Onze partners dragen bij aan jouw project

Partners van voordekunst dragen graag bij aan jouw project!

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 1818, VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Bankgiro Loterij Fonds en de Provincie Limburg. Dit zijn partners van voordekunst die momenteel actief bijdragen aan projecten op voordekunst.nl. Zij doen dit door een inleg te doen van gemiddeld zo’n 25% van het benodigde doelbedrag.

De belangrijkste doelstellingen voor partners zijn het ondernemerschap van makers en instellingen extra prikkelen én om vertrouwen te wekken bij potentiële donateurs om te geven.

Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne.

En je hoeft hier niets extra's voor te doen. Wij regelen het. Zodat jij je volledig op je crowdfundingcampagne kan richten.

Wie draagt bij aan jouw project, en wanneer?

Amsterdams Fonds voor de Kunst Draagt maximaal 30% van het doelbedrag bij voor Amsterdamse projecten met een presentatiemoment, tot een maximum van 5.000 euro. Zie hier alle projecten die door Amsterdams Fonds voor de Kunst zijn ondersteund zoals De PindakaasPrins die 3.500 euro kregen bijgeschreven.

VSBfonds voor makers die minder dan 3 jaar actief zijn in de huidige discipline. Hier vind je alle projecten die door VSBfonds zijn ondersteund, waaronder Jesse de Vries die een bijdrage van 4.000 euro ontving.

Prins Bernhard Cultuurfonds Draagt 750 euro bij aan een breed scala van projecten die door het fonds geselecteerd worden. Hier vind je alle projecten die het Prins Bernhard Cultuurfonds mede mogelijk maakte, waaronder MAN || CO, Hüseyin Badilli en Stichting Beeldlijn.

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht draagt specifiek bij aan projecten uit de provincie Utrecht door een donatie van 750 euro. Mede dankzij deze donatie kan TG Bodemloos de voorstelling 'Oost, west' realiseren.

BankGiro Loterij Fonds Maatschappelijk betrokken projecten waarin het publiek een actieve rol speelt in de uitvoering of de presentatie. Hier zie je welke projecten zijn ondersteund. AtelierNL ontving bijvoorbeeld 15.000 euro via dit fonds.

Provincie Limburg Treedt op als matchfunder tot 30% bij projecten met een duidelijk aanwijsbare link met Limburg. De projecten die door Limburg zijn ondersteund vind je hier. Zo kreeg Fashionclash bijna 10.000 euro aan ondersteuning.

Fonds 1818 Voor projecten die plaatsvinden in de regio Haaglanden. Draagt maximaal 30% van het doelbedrag bij. Hiervoor moet je wel een aanvraag bij Fonds 1818 indienen voordat je met crowdfunden begint. Zie hier welke projecten Fonds 1818 al heeft ondersteund. Ins Blau kreeg bijvoorbeeld 30.000 euro bijgedragen.

Hoe werkt het?

Eigenlijk werkt het heel simpel: Aan de hand van de richtlijnen die de partners opgeven kijken wij per aanmelding of er een partner is die bij het project past. Op het moment dat het project live gaat op voordekunst dragen wij het project voor, en de partner beslist of en hoeveel ze willen bijdragen.

Bijdragen komen in verschillende vormen:

Er zijn vier manieren waarop een partner-bijdrage kan worden ingezet: - Als startbijdrage: zodat je van de 0% af bent en een vliegende start maakt. - Als tussenbijdrage: bij het behalen van een minimaal percentage of aantal donateurs. Zo blijft je crowdfundingcampagne vaart houden. Vaak gebeurt dit dan in delen. - Als eindbijdrage: wanneer anderen genoeg hebben bijgedragen en zo te zien is dat er draagvlak is voor je project. - Als verdubbelaar: van donaties: gedurende een periode worden de donaties aan je project verdubbelt.

Voor alle bijdragen geldt: Het geld wordt alleen uitgekeerd als je campagne op voordekunst slaagt. Daarnaast kan je niet meer op een andere manier bij die financier voor hetzelfde project aankloppen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze medewerker Kristel Casander. Zij helpt je graag.

Heb je vragen namens een culturele instelling? Neem dan contact op met onze relatiemanager Michiel Bos.

Geen vragen, maar wil je aan de slag? Klinkt goed! Start een project.

© 2016