Wauw! We hebben de 100% gehaald! Met ons nieuwe doel willen we een geluidsstudio huren om de voice-over teksten op te nemen. Help je mee?
Maankalf wordt een podcast in zes delen. Te beluisteren via alle bekende podcast kanalen. Voor de promotie, soundtrack en distributie hebben we nog geld nodig. Help mee en gun deze poëtische thriller een groot publiek!
Wat
Wauw! We hebben de 100% gehaald! Met ons nieuwe doel willen we een geluidsstudio huren om de voice-over teksten op te nemen. Help je mee?
Maankalf wordt een podcast in zes delen. Te beluisteren via alle bekende podcast kanalen. Voor de promotie, soundtrack en distributie hebben we nog geld nodig. Help mee en gun deze poëtische thriller een groot publiek!
Wat houdt het project in?
Ik ben Bert Hana theatermaker en acteur uit het Limburgse Heuvelland. Het afgelopen jaar heb ik geschreven aan de tekst voor Maankalf. Het is een donker sprookje geworden dat gaat over verdwalen tussen feit en fictie. Afgelopen zomer heb ik verschillende tekstfragmenten uitgeprobeerd voor een live publiek. Het script is klaar en nu wil ik het dolgraag met acteurs gaan opnemen. Het wordt geen klassiek hoorspel en ook geen radioreportage, maar iets ertussenin, vandaar de keuze voor de term podcast.

Wie maken Maankalf?
- Bert Hana, regie/tekst/spel
- Sytske van der Ster, spel
- Tom Swart, soundtrack
- Reinier Hameleers, geluid/mixage
- Dagmar van Wersch, ontwerp poster
Wat is het verhaal?
Maankalf vertelt het verhaal van Maus, een autistische jongen die al een jaar thuis zit en de grip op de realiteit kwijt is. Hij raakt ervan overtuigd dat de buurtsuper een geheim genootschap is dat een nieuw land wil gaan stichten. In de folders van de buurtsuper ziet hij geheime boodschappen die hem aansporen om zijn spullen te pakken. Overtuigd van deze missie gaat hij op weg naar zijn 'beloofde land'.
De bezorger van die folders Joris Klaafman is inmiddels gefascineerd geraakt door die jongen en besluit Maus te gaan zoeken. Maar hoe vind je iemand die niet gevonden wil worden? Het verhaal speelt zich af in de Nederlandse en Belgische provincie Limburg.
Wat is het doel van de podcast?
De Podcast benadert een actueel thema en laat de poëzie en pijnlijke schoonheid zien van deze tijd. Door het gedeeltelijk fictief te maken en de hoofdpersoon te laten verdwalen in een niet bestaande theorie, wil ik de luisteraar met meer afstand naar het onderwerp laten kijken. Anderzijds zoomt de podcast in op twee individuen waardoor je juist de mens gaat zien en niet de groep die zij vertegenwoordigen.
Wat is echt en wat is nep? Met dit urgente thema en de speelse vorm hoop ik een eigenzinnige Podcast neer te zetten die beklijft. Een podcast die uitnodigt om vanuit verschillende invalshoeken het gesprek aan te gaan.

Waarom een crowdfunding?
Om met Maankalf een groot publiek te bereiken zal de podcast gratis te beluisteren zijn via alle bekende podcast kanalen. We hebben al geld gekregen van het NORMA Feniks Fonds en voor het resterende bedrag doen we een beroep op jullie, ons publiek. Het geld zal besteed worden aan:
- Het componeren en inspelen van de soundtrack van Maankalf.
- De promotie van de podcast door middel van flyers, posters en online.
- Het organiseren van een life evenement.
- De distributie van de podcast.
Een live evenement
Graag wil ik eind april '22 een thema-avond organiseren in Maastricht. Bij dit evenement zal aan de hand van een aantal fragmenten uit de podcast gediscussieerd worden over de thematiek van Maankalf. Daarvoor zullen drie relevante gasten uitgenodigd worden en zal het publiek gevraagd worden om deel te nemen aan de discussie. De avond zal afgesloten worden met een live uitvoering van de soundtrack en een première drankje.
Geïnteresseerden kunnen hun mailadres achterlaten op:
[email protected]

Wie is Bert Hana?
Het werk van Bert Hana begeeft zich op het grensvlak van fictie en documentair en was eerder te zien op Oerol, Theaterfestival De Parade en het documentaire festival IDFA. Hij maakte in 2013 de documentaire '#Alleman', een hommage aan de iconische film van Bert Haanstra uit 1963. '#Alleman' was te zien in filmhuizen en werd live gecreëerd met beelden afkomstig van Google Streetview. Met zijn dia-performance 'Papadag' won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award. Hij speelde deze voorstelling in New York, Praag en Zuid-Afrika.
Als acteur is hij o.a. te zien in de kinderfilm De Piraten van Hiernaast en het jeugdprogramma Zin in Zappelin waar hij de vaste rol van Postbode Bert speelt.
Bekijk HIER de uitzending van LEX Ontmoet van RTV Parkstad.
Steun ons!
Help ons mee dit project te realiseren. Steun ons en deel deze pagina met je vrienden! Dat kan heel makkelijk door boven aan deze pagina op de verschillende icoontjes te klikken.
#maankalf
Wil je op de hoogte blijven?
Dan kun je ons volgen op:
En voor meer informatie kijk je op de Website
Podcasts beluisteren: hoe doe je dat? klik HIER
credits filmpje
muziek: The Trumpeteers, little wooden church
afkomstig van de website: Free Music Archive
stockfoto's en animaties zijn afkomstig van de website Pixabay
Dank je wel! :-)
Nieuwste donaties

Maartje
7-03-2022 20:54Omdat je mooie dingen maakt en omdat Dagmar ook een speciaal plekje in mijn hart heeft, steun ik jullie graag ❤️

Ingrid Gerritsen
7-03-2022 10:42Kunst is belangrijk voor iedereen!

Iemand
5-03-2022 16:56Ik vind alles leuk wat Bert maakt!