Een cultuurclash tussen twee vrienden die op een verschillende manier kijken naar een hallucinatie: visioen of psychose? Rêverie gaat over twee vrienden, Tijn en Ben. Samen zijn ze opgegroeid in een klein dorpje in het zuiden van het land, nu studeren ze beiden in Amsterdam. Ben zegt een visioen te hebben gehad, maar Tijn denkt dat zijn vriend aan het begin staat van een psychose. Het verhaal begint op het
Een cultuurclash tussen twee vrienden die op een verschillende manier kijken naar een hallucinatie: visioen of psychose?
Rêverie gaat over twee vrienden, Tijn en Ben. Samen zijn ze opgegroeid in een klein dorpje in het zuiden van het land, nu studeren ze beiden in Amsterdam. Ben zegt een visioen te hebben gehad, maar Tijn denkt dat zijn vriend aan het begin staat van een psychose. Het verhaal begint op het moment dat Ben wakker wordt met een nieuw visioen. Het eerste dat hij doet is Tijn bellen, want wat Ben heeft gezien heeft namelijk met Tijns’ lot te maken. Tijn wordt hierdoor voor het blok gezet: gaat hij mee met de gedachten van zijn beste vriend of doet hij wat volgens hem het beste is voor Ben?

MOTIVATIE VAN DE REGISSEUR
Mijn Nigeriaanse roots hebben me geïnspireerd om op een andere manier naar hallucinaties en psychoses te kijken en deze niet alleen maar als ziektebeeld te beschouwen.
Vorig jaar heb ik van dichtbij kunnen zien hoe een existentiële crisis je denken kan beïnvloeden. Ik denk dat iedereen wel eens een voorgevoel heeft gehad over iets, maar wanneer wordt het een visioen? En wat gebeurt er als dat beeld blijkt te kloppen? Zal je worden gezien als een gek of als de messias?
In meerdere culturen wordt er ruimte gegeven aan dit type gedachten en gevoelens. Dit zorgt voor een open en interessante blik.
Als je daarentegen iemand als psychotisch beschouwt zegt dat iets over jezelf en hoe je de werkelijkheid ziet. Tijn begint na de confrontatie met Bens’visie te twijfelen over zijn eigen perceptie van de werkelijkheid. Misschien is het allemaal niet zo zwart-wit zoals hij dacht, maar kan de visie van Ben ook waarde hebben. Dat is precies wat ik met dit verhaal wil vertellen.
- Dwight Fagbamila

We hebben nog geld nodig om ons budget aan te vullen, zodat we deze film kunnen maken. We hebben al een hele gemotiveerde cast en crew om ons heen verzameld, die de film graag willen maken. Ze zijn bereid om dat te doen voor een lagere fee dan ze normaal krijgen. Desalniettemin is er natuurlijk wel geld nodig voor bijvoorbeeld opnameapparatuur, locaties, catering- en reiskosten. We kunnen uw steun dus heel goed gebruiken: groot of klein! Daar tegenover stellen wij een aantal rewards: om u te bedanken en om u onderdeel te maken van het maakproces van de film. Het is een cliché, maar echt waar: film maken doe je samen.
Als u interesse heeft om ons facilitair te helpen, is dat ook zeer welkom! Dan kunt u contact opnemen met Julia Rombout via [email protected].

QUOTE DIE DE FILMMAKER INSPIREERDE
‘IT IS ONLY IN THE 20TH CENTURY THAT HALLUCINATIONS HAVE BEEN DESCRIBED AS EXCLUSIVELY THE SIGN OF AN ILLNESS. AS A RESULT, THE TERM “HALLUCINATION” CAN CARRY STIGMA’
– Leudar I Thomas P – Voices of Reason, Voices of Insanity: Studies of Verbal Hallucinations