Summer School voordekunst

Summer School voordekunst

Deze zomer organiseert voordekunst, hét crowdfundingplatform voor de creatieve sector, een tweedaagse Summer School!

Midden in de zomer kom jij als (potentiële) maker twee dagen naar Amsterdam om alles te leren over crowdfunding en je campagne vorm te geven. In een tweedaagse, gevuld met: presentaties, excursies, een canvassessie, intervisie, borrels en een afsluitende barbeque, kom je tot de kern van al fondsenwervend publiek betrekken.

Bestel direct je kaarten via Eventbrite.

Het programma:

Dag 1

We beginnen met een geweldig ontbijt bij Hotel V, om de hoek bij voordekunst. Nadat we elkaar hebben ontmoet gaan we naar voordekunst HQ (ons kantoor met workshopruimte én tuin) voor een algemene presentatie over crowdfunding en voordekunst.

Voordat we beginnen aan het middagprogramma is er een goede lunch op kantoor. We stappen daarna in de tram of op de fiets en gaan op bezoek bij twee succesvolle crowdfunders. We beginnen met een goede bak koffie op een bijzondere locatie. Hier vertelt Gijs van den Berg over zijn succesvolle project Gewoon Koffie. Daarna gaan we naar het Westergasterrein waar TonTon in de Zon plaatsvindt. Serdar Tonkas vertelt je daar alles over de succesvolle crowdfundingactie van de De TonTon club bij hun opening in 2013. We sluiten af met een paar flipperkasten, een potje airhockey en een borrel op het terras.

Na de borrel kan je op eigen gelegenheid wat eten en daarna een filmpje pakken in Filmmuseum EYE, die ook een succesvol crowdfundingproject op voordekunst hebben gerealiseerd. Wil je liever op tijd naar bed? Dat mag natuurlijk ook. Je kan de hele maand nog genieten van bijzonder cultureel aanbod in en om Amsterdam met je We Are Public-pas. Overnachten kan ook! Tegen een speciaal tarief bij Hotel V.

Dag 2

Na een goede nachtrust word je ontvangen met koffie en thee in VondelCS, middenin het Vondelpark. Het is tijd voor de masterclass social media en PR door Sebas van der Sangen, werkzaam bij Gemeente Amsterdam als Coördinator Evenementen EU 2016 en eerder persvoorlichter bij Amsterdam Marketing, bekend van I amsterdam. Sebas geeft praktische tips over hoe je jouw actie in de spotlight zet, je de pers benadert en social media inzet voor het succes van je campagne.

We lunchen ook in VondelCS en gaan vervolgens op kantoor aan de slag met het voordekunst-canvas. Een blauwdruk van jouw crowdfundingcampagne. Daarna sluiten we af met een voordekunst-BBQ waar ook andere makers, partners van voordekunst en alle medewerkers bij aansluiten.

Vragen? Bel ons op 020 233 7019 of mail Nico op nico@voordekunst.nl

Bestel direct je kaarten via Eventbrite.

Wie kom je tegen bij de Summer School?

Sebas van der Sangen (1981) werkt voor de Gemeente Amsterdam waar hij verantwoordelijk is voor de coördinatie van de culturele programmering tijdens het EU voorzitterschap van Nederland in 2016. De afgelopen vier jaar was hij werkzaam als persvoorlichter voor Amsterdam Marketing, de organisatie achter het wereldwijd bekende merk I amsterdam. In deze functie hielp hij onder andere mee aan de openingen van het EYE Filmmuseum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum, de viering van 400 jaar grachten en de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Van 2011 tot 2014 was Sebas lid van de Commissie Beeldende Kunst van de Amsterdamse Kunstraad en werkte van 2008 tot 2011 voor het Prins Claus Fonds.

Sebas verzorgt de masterclass social media & PR.

Bio volgt nog.

Kristel verzorgt de algemene presentatie crowdfunding.

Nico Voskamp (1986) studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie en de UvA (Algemene Cultuurwetenschappen). Sinds 2012 is hij werkzaam bij Stichting voordekunst waar hij middels trainingen en advies kunstenaars en culturele instellingen begeleidt bij hun crowdfundingacties. Daarnaast houdt hij zich bezig met de bedrijfsontwikkeling en innovatie van het crowdfundingplatform.

Nico verzorgt de voordekunst-canvassessie.

© 2017