Buro Eetkunde Wij zijn Buro Eetkunde. Op onze site Supplement schrijven we lange stukken over leuke mensen die lekker eten en drinken maken; over chefs en gastheren en -vrouwen en van sommeliers tot producenten. We hebben een hele lijst met bijzondere mensen met prachtige verhalen, die hun ambacht voor ons nog interessanter en mooier maken. En die verhalen geven wij graag door. We maakten er al een aantal die je hier kunt

Buro Eetkunde
Wij zijn Buro Eetkunde. Op onze site Supplement schrijven we lange stukken over leuke mensen die lekker eten en drinken maken; over chefs en gastheren en -vrouwen en van sommeliers tot producenten. We hebben een hele lijst met bijzondere mensen met prachtige verhalen, die hun ambacht voor ons nog interessanter en mooier maken. En die verhalen geven wij graag door. We maakten er al een aantal die je hier kunt lezen.
Dit is de manier waarop wij verhalen willen maken maar goede, onafhankelijke journalistiek kost tijd en geld. Daar kan jij ons bij helpen!
Tijd, omdat we - in een wereld waar alles snel en kort moet - mensen graag uitgebreider spreken. Wij houden zelf niet van korte stukjes, maar gaan graag de diepte in.
Geld hebben we nodig om de verhalen uit te werken en te publiceren. We gaan er ook wat verder mee uit de buurt, naar bijzondere plekken en mensen. Dichtbij naar de beste ijsmaker ter wereld, die gewoon in Utrecht werkt, maar ook naar een filosofische chef in Zeeland, een wijnmaakster in Flevoland en een rebelse chef in Tilburg.
We maken een website waarvan het vormgeven en bijhouden ook kosten meebrengt. En om onze langere teksten ‘hapklaar’ te houden, kruiden we ze met mooie illustraties van de getalenteerde illustrator Menah Wellen.
Wie zijn wij?
Buro Eetkunde bestaat uit Irene de Bruijne en Guus Thijssen. Het is een klein Buro met een Groots doel: de prachtige verhalen vertellen van de bijzondere mensen die ons eten maken. Dat doen we voor een specifieke groep geïnteresseerden, maar wel op een toegankelijke manier.
We doen dat nog niet zo lang. Wij mijden de commerciële weg die voor dit soort projecten vaak bewandeld wordt. Onze kracht moet juist liggen in onafhankelijkheid, dus branded content en dergelijke constructies zijn niet relevant. Wij willen volledig vrij zijn om de mooiste verhalen te kiezen, los van commerciële belangen.
Hoe steun je onze crowdfunding?
Je kan ons al steunen vanaf 1 euro per artikel. Voor 15 euro kunnen wij dus nog 15 verhalen maken.
En daarnaast willen we een deel van onze ideeën exclusief aan jullie als supporters aanbieden en niet op onze website zetten. Door jullie en onze gecombineerde interesses en ervaring, ligt het maken van recepten voor de hand. Dat gaan we dus ook doen, maar uitsluitend met de chefs waar we over schrijven. We ontfutselen hen hun beste tips & trucs en zelfs smaakmakers uit hun keukens.
Wat steun je dan?
Onafhankelijke stukken, die we zo lang kunnen maken als het verhaal nodig heeft.
De mooiste illustraties van Menah Wellen die elk verhaal inkleuren.
Reiskosten zodat we niet blijven hangen in bubbels waar al zoveel over geschreven wordt
Een goed onderhouden up-to-date website, zodat we onze verhalen toegankelijk en op hun best aanbieden.
Over ons
Irene de Bruijne
Ik werk al jaren als culinair journalist, redacteur en kookboekenmaker. Ik schreef eerder ondere andere voor Elle Eten, Bouillon! Magazine, Het Parool, Tummie Magazine en Viva. En ik werkte voor verschillende uitgeverijen aan boeken van auteurs zoals Yotam Ottolenghi en Yvette van Boven.
Ik heb in m’n leven al meer dan 1000 recepten gelezen, getest en geredigeerd. En ik reisde binnen- en buitenland door, op zoek naar de beste verhalen over bijzondere producten en mensen. Met Supplement wil ik dat nu eens doen op mijn eigen voorwaardes. Zonder restricties van een maximaal aantal woorden om nu echt eens alle geheimen van hun keukens te onthullen.
Guus Thijssen
Ik begon in de keuken, groeide door tot event-organisator en kwam daarbij achter mijn echte drijfveer: de gastronomische verhalen van restaurants vertellen en hen verbinden. Onder de naam Guustronomie organiseer ik sinds 2016 dinerseries waarbij verschillende restaurants samen een uniek menu verzorgen. Bij het Grote Groente Circus staan groenten centraal en tijdens het 010/020 diner koken restaurants uit beide grote steden samen met steeds een ander thema.
Echt mooie, diepere verhalen schrijven over die restaurants is iets dat ik heel lang heb willen doen, maar waar ik niet altijd de juiste vorm voor kon vinden. Met Supplement heb ik die wél en kan ik eer betonen aan al die mooie mensen die ik heb leren kennen.

Nieuwste donaties

Brocante Keuken
1-04-2022 06:46Voor Irene!.. een top redactrice

Brocante Keuken
1-04-2022 06:44Voor Irene!… Een top redactrice

Lonneke
30-03-2022 06:27Jullie verhalen brengen de betekenis van eerlijk eten tot leven aan de hand van herkomst én schept daarmee toekomst.