Stap 4: Het promotiefilmpje!

Het promotiefilmpje is het belangrijkste onderdeel van je project op voordekunst. Het is de beste manier om de emoties, doelstellingen en het karakter van jouw project over te brengen. Jouw promotiefilmpje is essentieel bij het bereiken van een nieuw publiek.

Het kan spannend zijn om een video te maken, we staan immers niet allemaal even graag voor de camera. Toch is het noodzakelijk om jouw project een gezicht te geven. Crowdfunding draait om de gunfactor, hoe persoonlijker hoe succesvoller. Het filmpje speelt hierin een belangrijke rol.

Maak jouw promotiefilmpje niet onnodig moeilijk. Een computer met webcam, microfoon en een simpel montageprogramma is vaak al voldoende. Het gaat er tenslotte om dat je jouw enthousiasme over kunt brengen op het publiek. Wanneer dit je lukt maakt het filmpje jouw project vervolgens tot een succes.

Wanneer je de mogelijkheden hebt om uit te pakken met professioneel montagewerk en special-effects; doe dit vooral. Bedenk echter goed dat méér niet altijd beter is. Gouden kalveren of Oscars ga je er waarschijnlijk niet mee winnen, laat het filmpje vooral jou en jouw project weerspiegelen.

Hoe uitgebreid of eenvoudig je video ook is, je video moet aan een aantal voorwaarden voldoen om te passen op voordekunst: - vertel wie je bent - vertel het verhaal achter je project - waarom heb je geld nodig en wat ga je doen met dit geld? - laat je zelf zien voor de camera!! - houd het kort, in 1 minuut kan je écht voldoende vertellen.

En verder is ook belangrijk: - gebruik geen auteursrechtelijk beschermde muziek zonder het betalen van rechten! - jouw video is maximaal 150MB - het bestandstype is .mov, .mp4 of .avi - je filmpje mag maximaal twee minuten duren - extra materiaal kan je kwijt in de updates

Hulp nodig? Wij werken samen met filmmaker Kris van Loon:

Ik ben Kris en ik verfilm jouw verhaal. Als afgestudeerde mode communicator weet ik hoe ik het karakter en doel van jouw kunstproject, startup, product of evenement naadloos kan vertalen naar een promotiefilm.

Wil je dat jouw promotiefilm jouw verhaal verteld én er goed uit ziet, aarzel dan niet en neem contact met mij op! Dit kan via een mail naar ktg.vanloon@gmail.com.

Voor voorbeelden van mijn werk verwijs ik je graag naar mijn website www.krisvanloon.nl.

© 2016