WAT IK NIET VERGEET | Documentaire
Doneer nu en help ons het verhaal van Joeri over zijn dementie te vertellen.
Joeri Bakker, een man vol humor en goede praatjes kreeg op jonge leeftijd de diagnose Lewy Body, 1 van de (ruim) 50 andere soorten dementie. Wat doet het kwijtraken van zijn identiteit met de familiedynamiek en wat kan en wil hij nog?
Een film over dementie op jonge leeftijd.
WAT IK NIET VERGEET | Documentaire
Doneer nu en help ons het verhaal van Joeri over zijn dementie te vertellen.
Joeri Bakker, een man vol humor en goede praatjes kreeg op jonge leeftijd de diagnose Lewy Body, 1 van de (ruim) 50 andere soorten dementie. Wat doet het kwijtraken van zijn identiteit met de familiedynamiek en wat kan en wil hij nog?
Een film over dementie op jonge leeftijd. Volg hier onze Instagrampagina!

Het verhaal
In deze documentaire volgen we Joeri, voormalig copywriter. Helaas kreeg hij op 61 jarige leeftijd bevestigd dat hij Lewy Body heeft, een vorm van dementie waarbij ook hallucinaties en symptomen van Parkinson komen kijken. Ondanks zijn dementie staat hij nog altijd bekend om zijn creativiteit, vermogen om te relativeren en bijzondere kijk op de wereld. Ook zijn dementie bekijkt hij zoveel mogelijk van de positieve kant. Het heeft hem naar eigen zeggen meer vrijheid gegeven in zijn creatieve ontwikkeling. Schrijven en schilderen is nu anders dan voorheen, alsof hij een "nieuwe taal en stijl heeft ontdekt". Hij wil de wereld laten zien wat er nog wél kan als je dementie hebt, hoe leuk het leven nog kan zijn. Maar zo rooskleurig is het niet altijd. Verdriet en machteloosheid spelen een grote rol in zijn omgeving. Zijn twee zoons Abel (23) en Jim (19) raken langzaam hun vader kwijt en Annet haar geliefde. Welke impact heeft de dementie op de familiedynamiek en wat staat hun te wachten in de nabije toekomst?
Wie zijn wij?

Wij zijn Inez Kort en Eva Dullaart en delen een passie voor creativiteit, film en journalistieke onderwerpen. Precies een jaar geleden werd dit filmplan voor deze documentaire gepitcht en geselecteerd. Afgelopen februari leerden wij elkaar kennen en vormden we een duo voor de aankomende maanden. Na een maand vol lange dagen op school om alle theorie in ons op te nemen, is het nu tijd om het zelf te doen. Na voorgesprekken met de hoofdpersonen en filmlocaties, staat de maand april volgepland met draaidagen en alles wat daarbij komt kijken. Wij hebben er enorm veel zin in!
Waarom deze documentaire?
De kans is 1 op 5 dat iemand in zijn of haar leven dementie krijgt en toch is er nog geen middel gevonden om deze ziekte tegen te gaan. Bij dementie denken we vaak meteen aan oude mensen, die als kasplantjes in een tehuis zitten wachten op het einde van hun leven. We betrekken hun niet meer bij een situatie of gesprek, want ze snappen het toch niet of vergeten het straks vast weer... Juist dit beeld van dementie willen wij veranderen. Wat kan er allemaal nog wél? Met deze documentaire willen we enerzijds laten zien welke verdrietige impact dit heeft op een jong gezin, maar anderzijds hoe vol het leven nog kan zitten voor iemand met dementie.
Help ons!
Om deze documentaire mogelijk te maken is jouw hulp hard nodig! Voor de productie zijn wij geld kwijt aan bijvoorbeeld apparatuur en het samenwerken met een componist. Voor de post-productie moeten wij (o.a.) professionals inhuren voor de audionabewerking, kleurcorrectie, ondertiteling en vertaling. Help jij ons ons doelbedrag te behalen?
Nieuwste donaties

Een donateur
27-04-2022 09:31❤️

Een neus voor ….
13-04-2022 20:45Joerie is voor mij van grote betekenis geweest bij mijn eerste creatieve project en ik hou van Annet en haar gezin!

Jeroen Henneman
13-04-2022 18:17Youri