Adviestraject Instellingen

Begeleiding

Iedereen kan een project aanmelden op voordekunst.nl. Wij kijken dan of het project past bij het platform (is het kunst, cultuur, creatie of erfgoed) en we checken de haalbaarheid van het doelbedrag. De begeleiding van de projecten vindt online plaats. Daarnaast organiseren we onder andere workshops crowdfunding en spreekuren in samenwerking met onze partners.

Voor instellingen binnen de kunst- en cultuursector bieden we een intensieve begeleiding. Het gaat bij een instelling vaak om een hoger bedrag dan bij individuele projecthouders en het is bovendien van belang dat alle medewerkers gezamenlijk achter het project staan en de schouders eronder zetten. Om het beste resultaat te bereiken heeft voordekunst een speciaal adviestraject voor instellingen ontwikkeld: we ontwerpen samen een crowdfundingcampagne waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke uitdagingen waar instellingen mee te maken krijgen.

Bereik

Voordekunst doet er alles aan om de projecten onder de aandacht van (nieuw) publiek te brengen. We hebben een breed netwerk van partners en een groot bereik via onze eigen kanalen. We zetten ons netwerk bovendien in om het draagvlak voor crowdfunding in de kunst- en cultuursector te vergroten en te verstevigen.

Mondriaan Fonds

Sinds 2013 heeft voordekunst een samenwerkingsverband met het Mondriaan Fonds. In het jaar 2016 loopt er speciaal voor erfgoedinstellingen een pilot project. Wanneer instellingen een aanvraag doen bij het Fonds en een lagere bijdrage toegekend krijgen voor een project dan aangevraagd was, kunnen zij een crowdfundingcampagne met bijbehorend adviestraject bij voordekunst starten. Het Mondriaan Fonds biedt instellingen zo een aanvullende mogelijkheid om hun project gerealiseerd te krijgen en publiek draagvlak te creëren.

Meld je project dus aan bij het Mondriaan Fonds en maak kans op een adviestraject bij voordekunst om je publiek nog meer te betrekken en te binden aan jouw instelling!

contact

Vraag gratis de brochure aan of maak gebruik van de quickscan om te ontdekken of je idee geschikt is voor een adviestraject.

Voor meer informatie en prijzen kun je contact opnemen met onze relatiemanager Michiel Bos via michiel@voordekunst.nl of bel op 020 233 7019.

De volgende musea, theaters, orkesten en festivals gingen je al voor:

2014: Eye - Breng Amsterdam in Beeld Amsterdam Museum - De wereld aan je voeten Westfries Museum - De Gouden Eeuw VR: stap in 1650

2015: De Kleine Komedie - Help Hijsen! Archeon - Kom aan boord bij de Romeinen! Marres - The Relativity of Matter FASHIONCLASH - FASHIONCLASH Spot On! Metropole Orkest - Boek het Metropole Orkest Atelier NL - Earth Alchemy Factory Eindhoven Museum - Expositiemeubilair voor Eindhoven Museum

2016: Theater Ins Blau - Groen licht voor Theater Ins Blau De Parade - Het geheim van de Parade Museum Van Loon - Breng het rijtuig naar het koetshuis!

© 2016