, Louis van Dijk, Eric Vaarzon Morel, Stochelo Rosenberg, Andreas Schaerer, Han Bennink en Ernst Reijseger.

David Williams-Mitchell – gitaar
David Williams-Mitchell heeft zijn wortels in Engeland en is opgeleid in jazzgitaar en compositie aan het Berklee College of Music in Boston. Gedurende zijn carrière heeft hij zijn vleugels uitgeslagen naar China. Tijdens zijn docentschap in Beijing ontmoette hij Oeigoerse muzikanten, raakte gefascineerd door hun muziek en vertrok naar Urumqi, de hoofdstad van de Oeigoerse regio, waar hij zes maanden les kreeg van een Oeigoerse tamburspeler.
Vanwege de Chinese onderdrukking van de Oeigoeren moest hij vertrekken uit China. Terug in Amerika kwam hij in aanraking met de Iraanse muziek, en kreeg hij les in sitar van de bekende sitarspeler en componist Nima Janmohammadi. De kennis van de rijke historie Iraanse en Oeigoerse muziek paste hij toe in zijn gitaarspel. Hij wil deze oeroude muzikale tradities bewaren door ze over te dragen aan anderen, en ziet dit ook als een daad van verzet tegen de culturele onderdrukking van Oeigoeren en Iraniërs door de machthebbers.
In zijn cursus gaat hij in op het modale systeem. Een groot deel van de wereldwijde muziek deelt dit gemeenschappelijke systeem voor improvisatie en compositie. Het vormt een raamwerk voor het creëren van muziek die zeer melodisch, ritmisch en textuurrijk is. Het modale systeem is van invloed geweest op de grote Euraziatische muziektradities zoals Maqam, Dastgah, Gregoriaanse muziek en meer.
Modale muziek is zelden het onderwerp van gitaarlessen - die leggen meestal de nadruk op meer harmonische en moderne benaderingen - akkoorden en solo's. In deze cursus put David Williams-Mitchell uit een schat aan kennis van Iraanse en Oeigoerse muziek om je te leren hoe je elke noot en frase zorgvuldiger kunt overwegen - om je melodische spel interessanter en persoonlijker te maken.

Raymond Honing – Fluit en traverso
De Nederlandse fluitist Raymond Honing beweegt zich net zo makkelijk in de wereld van de eigentijdse muziek als in die van de historische uitvoeringspraktijk. Vele componisten hebben werk aan Raymond opgedragen. Hij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.
Raymondis eigenlijk constant bezig om een cirkel rond te krijgen. Hoe verhoudt barokmuziek zich tot eigentijdse muziek? Welke invloed heeft het gebruik van historische instrumenten op de uitvoering en wat betekent dat door de eeuwen heen? Hoe verhouden de verschillende kunstdisciplines zich tot elkaar? En misschien wel de meest essentiële vraag: welke relatie heb ik met mijn instrument?
Die cirkel is ook uitgangspunt in de lessen. Wat betekent jouw instrument voor jou? Hoe kan die fluit betekenisvol worden voor jou? Om in de metafoor van de cirkel te blijven: hoe komt jouw instrument weer bij jou terug?
In deze cursus wordt je geïnspireerd door een sprankelende meesterfluitist met een open geest vol creativiteit. Raymond kent alle stappen van de ontwikkeling als fluitist en kan jou op ieder niveau meenemen in jouw ontwikkeling. Ongeacht repertoirekeuze zullen onderwerpen als toonvorming, articulatie en betekenisvolspelen vaak langs komen. Muziek als taal.

