Stap 1: Wat ga je doen?

Heb je een idee voor een een meubelstuk, een dansvoorstelling, een CD met klassieke muziek of een videoclip? Je kan jouw idee realiseren via voordekunst. Via crowdfunding ga je op zoek naar draagvlak en financiering voor je idee! Maar, hoe zorg je ervoor dat jouw idee de aandacht krijgt die het verdient? Hoe maak je duidelijk waarom jij dit idee wil realiseren? En waarom nu? Een eerste stap hierbij is het zo concreet mogelijk maken van je project. Hoe concreter, hoe beter. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk, maar uiteraard helpen wij je hierbij.

Een goed gedefinieerd project met een kop en een staart is van groot belang. Denk dus eerst goed na: Wat wil je precies gaan doen? Hoeveel geld is daarvoor nodig? Wanneer heb je het geld nodig? Heb je genoeg tijd, energie en zin om je project onder de aandacht van het publiek te brengen? Ben je enthousiast over je idee? Met name dit laatste is héél erg belangrijk.

Stel: je wilt een CD gaan uitbrengen. Hiervoor ga je kosten maken. Welke kosten zijn dit precies? Wanneer wil je de CD uitbrengen?

Lukt het jou om je project in één zin uit te leggen? Dan ben je al een heel eind. Maak duidelijk waarvoor je geld inzamelt en wat er gerealiseerd wordt wanneer je financiering is geslaagd. Een duidelijk doel en een concreet eindpunt, dat is een voordekunst project!

Een nauwkeurig omschreven doel en heldere verwachtingen voor zowel jezelf, als voor jouw potentiële donateurs zijn zeer belangrijk, voordekunst helpt je hierbij. Wij toetsen jouw project niet op de inhoud maar op de haalbaarheid. Hoe realistisch zijn je projectdoelen? Is je doelbedrag haalbaar?

Het aanmelden op voordekunst gaat in twee stappen. Je begint met een snelle aanmelding waarin je jouw idee pitcht. Binnen twee dagen hoor je of je idee past op voordekunst. Is dit het geval? Dan pas lever je een filmpje, wervende tekst en tegenprestaties aan.

Waar kijken we naar (checklist): - is je idee kunst, cultuur, creatie of erfgoed? - betreft het een afgebakend project? - is het doel realistisch? - is het ook haalbaar? - kan jij dit project tot een goed einde brengen? - heb je al een bestaand (online) netwerk van potentiële donateurs?

Voldoe je aan de eisen? Dan kan je jouw projectpagina zelf in orde gaan maken. Als we nog vragen hebben hoor je dit van ons. We wijzen je nooit zo maar af en je hoort altijd van ons. Wel zo duidelijk.

Wanneer je niet zeker weet of het project goed op voordekunst past, neem dan voor je initiële, eerste aanmelding even contact met ons op via info@voordekunst.nl.

© 2016