Een reeks ontmoetingen tussen kunstenaar Bruno van den Elshout en makers op voordekunst, voorbij het campagneverhaal.

Kunstenaar Bruno van den Elshout ontmoet en bevraagt creatieve makers aan de vooravond van hun crowdfundcampagne. Hij nodigt ze uit om te vertellen over hun dromen, wat ze met de wereld willen delen en hoe ze daar werk van maken. 

Te luisteren via Soundcloud

Kunstenaar Bruno van den Elshout (41) nodigt met zijn werk uit tot ontmoeting tussen mensen, ideeën en werelden. Hij doet dit vanuit de wens om nieuwe en duurzame vormen van samenwerken en -leven te onderzoeken, en te beoefenen. 

Bruno ondernam zelf ooit een succesvolle campagne op Voordekunst, waarmee hij een deel van de publicatiekosten van zijn kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS dekte. Sindsdien nodigde hij voor zijn project Whatever the Weather een jaar lang mensen uit om een dag met hem door te brengen op het strand in Den Haag en zichzelf aan het eind van de dag te portretteren op ooghoogte. Met de podcastserie Alle tijd van de Wereld bereidt hij zich op dit moment voor op het ooit presenteren van het televisieprogramma Zomergasten.

Meer van zijn werk zie je op www.photologix.nl

De salon van Ruigoord
De salon van Ruigoord

Aflevering #1: Michael Kamp van Salon Ruigoord

''Als kunst een deur zou kunnen zijn tussen mensen, dan hoop ik dat de Salon een circulaire gang is waar heel veel deuren op uitkomen''

De Salon, ook wel “De Parel” van Ruigoord genoemd, is in bijna 20 jaar door Michael Kamp omgebouwd van een vervallen atelier naar een performance ruimte in een magische setting. 

Bruno gaat met Michael Kamp in gesprek over de verbinding die men heeft met de plek, de commune die er is en het samen mogelijk maken van creatieve initatieven en mogelijkheden.

De Salon van Ruigoord  startte een crowdfundingcampagne om de ruimte naar een hoger plan te tillen, om zo alle seizoenen op volle toeren te kunnen draaien.

Je bekijkt de campagne van Salon Ruigoord hier

De salon van Ruigoord
De salon van Ruigoord
Bruno
Bruno van den Elshout
Bruno
Bruno van den Elshout

Aflevering #2: Sentini Grunberg van Zwarte Zonnen / Black Suns

De Nederlands/Surinaamse schrijver Sentini Grunberg heeft een na twee gepubliceerde non-fictie boeken haar eerste kinderboek geschreven, getiteld “Black Suns / Zwarte Zonnen”! Het tweetalige boek is een Afro sciencefiction verhaal over de zussen Makeena (14) en Alana (8). Je bekijkt de campagne hier

Bruno van den Elshout spreekt haar terwijl zij meer dan 7000 kilometer verwijderd is, Sentini zit namelijk op dat moment in Ghana. Ze hebben het over haar nieuwe kinderboek 'Zwarte Zonnen / Black Suns', waarom ze dit wil maken en over de verschillende soorten passies in haar leven.

 

 

Hans
Hans Withoos

Aflevering #3: Hans Withoos van Surrealistische Film | Hans Withoos

Hans Withoos noemt zichzelf schilderend fotograaf.  Al twee jaar lang is Hans samen met filmmaker Inge Theunissen bezig om een surrealistische film te maken over de zoektocht naar de samensmelting van de werken van zijn voorouders en zijn fotografie.

In zijn huis in Rotterdam spreekt Bruno met hem over zijn werk en hoe dat tot hem komt 

‘’Ik heb vrienden die tegen mij zeggen: Ik heb door jou leren kijken. Ik zie een verhaal in de werkelijkheid en ik wil daarmee aan de slag en dat het dan weer mijn droomwereld kan worden.’’

Voor zijn surrealistische film startte Hans een crowdfundingcampagne op voordekunst, bekijk de campagnepagina hier.

Hans
Hans Withoos
© 2021