Stap 5: Je projectpagina klaarmaken.

Je hebt nagedacht over je project, over je tegenprestaties, je begroting en je filmpje. Heel goed! Nu is het tijd om dit alles te gaan concretiseren en je eigen projectpagina te gaan inrichten. Dit kan alleen als je project, na initiële aanmelding, is goedgekeurd door voordekunst. Met de link in de e-mail óf door in te loggen en te klikken op Mijn projecten kan je jouw project finaliseren.

Allereerst loop je even door de velden die je al eerder hebt ingevuld. Ben je nog tevreden met de looptijd, en met de titel? Denk eraan dat dit het eerste is wat potentiële donateurs te zien krijgen. Ook Je project in één zin is van belang omdat deze zit wordt getoond in het overzicht. Is het wel concreet genoeg? Snapt een complete buitenstaander ook waarvoor jij je crowdfundingcampagne hebt opgezet? Het veld Omschrijving mag je overslaan. Hier staat de tekst die je eerder bij ons hebt aangeleverd. Deze tekst wordt niet openbaar zichtbaar.

Op de volgende pagina begint het échte werk. Bij Voor de inhoud upload je jouw campagnefilmpje en plaats je jouw wervende tekst. Maak de tekst niet te lang maar wel compleet. Voeg plaatjes in om het geheel aantrekkelijker te maken en maak de tekst leesbaar door kopjes en opmaak. De afbeeldingen die je invoegt mogen overigens geen lange teksten bevatten, je mag ze niet gebruiken als kopje of vervanging van de wervende tekst. Daarnaast werkel liggende afbeeldingen het beste.

In je tekst leg je uit wat het project inhoudt, wanneer het plaats gaat vinden, waar je het geld voor gaat gebruiken en waarom het noodzakelijk is dat het project er komt. Ook vertel je kort wie je bent en wat je al hebt gedaan. Het is een wervende, enthousiasmerende en informatieve tekst. Maak het niet te lang maar wel volledig, je kunt altijd nog informatie toevoegen. Hulp nodig bij je tekst? Wij werken samen met copywriters die je misschien kunnen helpen.

Zien hoe je pagina er tot nu toe uitziet? Klik dan eerst op Opslaan en dan op Preview. Doet het filmpje het nog niet? Dan is het waarschijnlijk nog bezig met converteren, even geduld dus.

De volgende stap is Voor je donateurs, je tegenprestaties dus. Creëer er minimaal 5 (maximaal 15) met verschillende bedragen. Denk hierbij aan je doelgroep(en) en aan de tijd, geld en energie die het je kost om de tegenprestatie te voldoen. Je kan één tegenprestatie uitlichten, je Tip tegenprestatie. Deze komt bovenaan te staan in je lijst. Vul bij de tegenprestaties ook een beoogde levertijd en oplage in. Tijdens je actie kan je tegenprestaties uitzetten en toevoegen.

Dan de laatste stap. Het officiële gedeelte. We vragen hier om je persoonsgegevens en rekeningnummer. Ook ontvangen we hier graag een kopie van je ID kaart of KvK uittreksel. Je kan op voordekunst een project starten als Natuurlijk persoon of als Stichting of Vereniging. Ben je ZZP'er of doe je een project vanuit een BV dan keren we alleen uit aan jou als Natuurlijk persoon. Vul op deze pagina dan jouw persoonlijke gegevens in en upload je ID kaart. Alleen bij projecten vanuit een Stichting of Vereniging ontvangen we graag een KvK uittreksel. Hoe jij als afzender van het project openbaar zichtbaar bent bepaal je overigens helemaal zelf.

Wanneer je het contract hebt ondertekend en (bijna) helemaal tevreden bent zijn we klaar om van start te gaan. Je zendt dan je project in en betaalt je contributie. Dit kan eventueel ook op een later moment. Let op! De contributie is géén donatie aan je project en is een onherroepelijke betaling aan voordekunst.

Wanneer wij je project hebben bekeken ontvang je bericht van ons en kan je campagne van start. Dit is in ieder geval binnen twee werkdagen, meestal sneller. Ondertussen kan je jouw project delen met vrienden, kennissen of je grootse criticaster, dit doe je via de link op je preview pagina.

© 2016