Expertbegeleiding bij voordekunst

Als je gaat crowdfunden bij voordekunst en je behoefte hebt aan extra begeleiding bieden we de optie voor expertbegeleiding. Expertbegeleiding is mogelijk bij crowdfundingprojecten vanaf € 6.000.

Wat is expertbegeleiding?

Bij expertbegeleiding ontvang je extra functionaliteiten en begeleiding op het platform tijdens jouw crowdfundingcampagne. We zetten ze hieronder voor je uit een: 

 

  1. Een pre-launch pagina
  2. Wekelijkse contactmomenten
  3. Toegang tot het campagnedashboard
  4. Mogelijkheid tot tussendoelen (bij een doelbedrag vanaf €16.000 euro)
  5. Een campagneplan op maat door een crowdfundingexpert van voordekunst.

Daarnaast ontvang je uiteraard alle functies van de standaardbegeleiding zoals: afhandeling van de financiele administratie en handig overzicht van donateurs en tegenprestaties, toegang tot de voordekunstacademie, kans op een bijdrage van een matchfundingpartner en begeleiding en advies tot het einde van jouw campagne.

Bij expertbegeleiding betaal je 9% fee over het opgehaalde doelbedrag ten opzichte van 7% fee bij standaardbegeleiding. We helpen je goed op weg met je plan van aanpak waarna jijzelf aan de slag gaat met het benaderen van je netwerk en het promoten van je campagne. De contributie om een project aan te melden op voordekunst (€121) blijft gelijk. Meer lezen over de kosten? Bekijk hier enkele handige rekenvoorbeelden!

 

De verschillende functies van expertbegeleiding

prelaunchpagina

De pre-launch pagina

De pre-launchpagina is een uitgeklede versie van je campagnepagina. Op de pre-launch pagina geef je potentiële donateurs al een korte introductie van je project en laat je hen weten wanneer je live gaat: een soort voorproefje. 

Mensen kunnen hun e-mailadres achter laten en ontvangen automatisch een e-mail wanneer jouw campagne live gaat: zo gaat jouw campagne direct goed van start in de eerste week! 

 

 

feedback

 

Campagneplanning

Je ontvangt van onze een globale campagneplanning met tips wanneer je verschillende vormen van promotie in kunt zetten. De campagneplanning kan je onder andere projectleden delen en is een handige tool voor jouw persoonlijke projectassistent om gerichter met je mee te kunnen kijken en te adviseren waar nodig.

Daarnaast heb je met jouw persoonlijke projectassistent wekelijks contact. Deze staat voor jou klaar als je vragen of zorgen hebt.

 

het campagnedashboard
Een voorbeeld van een campagnedashboard

 

Het campagnedashboard

Het campagnedashboard geeft meer inzicht in het verloop van je campagne. Zo kun je hier bijvoorbeeld zien hoe veel bezoekers op je pagina zijn geweest en hoeveel mensen hebben gedoneerd per dag. Op die manier kun je ook goed meten of acties die jij hebt uitgezet (een extra e-mail naar je fans of een sociale media post) effect hebben gehad en of dit wellicht voor herhaling vatbaar is!

Heb je veel bezoekers maar weinig donateurs? Dan helpen wij stappen te zetten om jouw campagnapagina wervender te maken.

het campagnedashboard
Een voorbeeld van een campagnedashboard
tussendoelen

Tussendoelen

Als je een doelbedrag van €16.000 hebt of meer dan kun je gebruik maken van de functionaliteit 'tussendoelen': een soort mijlpalen binnen je doelbedrag. Dat is bijvoorbeeld handig als je voor meerdere onderdelen van hetzelfde project wilt crowdfunden. 

Voorbeeld: Je gaat crowdfunden voor de vernieuwing van een vleugel van een museum. Dan kun je de tussendoelen als volgt invullen:

- Eerste doel van €10.000 euro: een nieuwe vloer en een lik verf voor de muren- Tweede doel van €3.000 euro: milieubewuste verlichting- Derde doel van €3.000 euro: rolstoelvriendelijke ingang

Zodra het eerste doel is behaald gaat de teller lopen voor doel 2 en vervolgens voor doel 3. Mensen kunnen dus niet doneren aan het derde doel wanneer de eerste 2 doelen nog niet zijn behaald. 

Belangrijk: Wanneer je doel 1 en 2 hebt behaald maar doel 3 niet, zullen de donaties die voor doel 3 zijn geworven terug worden gestort naar de donateurs. De donaties van doel 1 en doel 2 blijven wel staan. De 80% regeling gaat bij deze doelen niet op. 

tussendoelen

Kortom: Met expertbegeleiding helpen wij en onze extra opties jou op weg naar een geslaagde campagne. 

 

© 2021