Omroep Gelderland

partner voordekunst

 

Omroep Gelderland en voordekunst werken samen om Gelderse documentaires te ondersteunen. Gelderse filmmakers of filmmakers die een documentaire draaien in Gelderland maken via voordekunst kans op een bijdrage aan hun crowdfunding campagne van Omroep Gelderland van 30% van het streefbedrag (maximumbijdrage is € 5.000 per project). 

 

Criteria en voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de matchfundingsbijdrage moet de documentairemaker (regisseur of producent) een crowdfundingcampagne starten via voordekunst en gaan draaien in Gelderland en/ of in Gelderland wonen. Het project moet daarnaast voldoen aan de volgende criteria: 

  • De documentaire voldoet aan de kwalitatieve eisen van Omroep Gelderland, waarbij wordt gekeken naar vakmanschap, oorspronkelijkheid, zeggingskracht en staat van dienst.
  • De documentaire is interessant voor Gelders publiek: het onderwerp is uniek of urgent, vertelt iets over de Gelderse (of streekgebonden-) identiteit of draagt bij aan verbinding in de ruimste zin van het woord.

Succesvolle campagnes mede dankzij de steun van Omroep Gelderland

Bekijk project

Omroep Gelderland

Provincie Gelderland

SLIPJACHT, een korte documentaire

Ga mee op avontuur in SLIPJACHT, een korte docu (15 min) over een eeuwenoude en spectaculaire traditie.

Bo & Malou
Bo & Malou
Documentairemakers

Wij, Bo van der Meer en Malou Wagenmaker, zijn een filmmakersduo. Eerder maakten wij de korte documentaires 'Torenhoog' en 'Cheek to Cheek'.

5 projecten gesteund

Heb jij een goed idee?
Wij denken graag mee!

Stuur jouw idee in

Geheel vrijblijvend, je ontvangt binnen twee werkdagen advies!

Lees meer over de samenwerking en crowdfunding

© 2024