Hoe zien onze lessen eruit?
Online muziekles van een van onze professionals? Gallery of Tones biedt een scala aan mogelijkheden. Wil je op je eigen tempo leren? Dan bieden onze vooraf opgenomen videocursussen de uitkomst. Elke les duurt ongeveer 10 minuten. Verder krijg je uitgebreid oefenmateriaal, waarmee jij een specifiek onderwerp op jouw niveau kan ontdekken en perfectioneren.
Wil je liever een privéles? Dat kan online of fysiek bij een aantal van onze docenten. Voor de online privélessen maken we meestal gebruik van Doozzoo, een platform dat specifiek ontwikkeld is voor muziekles op afstand.
Wat doen we met jouw investering?
Het geld dat we ophalen via deze crowdfundingcampagne op Voordekunst steken we in de verdere ontwikkeling van Gallery of Tones. Het grootste deel van het geld gaat naar een eerlijke betaling van de docenten die in deze fase hun cursussen aanbieden. Verder bouwen we met dit geld aan het versterken van het fundament van Gallery of Tones. We bekostigen er de productie van de video’s mee en ontwikkelen onze website en online leeromgeving verder door.
Naast deze crowdfundingcampagne op Voordekunst, die zich vooral richt op Nederland, Duitsland en België, hebben we ook een internationale campagne op de planning staan. Veel van onze docenten hebben naamsbekendheid in het buitenland, onder andere in India. Door de cursussen op meerdere plekken in de wereld aan te kunnen bieden, zorgen we voor een solide inkomstenbron voor onze docenten.

Stefan Busch – oprichter Gallery of Tones
Gallery of Tones is opgericht door Stefan Busch. Hij is pianist, componist en artistiek leider van Gallery of Tones, gevestigd in Arnhem. Daarnaast is hij actief als muziekcoach. In die rol helpt hij mensen en bedrijven om burn-out te voorkomen.
Muziekcarrière
Hij begon zijn muziekcarrière al vroeg toen hij intuïtief en op gehoor speelde op een ‘honky tonk’ piano die zijn vader op straat had gevonden. Zijn liefde voorjazz, blues, rock en popmuziek was geboren. Op het conservatorium in Amsterdamging zijn liefde voor muziek meer richting onderzoek, experiment en vernieuwing. Na zijn studie daar kreeg hij de kans om met allerlei beroemde Nederlandse jazzmusici te spelen, o.a. in het Amsterdamse Bimhuis.
Van minifestivals naar Gallery of Tones
Al op de middelbare school organiseerde Stefan concerten en minifestivals met live-acts. Dezelfde droom stond ook aan het begin van Gallery of Tones, de stichting die hij na zijn studie op advies van Willem van Manen en Misha Mengelberg heeft opgericht. Het gaf en geeft de mogelijkheid om concerten en projecten voor hemzelf en zijn collega's te realiseren. Stefan is zeer gedreven om met de ontwikkeling van dit online platform professionele freelance muzikanten te helpen om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren!
Pianoles en muziekcoaching
Stefan geeft zowel pianoles aan kinderen en jongeren als aan volwassenen. Hierbij gaat hij altijd uit van de eenvoudige stappen, over het spelen met de vaardigheden die je al hebt. Elke leerling wil een betere pianist worden – maar vooral willen zij muziek maken. En dat kan alleen met stukjes en improvisaties die je makkelijk af gaan. Hij laat zijn leerlingen zien hoe zij tonen tot leven kunnen brengen. Als je maar tijd in het muziek maken blijft steken groeit het vanzelf! Na een jaar ben je al verrast door wat je allemaal geleerd hebt.
Tegenprestaties
Stefan verzorgt een aantal van de tegenprestaties voor deze crowdfundingcampagne. Steun Gallery of Tones en krijg bijvoorbeeld een klankbehandeling, een live of online privé pianoles of doe mee aan een online groepsles ‘Intuïtief pianospelen – veel gevoel met weinig noten’.
Meer informatie over wat Stefan Busch doet vind je op zijn websites:
www.muziekcoaching.nl
www.pianostudioarnhem.nl
www.galleryoftones.com
Nieuwste donaties

Een donateur
17-04-2023 11:50Musici bieden de mensheid toegang tot een dimensie die naar mijn mening niet op een andere manier kan worden bereikt en zeer waardevol is.

jules
4-04-2023 21:20Stefan is een superleuke muziekleraar en kan zeker weten het verschil maken!

Oma
4-04-2023 14:06Ik steun dit mooie initiatief omdat talent dat gedeeld wordt voor iedereen positief is!