Bon Dia, Goeiemorgen! Ik vraag namens ons team uw donatie om deze bijzondere kinderliedjes uit mijn jeugd door te geven aan nieuwe generaties (school) kinderen.
Dit willen we doen door middel van een tweetalig educatief project voor alle scholen op Curaçao en uitgevoerd door lokale musici. Hoe? Dat kunt u allemaal lezen hieronder.
U kunt al met me meezingen https://www.youtube.com/watch?v=SYKpTIH12SE
En wilt u meer weten over mij en waar we binnenkort gaan spelen dan kunt u kijken op mijn Facebook pagina Instagram of op mijn website www.izalinecalister.com
Bon dia, goeiemorgen is een educatief muziekproject voor schoolkinderen van 3-9 jaar op Curaçao. Dit initiatief komt voort uit de al langer bestaande, intensieve samenwerking tussen theatermaker, muzikanten arrangeur Thijs Borsten en de van Curaçao afkomstige zangeres en songwriter Izaline Calister. Samen hebben ze het liedjesboek Bon dia, Goeiemorgen gemaakt. Dit bestaat uit 23 traditionele kinderliedjes uit Curaçao, Bonaire en Aruba die ze hebben verzameld, laten vertalen door kinderboekenschrijver Koos Meinderts en in nieuwe arrangementen op cd opgenomen.
Thijs en Izaline hadden bij het het ontwikkelen van dit liedjesboek een muzikaal en een maatschappelijk doel. Bij 80 % van de Curaçaose studenten die hun studie in Nederland niet afronden, ligt de oorzaak in een taalachterstand. Door bekende Curaçaose kinderliedjes tweetalig op te nemen brengen we kinderen speels en op een positieve manier in aanraking met de Nederlandse taal en omgekeerd.
Wat gaat er gebeuren?
We hebben met de Nederlands-Curaçaose organisatie De Cultuurkameleon een plan ontwikkeld om op een goede manier met deze muziek in de klas te werken en zo een duurzame impuls te geven aan het (muziek)onderwijs op Curaçao.
In samenwerking met lokale schoolbesturen en verschillende lokale musici worden trainingen aan onderwijzers in combinatie met gastlessen aangeboden.
De leerkrachten worden voor het geven van muziekles bijgeschoold om er het maximale eruit te halen. De liedjes zijn in het Nederlands en Papiamentu en vaak een combinatie van beide in een liedje. Hierdoor kan ook op een speelse manier aan tweetaligheid worden gewerkt in de klas.
Dit project wordt reeds ondersteund door Méér Muziek in de klas die vanuit het Muziekopleidersakkoord werken aan het ontwerp van de lessen door een scholingstraject op Bonaire, Curaçao en Aruba onder leiding van Roeland Vrolijk (docent muziekdidactiek) en met pabo- en conservatoriumstudenten van verschillende opleidingen in Nederland i.s.m. de Universiteit van Curaçao en de IPA op Aruba.
Voor wie is deze crowdfunding?
"Onze crowdfunding wordt ingezet in aanvulling op de fondsenwerving voor dit educatief muziekproject. Hiermee willen we mogelijk maken dat juist de lokale musici van Curaçao naar zoveel mogelijk scholen op Curaçao kunnen om op te treden met de liedjes uit Bon Dia,Goeiemorgen en daar ook gastlessen te geven. We werken hiervoor samen met verschillende lokale musici onder leiding van Randal Corsen; het neusje van de zalm op muzikaal Caribisch gebied"
***UPDATE* *Wij zijn verheugd te melden dat we ons gestelde streefbedrag hebben gehaald! Echter loopt de fondsenwerving minder goed dan gehoopt dus hebben we daarom besloten om een nieuw streefbedrag te stellen, Hiermee kunnen we meer optredens door de musici op de scholen in Curaçao verzorgen,