Help ons met het maken van een documentaire over gestrande walvisachtigen!
Wij zijn 5 filmstudenten die in het tweede jaar zitten van onze opleiding op de Dutch Filmers Academy in Eindhoven. Wij zijn beginnende filmmakers met een enorme passie voor bewegend beeld en hebben ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met SOS Dolfijn! Deze documentaire willen wij graag maken om meer kennis door te geven aan mensen die niet veel weten
Help ons met het maken van een documentaire over gestrande walvisachtigen!


Wij zijn 5 filmstudenten die in het tweede jaar zitten van onze opleiding op de Dutch Filmers Academy in Eindhoven. Wij zijn beginnende filmmakers met een enorme passie voor bewegend beeld en hebben ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met SOS Dolfijn! Deze documentaire willen wij graag maken om meer kennis door te geven aan mensen die niet veel weten over de stranding van een aangespoeld dier. Tess kwam met dit concept en kreeg meteen enthousiaste reacties, zo hebben we een speciaal team gevormd waarmee we deze documentaire waar kunnen maken!
Wie doet wat in team PPAP-250?:
Tess Geerts:
- Regisseuse
- Producer
- Contactpersoon SOS Dolfijn
Kas Smeets:
- First AD
- Producer
Bjorn van Wijk
- Camera
- Grafisch ontwerp
Manar El Azaar:
- Geluid
- Financiën
Shay Cramer:
- Camera
- Montage

Wij willen met deze documentaire laten zien waarom SOS Dolfijn zo belangrijk is voor alle walvisachtigen die aanstranden. Dit gaan wij doen door een 3-luiks documentaire te maken waar wij vertonen hoe het proces van een stranding tot de vrijlating gaat en hoe het personeel met deze dieren omgaat. Het wordt een informatieve documentaire met een draai van een realityserie. We gaan de dieren tot in detail volgen tijdens hun weg naar herstel.
Deze documentaire wordt ook verspreid door SOS Dolfijn aan middelbare scholen, zo kunnen jongeren ook meer kennis opnemen over deze dieren en kunnen ze meer te weten komen over belangrijke stichtingen zoals SOS Dolfijn.
De naam PPAP-250 klinkt best wel apart, maar het heeft een betekenis. PP staat voor de code van het dier en AP staat voor Anna Paulowna, de plek waar SOS Dolfijn nu gevestigd is. Het getal is het patiëntnummer van het dier.

Bij SOS Dolfijn is het net een Intensive Care, de dieren die daar aanwezig zijn kunnen ziektes meedragen die ook een gevaar kunnen zijn voor de mens. Wij als mensen hebben ook ziektes die wij meedragen en zelfs kunnen overdragen aan zieke bruinvissen, hierdoor moeten wij steeds in groepjes van twee deze documentaire opnemen en onszelf goed wassen en reinigen voordat we naar binnen gaan.
Wij gaan de dieren zo rustig mogelijk opnemen, we moeten zo stil zijn dat de dieren niet eens merken dat we er zijn. We gaan ze namelijk volgen op de operatietafel en andere plekken waar er serieus gewerkt moet worden. Deze beelden zorgen ervoor dat iedereen kan zien hoeveel deze vrijwilligers voor deze dieren betekenen, zij zijn namelijk de mensen die de dieren een tweede kans in het leven geven.
Het welzijn van de dieren staat bij ons op nummer 1, hierdoor zullen wij heel flexibel en creatief moeten zijn om de beelden te krijgen die we willen zonder de dieren en de vrijwilligers te storen.

Om dit project te realiseren hebben wij een begroting gemaakt, dit hebben wij zo klein mogelijk gehouden. Met het budget dat wij hebben opgezet kunnen wij alle kosten dekken die wij nodig zullen hebben; zoals reiskosten, apparatuur en catering. De donaties zijn hard nodig en ze gaan ons enorm helpen bij dit impactvolle project! Alle overgebleven donaties zullen wij zelf als groep volledig doorgeven aan SOS Dolfijn.

Begin zomer zullen wij een vertoning hebben voor deze documentaire, alle donateurs zijn van harte welkom om daar bij te zijn! Verdere details en persoonlijke uitnodigingen volgen nog.
Mocht u vragen hebben over dit project dan kunt u ons bereiken op deze plekken:
Email: [email protected]
Instagram: https://www.instagram.com/ppap_250/
Alvast bedankt,
Team PPAP-250
Nieuwste donaties

Gerard Popkema
16-01-2023 12:08Goed initiatief!

Pentacs bv: Peter Kluiters
12-01-2023 12:42Goed initiatief

Anke Boerstra
11-01-2023 16:14Een mooi initiatief!