Junior Businessdag - doe het anders lekker zelf.

The Construction Club is voor nieuwe makers die het zelf willen opknappen.

Wij vertellen je alles wat je moet weten als jonge, zelfstandige maker.

De volgende editie van The Construction Club vindt plaats na de zomer. Blijf op de hoogte:

Wekker

Dat je jong bent en een creatief beroep hebt betekent dat je slim moet handelen.  Wij kunnen je daarmee helpen. Tijdens The Construction Club vertellen wij je alles wat je moet weten over zelfstandig ondernemen als maker.

Ben jij serieus bezig om professioneel te worden in design of een andere discipline?

Dan is deze dag voor jou. Als je tenminste zin hebt om te leren hoe je met geld om moet gaan, hoe je jouw verhaal het beste kan vertellen, en hoe je jezelf verkoopt. 

Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Leer van de levenslessen die onze experts je kunnen bieden. 

Wekker

Ontmoet de sprekers

Kees de Boekhouder
Kees de Boekhouder

Kees de Boekhouder: de financiële basis

Inmiddels vertrouwen een hoop creatievelingen hun geldzaken aan Kees de Boekhouder toe. Kees is de boekhouder van zo'n beetje alle creatieve ZZP'ers, met kantoren in Utrecht, Amsterdam en binnenkort in Rotterdam. 

Kees en zijn team weten als geen ander dat je kunstenaars niet moet vermoeien met administratieve zaken. Alleen zijn juist die administratieve zaken de backbone van jouw onderneming. Kees neemt je mee in de wereld waar jij eigenlijk liever je ogen voor sluit. 

Maartje en Merel

Maartje en Merel: opdrachtgeverschap versus eigen werk

Maartje en Merel zijn unstoppable als het gaat om het maken van mooie, creatieve en grappige campages. 

Van 9 tot 5 werken ze als creatief team bij communicatiebureau KesselsKramer, waar ze werken voor verschillende opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers zijn voornamelijk groot, rijk en internationaal. Van 5 tot 9 zijn ze bezig met het uitvoeren van onuitvoerbare plannen. Voor opdrachtgevers die voornamelijk klein, arm en Nederlands zijn. Tijdens The Construction Club vertellen zij hoe je samen met opdrachtgevers jouw ultieme ideeën kan realiseren.

Maartje en Merel
Karel de Leeuw
Karel de Leeuw

Karel de Leeuw: Sponsoring

Karel de Leeuw is coördinator partnerships en fondsenwerver bij Filmtheater ’t Hoogt. 

Heb je wel eens nagedacht over een samenwerking met een bedrijf, om samen jouw project te realiseren? 

Dat klinkt wellicht als een ver-van-je-bedshow, maar: Karel de Leeuw geeft je een aantal handige tips zodat jij het bedrijf kunt benaderen dat zo goed bij jouw project past. 

Voordekunst

Alyssa Mahler: Crowdfunding

Hoewel je bij crowdfunding als eerste denkt aan een financieringsmiddel, draait crowdfunding veel meer om de marketing van jouw project.

Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar de promotie, het vergroten van de zichtbaarheid en het vertellen van jouw verhaal zijn de echte resultaten.

Alyssa van voordekunst geeft jou vier tips voor het opzetten van een goede crowdfundingcampagne. 

Voordekunst
Katja Lucas
Katja Lucas

Katja Lucas: Presentatie

Katja Lucas is programmamanager bij Dutch Design Week (DDW), het grootste designfestival van Noord-Europa dat elk jaar in oktober plaatsvindt in Eindhoven. 

Tijdens haar studie aan de Design Academy Eindhoven ontwikkelde Katja een passie voor design en het bewerkstelligen van interessante samenwerkingen. Met haar ruime achtergrond in het managen van designprojecten en programma’s heeft Katja de afgelopen 15 jaar bijgedragen aan het succes van ontelbare presentaties tijdens DDW, van groot tot klein. 

Programmamanager Katja Lucas helpt je op weg met tips over het succesvol presenteren van je werk bij de Dutch Design Week: hoe je opvalt, hoe je je werk presenteert voor zo'n groot publiek en wat er allemaal bij komt kijken. 

Markus Praat

Markus Praat: Netwerk en ondernemersskills

Markus Praat is de Projectmanager Digital Design van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). 

Markus is een digital native die via zijn kennis van social media, ondernemerservaring met online bedrijven en affiniteit met digital design de BNO verder helpt het netwerk van digital designers uit te breiden. 

Markus vertelt over wat de BNO als vereniging van Nederlandse ontwerpers voor jou kan betekenen, zowel in het vergroten van je designnetwerk als het versterken van je ondernemersskills en het werken met contracten en voorwaarden.

Markus Praat
Puck van Dijk
De presentatie is in handen van Puck van Dijk, theaterregisseur en bevoegd theaterdocent. 
Ze is co-founder en artistiek leider van PLAY productions waar ze immersieve voorstellingen maakt die bestaan uit een integratie van film, theater, locatie en technologie. 

Hoe kom ik aan tickets? 

Na de zomer vindt de eerstvolgende The Construction Club plaats. Schrijf je alvast in! 

Op dit moment staat er niets gepland in deze categorie. Neem contact met ons op als je meer wil weten

© 2018