HELP ONS DE DEELNAME VAN PATIËNTEN EN MANTELZORGERS AAN HET ORATORIUM ALZHEIMER MOGELIJK TE MAKEN. DONEER NU!
In 'Alzheimer' proberen we de ziel van de ziekte dementie te raken. In het oratorium schitteren niet alleen bekende solisten zoals Fenna Ograjensek en Suzan Seegers maar óók mensen met dementie en hun naasten. Tenminste, als u ons daarbij een beetje helpt.
'Alzheimer' gaat op 2 september in premiè
HELP ONS DE DEELNAME VAN PATIËNTEN EN MANTELZORGERS AAN HET ORATORIUM ALZHEIMER MOGELIJK TE MAKEN. DONEER NU!
In 'Alzheimer' proberen we de ziel van de ziekte dementie te raken. In het oratorium schitteren niet alleen bekende solisten zoals Fenna Ograjensek en Suzan Seegers maar óók mensen met dementie en hun naasten. Tenminste, als u ons daarbij een beetje helpt.

'Alzheimer' gaat op 2 september in première in Parkstad Limburg Theater Kerkrade tijdens Cultura Nova en is daarna nog te zien in de theaters van Valkenburg (Openluchttheater, 5/9), Venray (9/9), Roermond (11/9), Maastricht (Muziekgieterij, 15/9), Sittard (16/9) en Venlo (21/9). De productie wordt gemaakt ter ere van het twintigjarig bestaan van Alzheimer Centrum Limburg.
Dementie in het theater
'Alzheimer' gaat over de meest voorkomende vorm van dementie die steeds meer mensen treft en waarvoor nog geen geneesmiddel gevonden is. Wat gaat er om in het hoofd van de zieke, welke beproevingen moet de partner doorstaan, hoe gaan mantelzorgers met de situatie om? Maar ook: voor welke uitdagingen zien onderzoekers zich geplaatst? Ook daar zijn er twijfels, frustraties, teleurstellingen.
Hoop als rode draad
Toch gloort er licht aan de horizon. Door vernieuwend onderzoek worden op het gebied van preventie en behandeling de laatste jaren belangrijke stappen gezet. Een beter leven mét dementie is mogelijk. Er is dus hoop! Vandaar dat de compositie ‘Hoop’ van Louis van Dijk – hij was de laatste jaren van zijn leven alzheimerpatiënt − als rode draad door het oratorium loopt.

Vier sterren
Het idee komt van schrijver en directeur van Openluchttheater Valkenburg Jos Frusch. Hij ontving lovende kritieken voor zijn vorige oratorium In het zicht van de Vrijheid, dat in De Limburger met 4 sterren werd gewaardeerd door recensent Maurice Wiche.
'Alzheimer' is geschreven voor vier zangsolisten, een verteller, een instrumentaal ensemble en een kamerkoor. Speciaal voor de voorstelling is bestaande muziek (van aria tot popsong tot filmmuziek) gearrangeerd. Ook dit keer tekent Jos Frusch voor teksten van de zangers en de verteller. Hij werkt opnieuw samen met regisseur Sybrand van der Werf, dirigent Frenk Rouschop, pianist/repetitor Steven van Kempen en arrangeur Hans van der Heide. Ook een deel van de cast keert terug.
De cast
'Alzheimer' wordt uitgevoerd door Rob Reyners: patiënt, Suzan Seegers: partner / thuiszorg, Fenna Ograjensek: huisarts / jonge onderzoeker, Vincent Kusters: casemanager dementie / hoogleraar, Rufus Hegeman: verteller. De productie is in handen van het Productiehuis Limburg i.s.m. Alzheimer Onderzoeksfonds Limburg.
.
Patiënten op het toneel
Om dit bijzondere project waar te kunnen maken, hebben we al van diverse kanten steun ontvangen. Maar we zijn er nog niet! Deze crowdfundingsactie is bedoeld om het mogelijk te maken dat patiënten en mantelzorgers kunnen meewerken aan de voorstelling, achter de schermen, maar ook op de bühne. Denk aan het vervoer en de begeleiding, maar vooral ook aan de productie van een aantal filmpjes die onderdeel uitmaken van de voorstelling.
Met uw steun helpt u ons om hun en onze droom uit te laten komen. Mensen met alzheimer horen erbij! In onze samenleving en op het podium. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.
Nieuwste donaties

Een donateur
5-08-2021 14:18Een geweldig project in 7 Limburgse Theaters met dit zeer belangrijke maatschappelijke thema in de hoofdrol! Heel mooi.

Els Offermans
28-07-2021 18:32Er moet iets gedaan worden zodat dit kan stoppen........

Een donateur
27-07-2021 16:19Geweldig initiatief !!!