Help jij onze split screen shortfilm 'Aan het einde van de dag' te realiseren?
Doneer nu!
Ben je ooit in contact gekomen met iemand die te maken had met mentale gezondheidsproblemen, maar hier niet over durfde te praten? Met deze vraag ben ik mijn onderzoek gestart. Mijn naam is Brian Hulsebos , de regisseur van de afstudeerfilm "aan het einde van de dag". Ik heb zelf in
Help jij onze split screen shortfilm
'Aan het einde van de dag' te realiseren?
Doneer nu!
Ben je ooit in contact gekomen met iemand die te maken had met mentale gezondheidsproblemen, maar hier niet over durfde te praten?
Met deze vraag ben ik mijn onderzoek gestart. Mijn naam is Brian Hulsebos , de regisseur van de afstudeerfilm "aan het einde van de dag". Ik heb zelf in mijn verleden te maken gehad met mentale gezondheidsproblemen. Nu ik in Utrecht woon, merk ik dat er in mijn omgeving een toename is van mensen die ook met mentale gezondheidsproblemen kampen. Deze mensen en mensen uit andere stedelijke gebieden durven hier opener over te communiceren. Dit is een groot verschil met de mensen die hiermee worstelen in dorpen buiten de Randstad en in mijn provincie, Gelderland.
Het verhaal
In deze short film volgen we de dag van een alleenstaande vader en zijn zoon die allebei veel druk ervaren op werk en op school. Als kijker zie je hoe er door deze druk een kloof tussen hen ontstaat.
Andries legt zijn zoon Bas een hoge druk op om op school goed te presteren, terwijl Andries zelf ook door zijn baas veel op zijn bord krijgt. Andries en Bas hebben problemen met angstgevoelens, maar ze reageren hier allebei anders op. Andries krijgt door zijn angst de drang om zich extra hard in te zetten, ten koste van zijn eigen gezondheid. Bas sluit zich juist af en geeft toe aan zijn angst om te falen.
In het verhaal zullen we zien hoe Bas onder druk komt te staan tijdens een belangrijke toets en hoe zijn angst hem het laat verpesten. Ook zien we dat Andries in zijn werk dreigt te verdrinken, omdat hij te vaak ‘ja’ heeft gezegd. Aan het einde van de dag zien we hoe de twee samenkomen, en wat deze hectische dag doet met hun onderlinge relatie.

Het doel
Het doel van deze afstudeerfilm is het bereiken van open communicatie rondom mentale gezondheidsproblemen gericht op de gebieden buiten de randstand en buiten de stedelijke ringen. Ik heb zelf gemerkt dat hier het stigma op deze communicatie nog erg aanwezig is en mensen er niet over durven te praten. Zelf heb ik het van dichtbij meegemaakt, maar ik heb om mij heen gemerkt dat dit voor andere ook herkenbaar is.
Door deze film te maken wil ik jong en oud uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan over mentale gezondheidsproblemen. Hierdoor hoop ik dat ze zich niet alleen voelen en dat ze zich op deze manier mogen uiten.

Split screen
In deze film zullen de overeenkomsten en verschillen tussen Andries en Bas worden benadrukt door gebruik te maken van een split-screen formaat. Aan de linkerkant van het scherm zien we de dag van Bas, aan de rechterkant die van zijn vader. De fysieke lijn tussen deze twee perspectieven op het scherm versterkt ook de symboliek van de emotionele barrière tussen de twee, en de bubbels waar ze allebei in leven.

Meet our crew:

Ons project steunen? Dat kan! Doneren kan via deze pagina, maar u kunt ons ook zeker ook op andere manieren helpen. Het (online) delen met familie en vrienden word ontzettend gewaardeerd en helpt ons ook enorm. Blijf op de hoogte via onze Instagram; @aanheteindevandedag
Nieuwste donaties

Een donateur
10-03-2023 20:54Aandacht vermindert de eenzaamheid van jongeren met mentale problemen zoals mijn dochter.

Een donateur
10-03-2023 09:52Super mooi dat je dit doet Brian!

Sarah Mulders
9-03-2023 21:08Prachtig initiatief. Succes!!